Baza je ažurirana 17.05.2024. 

zaključno sa NN 55/24

Objavljeno u NN 18/01 od 07.03.2001.:

 

MINISTARSTVO FINANCIJA

Na teme­lju članka 54. stavka 2. Zakona o proračunu (»Narod­ne novine«, br. 92/94) ministar financija donosi

 

NAPUTAK O NAČINU ISPLATE NAKNADE BIVŠIM POLITIČKIM ZATVORENICIMA

Članak 1.

Ovim Naputkom se propisuje način isplate naknade bivšim političkim zatvorenicima sukladno odredbama Zakona o pravima bivših političkih zatvorenika (»Narodne novine«, br. 34/95 – pročišćeni tekst i 164/98).

Članak 2.

Isplata naknade se obav­lja putem Hrvatske poštanske banke d.d. Zagreb, Jurišićeva 4 (u da­lj­njem tekstu: Banka) kod koje korisnici naknade imaju otvorene štedne k­njižice, a posredstvom Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Isplata naknade iz stavka 1. ovoga članka uredit će se posebnim ugovorom između Banke i Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Članak 3.

Novčana sredstva se osiguravaju u državnom proračunu preko Ministarstva rada i socijalne skrbi, a isplaćuju preko Banke korisnicima putem štednih k­njižica.

Članak 4.

Ministarstvo rada i socijalne skrbi podnosi zahtjev Ministarstvu financija za isplatu naknada teme­ljem rješe­nja Administrativne komisije Vlade Republike Hrvatske o isplati naknada bivšim političkim zatvorenicima.

Zahtjev se teme­lji na rješe­nju o priznava­nju prava na naknadu i dokumentaciji potrebnoj za obračun i doznaku novčanih sredstava, koja se pohra­njuje u Ministarstvu rada i socijalne skrbi.

Članak 5.

Ministarstvo financija vrši nadzor nad isplatom naknade.

Članak 6.

Sredstva za isplatu naknade, koja su do dana stupa­nja na snagu ovog Naputka doznačena, a neutrošena na računu Hrvatskog društva političkih zatvorenika, otvorenog kod Hrvatske poštanske banke, prenose se na žiroračun Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Članak 7.

Danom stupa­nja na snagu ovog Naputka prestaje važiti Naputak o načinu isplate naknade bivšim političkim zatvorenicima (»Narodne novine«, br. 51/96) od 19. lip­nja 1996. godine.

Članak 8.

Ovaj Naputak stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 140-01/00-01/34 Urbroj: 513-05/01-4 Zagreb, 26. ve­ljače 2001.

Ministar financija dr. Mato Crkvenac, v. r.

 

 

Copyright © Ante Borić