Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

 

NOVA SUDSKA PRAKSA

 

Zbog čestih izmjena zakona u vrijeme trajanja sudskog postupka ili nakon donošenja presude, sudska praksa koju objavljujemo se često odnosi na zakone koji više nisu na snazi. Te presude su i dalje na neki način relevantne npr. za postupke u tijeku ili ako se nije mijenjala odredba zakona koja je primijenjena u toj odluci.

Važno: morate provjeriti da li se presuda koju čitate temelji na zakonu koji je primjenjiv na situaciju koju proučavate.  

U svakoj odluci suda, kada se prvi put spominje neki zakon, tada sud navodi puni naziv zakona i svih njegovih izmjena (brojevi NN). To je mjesto gdje možete vidjeti vremensku dimenziju te presude i zakona na temelju kojeg je donesena.

Savjet: prije nego kliknete na neku poveznicu, pritisnite i držite na Vašoj tipkovnici tipku 'Ctrl? (dolje lijevo) i istovremeno kliknite na poveznicu - poveznica će se otvoriti u novoj kartici i tako nećete otići sa popisa odnosno zakona u kojemu ste našli tu poveznicu!

Sudsku praksu možete pretraživati kroz našu tražilicu ili slijediti linkove objavljene kraj članaka zakona na koje se odnose pojedine odluke.

Uživajte...

 

 

 

 

Copyright © Ante Borić