Baza je ažurirana 17.05.2024. 

zaključno sa NN 55/24

NN 37/2023 (31.3.2023.), Odluka o određivanju visine naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

631

Na temelju članka 29. stavka 4. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (»Narodne novine«, broj 25/19.), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. ožujka 2023. donijela

ODLUKU

O ODREĐIVANJU VISINE NAKNADE TROŠKOVA IZBORNE PROMIDŽBE ZA IZBOR ČLANOVA VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA U JEDINICAMA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE

I.

Ovom Odlukom određuje se visina naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

II.

Udruga nacionalne manjine koja je predložila kandidate na izborima, a koja na izborima dobije najmanje jednog člana vijeća ili predstavnika nacionalne manjine u toj jedinici, ostvaruje pravo na naknadu troškova izborne promidžbe iz točke I. ove Odluke.

III.

Ako su članove vijeća odnosno predstavnika nacionalne manjine kandidirali pripadnici nacionalnih manjina-birači, pravo na naknadu troškova iz točke I. ove Odluke ostvarit će vijeće odnosno predstavnik nacionalne manjine koji je izabran.

IV.

Udruga nacionalne manjine iz točke II. ove Odluke koja na izborima dobije najmanje jednog člana vijeća nacionalne manjine županije ili Grada Zagreba ili Vijeće nacionalne manjine županije i Vijeće nacionalne manjine Grada Zagreba iz točke III. ove Odluke ima pravo na naknadu troškova u iznosu od 100,00 eura, za svakog izabranog člana.

V.

Udruga nacionalne manjine iz točke II. ove Odluke koja na izborima dobije najmanje jednog člana vijeća nacionalne manjine grada ili općine ili Vijeće nacionalne manjine grada i Vijeće nacionalne manjine općine iz točke III. ove Odluke ima pravo na naknadu troškova u iznosu od 70,00 eura, za svakog izabranog člana.

VI.

Udruga nacionalne manjine iz točke II. ove Odluke ili izabrani predstavnik ima pravo na naknadu troškova u iznosu od 70,00 eura za izabranog predstavnika nacionalne manjine u jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave.

VII.

Naknada troškova isplaćuje se na žiro račun udruge iz točke II. ove Odluke odnosno vijeća nacionalne manjine ili predstavnika nacionalne manjine u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave iz točke III. ove Odluke, a financijska sredstva osiguravaju se u proračunu jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave na čijem se području izbori provode.

VIII.

Pravo na naknadu troškova ostvaruje se nakon objave konačnih rezultata izbora.

IX.

Ova Odluka objavit će se u »Narodnim novinama«, a stupa na snagu 3. travnja 2023.

Klasa: 022-03/23-04/111

Urbroj: 50301-21/32-23-2

Zagreb, 30. ožujka 2023.

Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković, v. r.

 

 

 

Copyright © Ante Borić