Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

NN 68/2020 (12.6.2020.), Pravilnik o informacijskom sustavu tržišta nekretnina

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

1364

Na temelju članka 6. stavka 3. Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina (»Narodne novine«, broj 78/15), ministar graditeljstva i prostornoga uređenja donosi

 

PRAVILNIK O INFORMACIJSKOM SUSTAVU TRŽIŠTA NEKRETNINA

I. OPĆE ODREDBE

Predmet Pravilnika

Članak 1.

Ovim Pravilnikom propisuje se sadržaj i način vođenja informacijskog sustava tržišta nekretnina (u daljnjem tekstu: eNekretnine), zbirke kupoprodajnih cijena i plana približnih vrijednosti te način korištenja podataka iz istih.

Primjena Pravilnika

Članak 2.

Ovaj Pravilnik primjenjuje se u postupcima izrade plana približnih vrijednosti, uspostave, vođenja i održavanja zbirke kupoprodajnih cijena te izdavanja izvadaka iz zbirke kupoprodajnih cijena i plana približnih vrijednosti.

Prilozi Pravilnika

Članak 3.

Prilozi koji čine sastavni dio ovoga Pravilnika su:

− Prilog I. koji čine:

a) obrazac 01 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja zemljišta

b) obrazac 02 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja stanova i apartmana

c) obrazac 03 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja poslovnih prostora

d) obrazac 04 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja stambenih zgrada – obiteljskih kuća i stambenih zgrada – kuća za povremeni boravak

e) obrazac 05 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja poslovnih, gospodarskih i višestambenih zgrada

f) obrazac 06 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja vanjsko-parkirnih mjesta, garaža, parkirno-garažnih mjesta, spremišta i skladišta

g) obrazac 07 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – zakupnina za zemljišta

h) obrazac 08 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – najamnina za stanove i apartmane

i) obrazac 09 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – zakupnina za poslovne prostore

j) obrazac 10 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – najam stambenih zgrada – obiteljskih kuća i stambenih zgrada – kuća za povremeni boravak

k) obrazac 11 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – zakup/najam poslovnih, gospodarskih i višestambenih zgrada

l) obrazac 12 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – zakupnine za vanjsko-parkirna mjesta, garaže, parkirno-garažna mjesta, spremišta i skladišta i

m) obrazac 13 – Zahtjev za izdavanje izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena – kupoprodaja/najam/zakup nekretnina.

− Prilog II. – Evidencijske oznake realiziranog naplatnog prometa nekretnina

− Prilog III. – Evidencija podataka za zbirku kupoprodajnih cijena

− Prilog IV. – Sadržaj izvadaka iz zbirke kupoprodajnih cijena i

− Prilog V. – Obrazac zahtjeva za dodjelu ovlasti u sustavu eNekretnine.

Pojmovi

Članak 4.

(1) Pojedini pojmovi u smislu ovoga Pravilnika imaju sljedeće značenje:

a) Zakon je Zakon o procjeni vrijednosti nekretnina

b) ISPU je Informacijski sustav prostornog uređenja koji se uspostavlja u skladu s posebnim propisima kojima se uređuje područje prostornog uređenja

c) Ministarstvo je ministarstvo nadležno za poslove graditeljstva i prostornoga uređenja

d) ministar je ministar nadležan za poslove graditeljstva i prostornoga uređenja

e) Porezna uprava je tijelo ministarstva nadležnog za poslove financija

f) ugovor je ugovor o realiziranom naplatnom prometu nekretnina (kupoprodaja, najam, zakup, pravo građenja i pravo služnosti)

g) ograničeni set atributa iz zbirke kupoprodajnih cijena je set atributa koji sadrži: ID nekretnine, datum pregleda, datum evidentiranja ugovora u zbirci kupoprodajnih cijena, vrsta nekretnine, ukupna površina nekretnine u prometu (m2), vrijednost nekretnine iz ugovora (kn), podatci o porezu, datum ugovora i status podatka

h) vrijednost nekretnine iz ugovora:

1. za kupoprodaje svih vrsta zemljišta u atributu naziva »promet podliježe plaćanju PDV« prikazuje podliježe li promet plaćanju poreza na dodanu vrijednost (u daljnjem tekstu: PDV) prema posebnim propisima iz područja poreza na dodanu vrijednost, a u atributu naziva »vrijednost nekretnine« prikazuje vrijednost bez PDV-a

2. za kupoprodaje građevina i njihovih posebnih dijelova u atributu naziva »promet podliježe plaćanju PDV« prikazuje podliježe li promet plaćanju PDV-a prema posebnim propisima iz područja poreza na dodanu vrijednost te ovisno o tome, ako promet podliježe plaćanju PDV-a, u atributu naziva »vrijednost nekretnine« prikazuje vrijednost s PDV-om odnosno u suprotnom slučaju prikazuje se vrijednost bez PDV-a i

3. za promet (osim kupoprodaje) svih vrsta nekretnina u atributu naziva »promet podliježe plaćanju PDV« prikazuje podliježe li promet plaćanju PDV-a prema posebnim propisima iz područja poreza na dodanu vrijednost te ovisno o tome, ako promet podliježe plaćanju PDV-a, u atributu naziva »vrijednost nekretnine« prikazuje vrijednost s PDV-om odnosno u suprotnom slučaju prikazuje se vrijednost bez PDV-a.

i) vrijednost nekretnine (iz atributa naziva »vrijednost nekretnine«) je vrijednost koja je mjerodavna za izradu procjene vrijednosti nekretnine, osim ako procjenitelj u posebnom slučaju može argumentirati drugu vrijednost kao mjerodavnu.

(2) Pojmovi uporabljeni u ovom Pravilniku imaju značenje određeno propisima kojima se uređuje područje procjene vrijednosti nekretnina te posebnim propisima kojima se uređuju vlasništvo i druga stvarna prava, prostorno uređenje i gradnja, ako ovim Pravilnikom nije propisano drukčije.

(3) Izrazi koji se koriste u ovom Pravilniku, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod.

II. SADRŽAJ, NAČIN VOĐENJA I PRISTUP eNEKRETNINAMA

eNekretnine

Članak 5.

(1) Ministarstvo vodi eNekretnine sukladno odredbama Zakona i ovoga Pravilnika.

(2) eNekretnine je modul koji se vodi u elektroničkom obliku i dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva.

(3) Ministarstvo osigurava uvjete za pristup eNekretninama te za arhiviranje i izradu sigurnosnih kopija svih podataka u sustavu eNekretnine za razdoblje koje je određeno Zakonom ili drugim propisima.

Sadržaj eNekretnina

Članak 6.

Sastavni dijelovi koji čine eNekretnine su:

a) Zbirka kupoprodajnih cijena

b) Plan približnih vrijednosti.

Zbirka kupoprodajnih cijena

Članak 7.

(1) Zbirka kupoprodajnih cijena (u daljnjem tekstu: zbirka), sadrži podatke o realiziranom naplatnom prometu nekretnina (kupoprodaja, najam, zakup, pravo građenja i pravo služnosti) na području županije, Grada Zagreba odnosno velikoga grada i pripadne ugovore u elektroničkom obliku koji se putem automatske razmjene podataka preuzimaju od Porezne uprave.

(2) Podatci koji se preuzimaju od Porezne uprave usklađeni s podatcima iz službenih registara sadržavaju dovoljno elemenata kojima se predmetnoj nekretnini jednoznačno može odrediti lokacija.

Ovlaštenje za rad u eNekretninama

Članak 8.

(1) Župan, odnosno gradonačelnik Grada Zagreba i velikoga grada odlukom određuje koji službenici upravnih tijela županije, Grada Zagreba odnosno velikoga grada imaju ovlaštenje za rad u eNekretninama.

(2) Odluka iz stavka 1. ovoga članka sadrži odredbu koja obvezuje ovlaštene službenike da sa svim osobnim podatcima iz članka 7. ovoga Pravilnika prilikom rada s eNekretninama postupaju u skladu s odredbom članka 26. ovoga Pravilnika.

(3) Obveza zaštite osobnih podataka iz stavka 2. ovoga članka odnosi se i na sve druge službenike i osobe koji po prirodi posla mogu doći u doticaj s ugovorima.

Plan približnih vrijednosti

Članak 9.

(1) Plan približnih vrijednosti (u daljnjem tekstu: plan) je prostorni sloj koji sadrži kartografski prikaz cjenovnih blokova povezan s pripadajućim atributima i sadržajno oblikovan u skladu s odredbama članka 8. Zakona.

(2) Plan je javno dostupan za pregled putem geoportala ISPU-a na interaktivnoj karti zajedno s drugim u ISPU-u dostupnim prostornim slojevima, podlogama i modulima.

Način vođenja eNekretnina

Članak 10.

(1) Podatci u eNekretninama pohranjuju se u elektroničkom obliku, na način koji omogućava pronalaženje, obradu, analiziranje, prikazivanje i interoperabilnost obrađenih podataka u skladu s uvjetima, svrhom i namjenom njihove obrade ili analize.

(2) Ministarstvo osigurava tehničke i programske osnove za ustrojavanje, vođenje i korištenje eNekretnina te preuzimanje i unošenje podataka putem mrežne aplikacije, koja predstavlja jedan od modula ISPU-a.

(3) Modul eNekretnine povezuje se s drugim modulima ISPU-a radi zajedničkog korištenja podataka potrebnih za obavljanje poslova iz stavka 1. ovoga članka i istovremenog prikaza prostornih slojeva koji se preuzimaju iz drugih modula ISPU-a i/ili iz vanjskih izvora putem internetskih servisa za razmjenu.

(4) Sastavni dio računalne aplikacije iz stavka 2. ovoga članka su prostorna baza podataka i elektronički oblik priloga iz članka 3. ovoga Pravilnika.

(5) Svaki unos, izmjena ili brisanje podataka ostaju trajno zapisani na način da se bilježi unos odnosno izmjena odnosno brisanje, zajedno s datumom i vremenom te identifikacijskim brojem ovlaštenog korisnika koji unosi, izmjenjuje ili briše podatak.

(6) eNekretnine zaštićuju se od nedopuštenog korištenja te od mijenjanja podataka od strane neovlaštenih osoba ili od uništenja.

Način pristupa eNekretninama

Članak 11.

(1) Pristup modulu eNekretnine za ovlaštene korisnike ostvaruje se putem geoportala ISPU-a.

(2) Ovlašteni korisnici iz članka 12. ovoga Pravilnika ostvaruju pristup u dio modula eNekretnine za ovlaštene korisnike putem osobnih korisničkih računa kojima se pridružuju ovlasti sukladno sustavu propisanom člankom 13. ovoga Pravilnika.

(3) Prijava u modul eNekretnine za ovlaštene korisnike omogućava se uz provjeru identiteta korisnika (autentifikaciju) i provjeru prava pristupa (autorizaciju) te uz korištenje sigurnosnih protokola za prijenos informacija putem mreže, na način da se osigura pristup podatcima iz eNekretnina prema sustavu ovlasti propisanom u članku 13. ovoga Pravilnika.

(4) Podatke za pristup osobnom korisničkom računu iz stavka 2. ovoga članka nije dozvoljeno odavati drugim osobama.

III. OVLAŠTENI KORISNICI

Ovlašteni korisnici

Članak 12.

Ovlašteni korisnici eNekretnina su:

a) službenici Ministarstva koji su zaduženi za obavljanje stručnih i administrativno-tehničkih poslova za potrebe visokog procjeniteljskog povjerenstva prema Zakonu i koji provode nadzor nad provedbom Zakona

b) službenici upravnih i/ili stručnih tijela županije, Grada Zagreba odnosno velikoga grada koje za obavljanje stručnih i administrativno-tehničkih poslova za potrebe procjeniteljskog povjerenstva prema Zakonu imenuju župani odnosno gradonačelnici

c) samostalni procjenitelji i zaposlenici pravne osobe koja je ovlaštena za procjene vrijednosti nekretnina

d) zaposlenici posrednika u prometu nekretnina upisani u Registar posrednika u prometu nekretnina

e) službenici Porezne uprave i službenici ministarstva nadležnog za poslove državne imovine koji su zaduženi za obavljanje stručnih i administrativno-tehničkih poslova u svrhu postupaka iz područja procjene vrijednosti nekretnina

f) javni bilježnici upisani u imenik Hrvatske javnobilježničke komore

g) članovi visokog procjeniteljskog povjerenstva

h) članovi procjeniteljskog povjerenstva i

i) izrađivači početnog stanja plana.

Ovlasti ovlaštenih korisnika

Članak 13.

(1) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke a) ovoga Pravilnika imaju ovlasti za pregled i pretraživanje svih podataka u sustavu eNekretnine, izradu svih vrsta izvještaja za područje Republike Hrvatske, ažuriranje plana prije javne objave, pregled zahtjeva, izvadaka, obavijesti i izdavanje podataka iz zbirke i plana za potrebe visokog procjeniteljskog povjerenstva te nužnih podataka za realizaciju projekata (građevina, drugih zahvata u prostoru i površina) državnog, područnog (regionalnog) i lokalnog značaja, odnosno za procjenu vrijednosti nekretnina.

(2) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika za područje svoje mjesne nadležnosti imaju ovlasti za unos, evaluaciju, pregled i pretraživanje svih podataka u sustavu eNekretnine, ažuriranje plana, zaprimanje zahtjeva, izdavanje izvadaka, obavijesti i podataka iz zbirke i plana ovlaštenim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke c) ovoga Pravilnika i za izradu svih vrsta izvještaja te za područje Republike Hrvatske ovlasti za pregled ograničenog seta atributa iz zbirke i plana.

(3) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke c) ovoga Pravilnika za područje Republike Hrvatske imaju ovlasti za predaju zahtjeva za izdavanje izvatka iz zbirke i plana elektroničkim putem te za pregled ograničenog seta atributa iz zbirke i plana.

(4) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točaka d), e) i f) ovoga Pravilnika za područje Republike Hrvatske imaju ovlasti za pregled ograničenog seta atributa iz zbirke i plana.

(5) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke g) ovoga Pravilnika za područje Republike Hrvatske imaju ovlasti za pregled prijedloga ažuriranog stanja plana prije javne objave u svrhu njegovog odobravanja te za pregled ograničenog seta atributa iz zbirke i plana.

(6) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke h) ovoga Pravilnika za područje svoje mjesne nadležnosti imaju ovlasti za pregled prijedloga ažuriranog stanja plana prije javne objave u svrhu njegovog odobravanja, za pregled prijedloga Izvješća o tržištu nekretnina i davanja prethodne suglasnosti prije javne objave te za područje Republike Hrvatske ovlasti za pregled ograničenog seta atributa iz zbirke i plana.

(7) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke. i) ovoga Pravilnika imaju ovlasti za područje Republike Hrvatske za pregled i pretraživanje podataka u sustavu eNekretnine, ali s pregledom ograničenog seta atributa iz zbirke, do isporuke početnog stanja plana.

(8) Korisnici kojima su dodijeljene ovlasti za unos podataka odgovorni su za pravovremenost i točnost unesenih podataka.

Pojedinačni korisnici

Članak 14.

(1) Pojedinačne korisnike iz članka 12. stavka 1. točke a) ovoga Pravilnika imenuje ministar.

(2) Ovlasti pojedinačnim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke g) ovoga Pravilnika dodjeljuje Ministarstvo do datuma važenja odluke o imenovanju.

(3) Ovlasti pojedinačnim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika dodjeljuju se temeljem pisanog zahtjeva župana i gradonačelnika Ministarstvu.

(4) Ovlasti pojedinačnim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke h) ovoga Pravilnika dodjeljuju se temeljem pisanog zahtjeva župana i gradonačelnika Ministarstvu do datuma važenja odluke o imenovanju.

(5) Ovlasti pojedinačnim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke e) ovoga Pravilnika dodjeljuju se temeljem pisanog zahtjeva čelnika tijela Ministarstvu u trajanju do jedne godine.

(6) Ovlasti pojedinačnim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke f) ovoga Pravilnika dodjeljuju se temeljem pisanog zahtjeva čelnika Hrvatske javnobilježničke komore Ministarstvu u trajanju do jedne godine.

(7) Ovlasti pojedinačnim korisnicima iz članka 12. stavka 1. točke i) ovoga Pravilnika dodjeljuje Ministarstvo temeljem pisanog zahtjeva odgovorne osobe izrađivača početnog stanja plana.

Članak 15.

(1) Ovlasti korisnicima iz članka 12. stavka 1. točaka c) i d) ovoga Pravilnika dodjeljuje Ministarstvo, temeljem pisanog zahtjeva podnositelja, do datuma važenja rješenja o imenovanju procjenitelja prema posebnim propisima iz područja pravosuđa odnosno upisa u Registar posrednika u prometu nekretnina prema posebnim propisima iz područja gospodarstva.

(2) U zahtjevu iz stavka 1. ovoga članka podnositelj zahtjeva navodi datum važenja imenovanja procjenitelja odnosno navodi registarski broj pod kojim je upisan u Registru posrednika u prometu nekretninama te zahtjev ovjerava vlastoručnim potpisom i otiskom pečata ili elektroničkim potpisom i elektroničkim pečatom.

(3) Ovlasti iz stavka 1. ovoga članka mogu se, na zahtjev odgovorne osobe u pravnoj osobi ili fizičkoj osobi obrtniku, dodijeliti najviše za 5 zaposlenika pravne osobe ili fizičke osobe obrtnika, u trajanju do jedne godine.

(4) Ovlašteni korisnici iz članka 12. ovoga Pravilnika kojima su ovlasti u sustavu eNekretnine prestale istekom datuma važenja imenovanja ili iz drugih razloga, mogu ponovo postati ovlašteni korisnici sustava podnošenjem novog zahtjeva Ministarstvu za dodjelu ovlasti.

(5) Zahtjevima iz stavaka 1. i 4. ovoga članka prilaže se dokaz o važećem imenovanju suda za obavljanje poslova procjene nekretnina.

Zahtjev za ovlasti

Članak 16.

(1) Obrazac zahtjeva za dodjelu, promjenu ili odjavu ovlasti iz članaka 14. i 15. ovoga Pravilnika, čini Prilog V. ovoga Pravilnika.

(2) Podnositelj zahtjeva, odnosno ovlašteni korisnik dužan je podnijeti zahtjev za promjenu korisničkih podataka ili odjavu ako su se u razdoblju duljem od 30 dana neprekidno za ovlaštenog korisnika promijenili podatci ili više ne ispunjava uvjete propisane ovim Pravilnikom na temelju kojih su ovlasti dodijeljene.

IV. PRIKUPLJANJE, UNOS I EVALUACIJA PODATAKA

Prikupljanje i unos podataka

Članak 17.

Podatci preuzeti od Porezne uprave, dopunjuju se i prema potrebi ispravljaju postupkom evaluacije propisanom u članku 18. ovoga Pravilnika.

Evaluacija podataka

Članak 18.

(1) Evaluacija podataka iz članka 17. ovoga Pravilnika sadrži:

– identifikaciju nekretnine na temelju podataka preuzetih od Porezne uprave i njezino lociranje (georeferenciranje) u prostoru pregledavanjem i pretraživanjem slojeva dostupnih na geoportalu ISPU-a i drugih raspoloživih izvora i

– dopunu i/ili ispravak podataka o nekretnini preuzetih od Porezne uprave podatcima iz ugovora (npr. potrebno je navesti činjenicu da je stan prodan s parkirnim mjestom, spremištem i/ili sl., navesti opis, veličinu, udio u ukupnoj cijeni pojedinih sastavnih dijelova nekretnine i dr.), prostorno-planske dokumentacije (npr. potrebno je navesti namjenu odnosno vrstu građevinskog korištenja, koeficijent iskoristivosti i sl.) te podatcima iz evidencije akata za gradnju, zemljišnih knjiga, katastra i drugih službenih registara, službenih evidencija stambenog i komunalnog gospodarstva jedinica lokalne samouprave, upravitelja zgrade, vlasnika, posjednika, relevantne znanstvene i stručne literature te po potrebi podatcima pribavljenim s očevida na nekretnini i iz drugih izvora (npr. potrebno je navesti obilježja kakvoće kao što su kategorija zemljišta, katnost, godina izgradnje, pripadnost cjenovnom bloku i drugo prema sadržaju iz Priloga III. ovoga Pravilnika).

(2) Podatci prikupljeni evaluacijom koje nije moguće upisati u zbirku u odgovarajuće atribute iz Priloga III. ovoga Pravilnika i izvori istih (arhivski podatci, javno dostupni podatci i sl.) upisuju se u napomeni.

(3) Evaluaciju podataka provode ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika.

(4) Podatcima iz članka 17. ovoga Pravilnika u zbirci se dodjeljuju sljedeći statusi:

– izvorno unesen, za podatke unesene u zbirku od strane ovlaštenih korisnika iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika izravno iz ugovora dostavljenog od javnog bilježnika

– preuzet od Porezne uprave, za podatke preuzete od Porezne uprave automatskom razmjenom podataka i koji nisu prošli postupak evaluacije

– evaluacija u tijeku, za podatke kojima nije dovršen postupak evaluacije iz ovoga članka

– neuobičajene ili osobne okolnosti, za podatke dobivene postupkom evaluacije iz ovoga članka za koje se smatra da su pod utjecajem neuobičajenih ili osobnih okolnosti (npr. buduće i trajne površine javne namjene, kupoprodajne cijene koje značajno odstupaju od većine ugovorenih iznosa poredbenih nekretnina na usporedivom području, promet između povezanih osoba i sl.) sukladno odredbama članka 4. stavka 1. točaka 19. i 25. i članka 57. stavaka 1. i 3. Zakona te članka 4. pravilnika kojim se propisuju metode procjene vrijednosti nekretnina i

– provedena evaluacija, za podatke za koje je dovršen postupak evaluacije.

V. IZDAVANJE PODATAKA

Izdavanje podataka

Članak 19.

(1) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika na zahtjev procjenitelja izdaju, za potrebe izrade procjene vrijednosti nekretnine, izvadak ili obavijest iz zbirke i plana.

(2) O zaprimljenim zahtjevima i izdanim izvadcima i obavijestima vodi se evidencija iz koje je vidljiva identifikacijska oznaka zahtjeva, izvatka ili obavijesti, datum zahtjeva i datum izdavanja izvatka ili obavijesti, osnovni identifikacijski podatak o nekretnini koja je predmet traženja izvatka, katastarska oznaka nekretnine i naziv cjenovnog bloka, podatci o podnositelju zahtjeva i identifikacijska oznaka ovlaštenog korisnika eNekretnina koji je izvadak ili obavijest izdao, koji podatci su bili dostavljeni te za kakve namjene i za koju visinu naknade.

(3) Ako traženi podatci nisu na raspolaganju ili bi njihovo izdavanje zahtijevalo znatniju dodatnu obradu ili u slučaju drugih nejasnoća, ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika mogu od procjenitelja zatražiti dodatno obrazloženje zahtjeva i mogu uskratiti izdavanje podataka ako se zahtjev ne smatra razmjernim svrsi, o čemu se izdaje obavijest iz zbirke i vodi evidencija iz stavka 2. ovoga članka.

(4) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika na zahtjev pravosudnih i upravnih tijela izdaju podatke iz zbirke i plana.

Članak 20.

U slučaju da nema podataka o odgovarajućoj usporednoj nekretnini na području županije, Grada Zagreba odnosno velikog grada, procjenitelj može u okviru istog posla podnijeti zahtjev za izdavanje izvatka drugoj županiji, Gradu Zagrebu odnosno velikom gradu te razlog za to obrazložiti u napomeni.

Upravna pristojba

Članak 21.

(1) Za izdavanje izvatka i obavijesti iz zbirke i plana plaća se upravna pristojba u skladu s posebnim propisom kojim se uređuje plaćanje upravnih pristojbi.

(2) Ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) dužni su prije izdavanja izvatka utvrditi da je naknada iz stavka 1. ovoga članka naplaćena.

(3) Na izvatku iz zbirke nalaze se podatci za najviše 20 nekretnina iste vrste koje prema svojim obilježjima približno odgovaraju procjenjivanoj nekretnini iz zahtjeva.

Sadržaj izvatka

Članak 22.

Sadržaj izvatka iz zbirke propisan je u Prilogu IV. ovoga Pravilnika, a izvadak iz plana sadrži podatke iz kartografskog prikaza cjenovnih blokova za promatrana područja ili vrstu nekretnina.

VI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 23.

(1) Županija, Grad Zagreb odnosno veliki grad koji su za svoje područje uspostavili evidenciju podataka o kupoprodajnim cijenama i ugovorenim cijenama zakupa i/ili najma (primjerice registar pomoćnih podataka, arhiva i sl.) prije stupanja na snagu ovoga Pravilnika, prenijet će vlastitu evidenciju u sustav eNekretnine uz prethodno usklađenje atributa i drugih podataka prema Prilogu III. ovoga Pravilnika.

(2) Evidencija iz stavka 1. ovoga članka, usklađena prema Prilogu III. ovoga Pravilnika, preuzet će se u bazu eNekretnina kao početno stanje u zbirci i koristiti prilikom izrade početnog stanja plana.

Članak 24.

Nužne podatke za identifikaciju, georeferenciranje i evaluaciju iz ugovora zaprimljenih prije potpune uspostave automatske razmjene podataka s Poreznom upravom prema članku 17. ovoga Pravilnika, putem dostave od javnog bilježnika, ovlašteni korisnici iz članka 12. stavka 1. točke b) ovoga Pravilnika unose u zbirku.

Članak 25.

Do uspostave pune funkcionalnosti eNekretnina, zahtjevi za izdavanje izvatka iz članka 19. stavka 1. ovoga Pravilnika podnose se pisanim ili elektroničkim putem.

Članak 26.

Sa svim osobnim podatcima prikupljenim na temelju odredbi ovoga Pravilnika postupat će se u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (SL L 119, 4. 5. 2016.) i odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (»Narodne novine«, broj 42/18).

Članak 27.

Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o informacijskom sustavu tržišta nekretnina (»Narodne novine«, broj 114/15 i 122/15).

Članak 28.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 371-01/19-04/2

Urbroj: 531-01-20-7

Zagreb, 9. lipnja 2020.

Ministar Predrag Štromar, v. r.

PRILOG I.

PRILOG II

PRILOG III.

POGLAVLJE

NAZIV ATRIBUTA

MOGUĆE VRIJEDNOSTI/NAČIN UNOSA

GZ, PZ, ŠZ I PNZ

GZ, PZ, ŠZ I PNZ

GZ, PZ, ŠZ I PNZ

OK I KPB

OK I KPB

PZG, GZG I VZG

PZG, GZG I VZG

ST/A

ST/A

PP

PP

G, PGM, VPM, SKL I SP

G, PGM, VPM, SKL I SP

RN, OS, RU

RN, OS, RU

OPĆI PODACI

VRSTA UGOVORA

PADAJUĆI IZBORNIK:

KP-kupoprodaja

NG-nagodba

UUSD-ugovor o ulaganju stvari u društvo

UZN-ugovor o zamjeni

N-najam

Z-zakup

PS-pravo služnosti

PG-pravo građenja

ZS-zakup uz pravo služnosti

ZPG-zakup uz pravo građenja

PE-procjembeni elaborat

KP

NG

UUSD

UZN

PE

PS

PG

PE

Z (ZS, ZPG)

PE

KP

NG

UUSD

UZN

PE

N

PE

KP

NG

UUSD

UZN

PE

Z

N

PE

KP

NG

UUSD

UZN

PE

N

PE

KP

NG

UUSD

UZN

PE

Z

PE

KP

NG

UUSD

UZN

PE

Z

PE

KP

NG

UUSD

UZN

PE

N

Z

PE

 

DATUM EVIDENTIRANJA UGOVORA U ZKC

Automatski dodjeljuje aplikacija

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

PODATKE UNIO

Automatski dodjeljuje aplikacija

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

DATUM UPISA (ili ISPRAVKA)

Automatski zapis datuma svakog spremanja promjena

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

GRAD/OPĆINA

PADAJUĆI IZBORNIK

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

NASELJE

PADAJUĆI IZBORNIK

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

ULICA/TRG

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

KUĆNI BROJ

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

BROJČANI DODATAK KUĆNOM BROJU

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

SLOVČANI DODATAK KUĆNOM BROJU

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

GODINA IZGRADNJE

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

BROJ NADZEMNIH ETAŽA ZGRADE

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

ETAŽNOST

PADAJUĆI IZBORNIK (omogućeno dodavanje više vrijednosti i dodavanje svake vrijednosti više puta):

S-suteren

PO-podrum

PR-prizemlje

K-kat

PK-potkrovlje

UK-uvučeni kat

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

 

ETAŽA (KAT)

PADAJUĆI IZBORNIK:

S-suteren

PO-podrum

PR-prizemlje, razizemlje, nisko i visoko prizemlje

MK-međukat

UK-uvučeni kat

PK-potkrovlje,mansarda,tavan,galerija

VE-više etaža (min.2)

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

ETAŽA (KAT) - BROJ

BROJ (omogućen unos negativnog broja (do max-10))

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

ETAŽA (KAT) - VE

TEKST

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

ENERGETSKI RAZRED

PADAJUĆI IZBORNIK:

A, B, C, D, E, F, G;

ako nije naveden razred a

ima certifikat tada upisati + ;

ako nema upisati -

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

ZEMLJIŠNE KNJIGE

Z.č. broj

TEKST

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

Z.č. podbroj

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

Broj z.k. uloška

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

Broj poduloška

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

K.o.

TEKST

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

KATASTAR

Pozicija na karti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K.č. broj

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

K.č. podbroj

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

Katastarska općina

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

Podaci iz ugovora:

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

Pozicija na karti

Okvir za označavanje

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

Katastarska općina

PADAJUĆI IZBORNIK

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

K.č. broj

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

K.č. podbroj

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

OBILJEŽJA

NEKRETNINE

VAŽNA ZA

PROCJENU

VRSTA NEKRETNINE

ST/A - Stan/apartman

OK - Stambena zgrada – obiteljska kuća

PZG - Poslovna zgrada

PP - Poslovni prostor

GZG - Gospodarska zgrada

VZG - Višestambena zgrada

KPB - Stambena zgrada – kuća za povremeni boravak

G - Garaža

PGM - Parkirno-garažno mjesto

VPM - Vanjsko-parkirno mjesto

SKL - Skladište

SP - Spremište

RN - Različite nekretnine

OS - Ostalo

RU - Ruševine

GZ - Građevinsko zemljište

PZ - Poljoprivredno zemljište

ŠZ - Šumsko zemljište

PNZ - Prirodno neplodno zemljište

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

POLOŽAJ ZGRADE NA ČESTICI

PADAJUĆI IZBORNIK:

1. slobodnostojeća

2. poluugrađena

3. ugrađena

4. u nizu

NE

NE

NE

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

SUVLASNIČKI UDIO KOJI JE U PROMETU

RAZLOMAK

DA

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

POVRŠINA IZ ZK.UL. (m2)

BROJ

DA

DA

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

POVRŠINA U PROMETU (m2)

BROJ

DA

DA

NE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

Podaci iz katastra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TLOCRTNA POVRŠINA KUĆE/ZGRADE (m2)

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

 

TLOCRTNA POVRŠINA pomoćnih građevina (m2)

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

 

POVRŠINA DVORIŠTA (m2)

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

 

UKUPNA POVRŠINA ZEMLJIŠTA S KUĆOM/ZGRADOM (m2)

(podaci iz katastra)

Aplikacija automatski zbraja prethodna 3 polja

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

 

NAPOMENA

TEKST - prikazuje se na izvatku

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

INTERNA NAPOMENA

TEKST - ne prikazuje se na izvatku

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

SOBNOST STANA

PADAJUĆI IZBORNIK:

1-SOBNI

1,5-SOBNI

2-SOBNI

2,5-SOBNI

3-SOBNI

3,5-SOBNI

4-SOBNI

4,5-SOBNI

5-SOBNI

6-SOBNI

7-SOBNI

GARSONIJERA

NEPOZNATO

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

STAN (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

POVRŠINA PP (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

PRIPADAK: (omogućeno dodavanje više pripadaka iz padajućeg izbornika)

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

LOGGIA (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

BALKON (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

TERASA (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

TAVAN (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

SPREMIŠTE (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

VANJSKO-PARKIRNO MJESTO (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

PARKIRNO GARAŽNO MJESTO (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

GARAŽA (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

VRT (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

POVRŠINA PRIPADKA (m2)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

NAMJENA PP/POSLOVNE ZGRADE

TEKST

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

NE

NE

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

POLOŽAJ PP

PADAJUĆI IZBORNIK:

ULIČNI

DVORIŠNI

NEPOZNATO

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

DA

NE

NE

NE

NE

 

POVRŠINA ZAKUPA (m2)

BROJ

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

UGOVORENI NAČIN KORIŠTENJA

TEKST

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

KATEGORIJA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

PADAJUĆI IZBORNIK:

1. kategorija

2. kategorija

3. kategorija

4.1. kategorija

4.2. kategorija

4.3. kategorija

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

Novoosnovana z.k.č., po Lokacijskoj dozvoli

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

Novoosnovana k.č., po Lokacijskoj dozvoli

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

POVRŠINA novoosnovane z.k.č. i k.č. (m2)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

GBP

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

GBP ukupni po LD (m2)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

ki (LD)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

GBP nadzemni po LD (m2)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

kin (LD)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

ISKORISTIVOST PARCELE PREMA IZVEDENOM STANJU

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

KOEFICIJENT ZA PRILAGODBU

BROJ

NE

NE

NE

DA

DA

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

PROSTORNI PLAN

NAZIV PROSTORNOG PLANA

TEKST

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

NAMJENA

PADAJUĆI IZBORNIK

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

NAMJENA - OSTALO

TEKST

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

(URBANA) PRAVILA

TEKST

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

ki max

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

kin max

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

CIJENE I

UGOVORI

UGOVORENA

MJESEČNA NAJAMNINA/ZAKUPNINA (KN)

BROJ

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

UGOVORENA

MJESEČNA NAJAMNINA/ZAKUPNINA (EUR)

BROJ

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

MJESEČNA NAJAMNINA/ZAKUPNINA (EUR/m2)

BROJ

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

MJESEČNA NAJAMNINA/ZAKUPNINA (kn/m2)

BROJ

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

PROMET PODLIJEŽE PLAĆANJU PDV

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

STOPA PDV

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

PDV UKLJUČEN U PRIKAZANOJ CIJENI

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

OPTIRANJE

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

RAZLOG NEUOBIČAJENIH I OSOBNIH OKOLNOSTI

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

UGOVORENA GODIŠNJA ZAKUPNINA (KN)

BROJ

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

UGOVORENA GODIŠNJA ZAKUPNINA (EUR)

BROJ

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

NAKNADA ZA PRAVO GRAĐENJA (KN)

BROJ

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

NAKNADA ZA PRAVO GRAĐENJA (EUR)

BROJ

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

NAKNADA ZA PRAVO SLUŽNOSTI (KN)

BROJ

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

NAKNADA ZA PRAVO SLUŽNOSTI (EUR)

BROJ

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

VRIJEDNOST NEKRETNINE (KN)

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

VRIJEDNOST NEKRETNINE (EUR)

BROJ

DA

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

VRIJEDNOST SVIH NEKRETNINA IZ UGOVORA (KN)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

VRIJEDNOST SVIH NEKRETNINA IZ UGOVORA (EUR)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

 

CIJENA PO m2 POVRŠINE (EUR/m2)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

 

CIJENA PO m2 POVRŠINE (KN/m2)

BROJ

DA

DA

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

NE

NE

 

DATUM UGOVORA

DATUM

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

UGOVORENO TRAJANJE ZAKUPA/NAJMA

TEKST

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

ZAKUPODAVAC

PADAJUĆI IZBORNIK:

1.FIZIČKA OSOBA

2.FIZIČKA OSOBA U SUSTAVU PDV-a

3.STAMBENA ZGRADA

4. PRAVNA OSOBA U SUSTAVU PDV-a

5. PRAVNA OSOBA IZVAN SUATAVA PDV-a

6. OBRTNIK

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

ZAKUPOPRIMAC

PADAJUĆI IZBORNIK:

1. FIZIČKA OSOBA

2. NAZIV PRAVNE OSOBE ILI OBRTA

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

ZAKUPOPRIMAC - NAZIV PRAVNE OSOBE/OBRTA

TEKST

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

DA

NE

DA

NE

DA

 

KLASA BR. (UP/I), BR. UGOVORA ili Z-

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

JAVNI BILJEŽNIK

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

OIB JAVNOG BILJEŽNIKA

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

POREZNA ISPOSTAVA

PADAJUĆI IZBORNIK

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

STATUS DIGITALNOG UGOVORA

AUTOMATSKI DODJELJUJE APLIKACIJA:

POVEZAN

NEPOVEZAN

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

TROŠKOVI

TROŠKOVI UPRAVLJANJA NEKRETNINOM PO m2 GODIŠNJE (EUR)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

 

TROŠKOVI ODRŽAVANJA NEKRETNINE PO m2 GODIŠNJE (EUR)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

 

RIZIK GUBITKA NAJAMNINE ILI ZAKUPNINE PO m2 GODIŠNJE (EUR)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

 

POGONSKI (REŽIJSKI) TROŠKOVI PO m2 GOD (EUR)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

 

TROŠKOVI GOSPODARENJA (EUR)

BROJ

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

DA

NE

NE

NE

NE

PODATCI U ZKC

STATUS PODATAKA

Automatski dodjeljuje aplikacija:

Izvorno unesen

Preuzet od PU

Evaluacija u tijeku

Neuobičajene ili osobne okolnosti

Provedena evaluacija

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

CJENOVNI BLOK

NAZIV CJENOVNOG BLOKA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

PRETEŽITA NAMJENA CJENOVNOG BLOKA

OZNAKA - NAZIV NAMJENE

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

MJERA GRAĐEVINSKOG KORIŠTENJA (ki max)

BROJ

DA

NE

DA

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

MJERA GRAĐEVINSKOG KORIŠTENJA (kin max)

BROJ

DA

NE

DA

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

VRSTA GRAĐEVINSKOG KORIŠTENJA

AUTOMATSKI DODJELJUJE APLIKACIJA

DA

NE

DA

DA

NE

DA

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

NE

 

PRIBLIŽNA VRIJEDNOST KN/m2 ZA UZOR ČESTICU

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

PRIBLIŽNA VRIJEDNOST EUR/m2 ZA UZOR ČESTICU

BROJ

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

DATUM UTVRĐIVANJA PRIBLIŽNE VRIJEDNOSTI

DATUM

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

PROCJEMBENI ELABORAT

PROCJENITELJ

BAZA PROCJENITELJA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

DAN VREDNOVANJA

DATUM

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

NARUČITELJ

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

BROJ ELABORATA

TEKST

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

DATUM IZRADE

DATUM

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

DA

 

 

 

 

 

 

PRILOG IV.

PRILOG V.

 

 

Copyright © Ante Borić