Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

PRESTALO VAŽITI ALI VIDI OVDJE!
NN 24/2019 (11.3.2019.), Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o područjima, sjedištima, vrstama i kategorijama policijskih uprava i policijskih postaja

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 10. i članka 12. stavka 3. Zakona o policiji (»Narodne novine«, br. 34/11, 130/12, 89/14 – vjerodostojno tumačenje, 33/15 i 121/16), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 8. ožujka 2019. godine donijela

 

UREDBU O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O PODRUČJIMA, SJEDIŠTIMA, VRSTAMA I KATEGORIJAMA POLICIJSKIH UPRAVA I POLICIJSKIH POSTAJA

Članak 1.

U Uredbi o područjima, sjedištima, vrstama i kategorijama policijskih uprava i policijskih postaja (»Narodne novine«, br. 117/11, 50/14, 32/15, 11/17 i 66/18) članak 48. mijenja se i glasi:

»U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj osnivaju se I. policijska postaja Rijeka, II. policijska postaja Rijeka, Policijska postaja Mali Lošinj sa Policijskom ispostavom Cres, Policijska postaja Crikvenica, Policijska postaja Čabar, Policijska postaja Delnice, Policijska postaja Krk, Policijska postaja Opatija, Policijska postaja Rab, Policijska postaja Vrbovsko, Postaja prometne policije Rijeka, Postaja granične policije Rupa i Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka.«.

Članak 2.

Članak 49. mijenja se i glasi:

»I. POLICIJSKA POSTAJA RIJEKA je temeljna policijska postaja I. kategorije sa sjedištem u Rijeci, a obuhvaća dio Grada Rijeke, odnosno područje mjesnih odbora Brajda – Dolac, Brašćine – Pulac, Drenova, Kozala, Luka, Potok, Školjić, Škurinje i Škurinjska Draga, Banderovo, Pehlin, Podmurvice, Turnić, Gornji Zamet, Mlaka, Kantrida, Srdoči, Grbci, Sveti Nikola i Zamet. Uz navedeno obuhvaća i Grad Kastav te općine Klana i Viškovo.«.

Članak 3.

Članak 50. mijenja se i glasi:

»II. POLICIJSKA POSTAJA RIJEKA je temeljna policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Rijeci, a obuhvaća dio područja Grada Rijeke, odnosno područje mjesnih odbora Centar – Sušak, Pećine, Gornja Vežica, Podvežica, Pašac, Draga, Vojak, Grad Trsat, Bulevard, Krimeja, Orehovica, Sveti Kuzam, Svilno, kao i gradove Kraljevica i Bakra te općine Kostrena, Čavle i Jelenje.«.

Članak 4.

Članak 51. briše se.

Članak 5.

Iza članka 61. dodaje se članak 61.a koji glasi:

»Članak 61.a

POSTAJA POMORSKE I AERODROMSKE POLICIJE RIJEKA je specijalizirana – pomorska i aerodromska policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Rijeci, nadležna je za nadzor državne granice i poslove na moru na području morskog akvatorija Primor­- sko-goranske županije, odnosno kontrolu prelaska državne granice na pripadajućem graničnom prijelazu i zaštitu dijela državne granice na moru u dužini od 25,5 n/m, kao i na području Zračne luke Rijeka koja se nalazi na području Općine Omišalj, te pripadajući granični prijelaz.«.

Članak 6.

Članak 62. i članak 63. brišu se.

Članak 7.

U članku 78. iza riječi: »Policijska postaja prometne policije Pula – Pola,« dodaju se riječi: »Postaja pomorske i aerodromske policije Pula – Pola«, a riječi: »Postaja pomorske policije Pula – Pola i Postaja aerodromske policije Pula – Pola« brišu se.

Članak 8.

Iza članka 87. dodaje se članak 87.a koji glasi:

»Članak 87.a

POSTAJA POMORSKE I AERODROMSKE POLICIJE PULA – POLA je specijalizirana – pomorska i aerodromska policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Puli – Poli. Nadležna je za nadzor državne granice i poslove na moru na morskom akvatoriju Istarske županije, odnosno kontrolu prelaska državne granice na pripadajućem graničnom prijelazu Pula – Pola na Riječkom Gatu i zaštitu dijela državne granice na moru u dužini od 99 n/m, kao i na području Zračne luke Pula – Pola te pripadajući granični prijelaz.«.

Članak 9.

Članak 88. i članak 89. brišu se.

Članak 10.

U članku 193. riječi: »Policijska postaja Donji Lapac« zamjenjuju se riječima: »Postaja granične policije Donji Lapac«.

Članak 11.

Članak 196. mijenja se i glasi:

»POSTAJA GRANIČNE POLICIJE DONJI LAPAC je specijalizirana policijska postaja III. kategorije sa sjedištem u Donjem Lapcu, a obuhvaća Općinu Donji Lapac. Nadležna je za nadzor državne granice, odnosno kontrolu prelaska državne granice na pripadajućim graničnim prijelazima i zaštitu dijela državne granice s Bosnom i Hercegovinom u dužini od 54 km. Nadležna je i za obavljanje drugih policijskih poslova i poslova u vezi izravnog ostvarivanja prava, obveza i pravnih interesa građana, pravnih osoba, državnih i drugih tijela u području unutarnjih poslova te poslova sigurnosti cestovnog prometa.«.

Članak 12.

U članku 202. riječi: »Policijska postaja Štrigova« brišu se.

Članak 13.

Članak 205. mijenja se i glasi:

»POLICIJSKA POSTAJA MURSKO SREDIŠĆE je mješovita policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Murskom Središću, a obuhvaća Grad Mursko Središće, općine Sveti Martin na Muri, Selnica, Vratišinec, Štrigova, Gornji Mihaljevec, dio Općine Sveti Juraj na Bregu, odnosno naselja Pleškovec, Lopatinec, Dragoslavec, Dragoslavec Breg, Vučetinec, Okrugli Vrh, Zasadbreg i Frkanovec te dio Općine Nedelišće, odnosno naselja Črečan i Macinec, dio Grada Čakovca, odnosno naselja Krištanovec, Slemenice i Žiškovec, dio općine Podturen, osim naselja Novakovec. Nadležna je i za nadzor državne granice, odnosno kontrolu prelaska državne granice na pripadajućim graničnim prijelazima i zaštitu dijela državne granice s Republikom Slovenijom u dužini od 79,7 km.«.

Članak 14.

Članak 206. briše se.

Članak 15.

Ova Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 022-03/19-03/12

Urbroj: 50301-29/23-19-2

Zagreb, 8. ožujka 2019.

Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković, v. r.

 

 

Copyright © Ante Borić