Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

NN 2/2019 (4.1.2019.)

 

Vlada Republike Hrvatske

Na temelju članka 10. stavka 5. Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine«, broj 127/17), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 3. siječnja 2019. godine donijela

 

UREDBU O NAČINU FINANCIRANJA DECENTRALIZIRANIH FUNKCIJA TE IZRAČUNA IZNOSA POMOĆI IZRAVNANJA ZA DECENTRALIZIRANE FUNKCIJE JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE ZA 2019. GODINU

Članak 1.

Ovom Uredbom utvrđuju se način financiranja decentraliziranih funkcija te način izračuna iznosa pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za 2019. godinu osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu prema posebnim zakonima i odlukama o kriterijima i mjerilima za osiguravanje minimalnog financijskog standarda javnih potreba u djelatnostima osnovnog i srednjeg školstva, socijalne skrbi, zdravstva i vatrogastva.

Članak 2.

Pojedini pojmovi u smislu ove Uredbe imaju sljedeća značenja:

1. Decentralizirane funkcije su rashodi koji su posebnim zakonima za osnovno i srednje školstvo, socijalnu skrb, zdravstvo i vatrogastvo preneseni na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a financiraju se iz dodatnog udjela poreza na dohodak i pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije.

2. Bilančna prava su sredstva potrebna za osiguravanje minimalnih financijskih standarda u pojedinoj decentraliziranoj funkciji prema odlukama iz članka 4. ove Uredbe.

3. Pomoći izravnanja su prijenosi sredstava iz državnog proračuna jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za financiranje decentraliziranih funkcija kada prihodi ostvareni iz dodatnog udjela poreza na dohodak nisu dovoljni za financiranje minimalnih financijskih standarda prema odlukama iz članka 4. ove Uredbe.

Članak 3.

(1) Ova Uredba odnosi se na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su preuzele financiranje decentraliziranih funkcija (u daljnjem tekstu: korisnici pomoći izravnanja), i to na županije, Grad Zagreb, gradove i općine iz Tablice 2. županije, Tablice 2. gradovi i Tablice 3. općine/gradovi koje su sastavni dio ove Uredbe.

(2) Korisnici pomoći izravnanja iz stavka 1. ovoga članka, u skladu sa Zakonom o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ostvaruju prihode iz dodatnog udjela poreza na dohodak za decentralizirane funkcije, i to:

1. Osnovno školstvo

1,9 %

2. Srednje školstvo

1,3 %

3. Socijalna skrb

 

– centri za socijalnu skrb

0,2 %

– domovi za starije i nemoćne osobe

0,6 %

4. Zdravstvo

1,0 %

5. Vatrogastvo

 

– javne vatrogasne postrojbe

1,0 %.

 

(3) Korisnici pomoći izravnanja ostvaruju pravo na sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu, s razdjela tijela državne uprave nadležnih za pojedinu decentraliziranu funkciju, ako iz dodatnog udjela poreza na dohodak iz stavka 2. ovoga članka ne ostvare sredstva do iznosa bilančnih prava za financiranje decentraliziranih funkcija za 2019. godinu.

(4) Pregled iznosa bilančnih prava sastavni je dio ove Uredbe, a naveden je u:

1. Zbirnom pregledu sredstava za decentralizirane funkcije u 2019. godini po županijama (Tablica 1.)

2. Pregledu sredstava za decentraliziranu funkciju osnovnog školstva po županijama u 2019. godini (Tablica 2. županije)

3. Pregledu sredstava za decentraliziranu funkciju osnovnog školstva po gradovima u 2019. godini (Tablica 2. gradovi)

4. Pregledu sredstava za decentraliziranu funkciju vatrogastva po općinama/gradovima u 2019. godini (Tablica 3. općine/gradovi).

Članak 4.

(1) Bilančna prava grada, županije i Grada Zagreba za osnovno školstvo za 2019. godinu utvrđena su Odlukom o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2019. godini.

(2) Bilančna prava županije i Grada Zagreba za srednje školstvo za 2019. godinu utvrđena su Odlukom o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba srednjih škola i učeničkih domova u 2019. godini.

(3) Bilančna prava županije i Grada Zagreba za financiranje materijalnih i financijskih rashoda centara za socijalnu skrb i troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva za 2019. godinu utvrđena su Odlukom o minimalnim financijskim standardima, kriterijima i mjerilima za financiranje materijalnih i financijskih rashoda centara za socijalnu skrb i troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva u 2019. godini.

(4) Bilančna prava županije i Grada Zagreba za financiranje domova za starije i nemoćne osobe za 2019. godinu utvrđena su Odlukom o minimalnim financijskim standardima, kriterijima i mjerilima za decentralizirano financiranje domova za starije i nemoćne osobe u 2019. godini.

(5) Bilančna prava županije i Grada Zagreba za financiranje zdravstvenih ustanova za 2019. godinu utvrđena su Odlukom o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u 2019. godini.

(6) Bilančna prava općine, grada i Grada Zagreba za financiranje javnih vatrogasnih postrojbi za 2019. godinu utvrđena su Odlukom o minimalnim financijskim standardima za obavljanje djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi u 2019. godini.

Članak 5.

(1) U proračunu za 2019. godinu korisnici pomoći izravnanja planiraju prihode i rashode za decentralizirane funkcije u 2019. godini prema proračunskim klasifikacijama do iznosa navedenog u Pregledu iznosa bilančnih prava.

(2) Korisnici pomoći izravnanja planiraju prihode za decentralizirane funkcije prema procjeni prihoda koje će u 2019. godini ostvariti temeljem svakoga pojedinog dodatnog udjela poreza na dohodak iz članka 3. ove Uredbe, a razliku prihoda do iznosa iz stavka 1. ovoga članka planiraju iz pomoći izravnanja.

Članak 6.

(1) Županije, Grad Zagreb, gradovi i općine dužni su sredstva ostvarena za decentralizirane funkcije doznačivati krajnjim korisnicima (ustanovama) čije su financiranje preuzeli.

(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka doznačuju se u skladu s obvezama, prema dinamici i planu prioriteta utvrđenima u proračunu korisnika pomoći izravnanja.

(3) Iznimno, radi osiguranja namjenskog korištenja sredstava pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije, ista će se doznačivati izravno krajnjim korisnicima.

Članak 7.

(1) Korisnici pomoći izravnanja dužni su sredstva ostvarena za decentralizirane funkcije iz članka 3. ove Uredbe koristiti za namjene utvrđene u odlukama iz članka 4. ove Uredbe.

(2) Na temelju odluka iz članka 4. ove Uredbe korisnici pomoći izravnanja dužni su donijeti vlastite odluke o kriterijima i mjerilima te načinu financiranja u 2019. godini:

– osnovnog i srednjeg školstva

– domova za starije i nemoćne osobe, centara za socijalnu skrb i troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva

– zdravstvenih ustanova

– redovite djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi

u okvirima prava iz Pregleda iznosa bilančnih prava.

(3) U odlukama iz stavka 2. ovoga članka utvrđuje se raspored sredstava po krajnjim korisnicima, te prioriteti kapitalnih ulaganja (osim za javne vatrogasne postrojbe).

(4) Županije, Grad Zagreb, gradovi i općine mogu sredstva ostvarena od dodatnog udjela u porezu na dohodak i pomoći izravnanja iz članka 3. stavaka 2. i 3. ove Uredbe (osim za financiranje redovite djelatnosti javne vatrogasne postrojbe) preraspodijeliti po krajnjim korisnicima unutar pojedine djelatnosti, a u skladu s odlukama iz članka 4. ove Uredbe.

(5) Prije izmjena odluka iz stavka 2. ovoga članka kojima se uređuje preraspodjela sredstava, županije, Grad Zagreb, gradovi i općine obvezni su o tome izvijestiti krajnje korisnike mjesec dana prije izmjena odluka.

Članak 8.

(1) Ako jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje financiraju decentralizirane funkcije ostvare više sredstava iz dodatnog udjela iz članka 3. stavka 2. ove Uredbe nego je to utvrđeno minimalnim financijskim standardima utvrđenima u Pregledu iznosa bilančnih prava, višak sredstava mogu koristiti za financiranje decentraliziranih funkcija koje su preuzele.

(2) Ako jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje financiraju decentralizirane funkcije ostvare više sredstava iz pomoći izravnanja iz članka 3. stavka 3. ove Uredbe nego je to utvrđeno minimalnim financijskim standardima utvrđenima u Pregledu iznosa bilančnih prava, višak sredstava dužni su najkasnije do 15. veljače 2020. godine uplatiti na račun državnog proračuna Republike Hrvatske.

(3) Višak sredstava iz stavka 2. ovoga članka prihod je državnog proračuna Republike Hrvatske.

Članak 9.

(1) Iznos pomoći izravnanja za pojedinu decentraliziranu funkciju u 2019. godini utvrđuju tijela državne uprave nadležna za pojedinu decentraliziranu funkciju u suradnji s Ministarstvom financija po korisnicima pomoći izravnanja, sukladno članku 3. stavku 3. ove Uredbe.

(2) Od mjesečnog iznosa bilančnih prava odbija se iznos ostvarenog poreza na dohodak iz dodatnog udjela poreza na dohodak za decentraliziranu funkciju za prethodni mjesec, a nedostajući iznos sredstava do mjesečne obveze podmiruje se iz pomoći izravnanja.

(3) Pomoći izravnanja za pojedinu decentraliziranu funkciju doznačivat će se mjesečno iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Članak 10.

(1) Županije, Grad Zagreb, gradovi i općine dužni su tijelo državne uprave nadležno za pojedinu decentraliziranu funkciju izvještavati o utrošenim sredstvima krajnjih korisnika (ustanova) u roku i na način propisan u odlukama iz članka 4. ove Uredbe.

(2) Tijelo državne uprave nadležno za pojedinu decentraliziranu funkciju dužno je pratiti izvršenje odluka iz članka 4. ove Uredbe i po potrebi, a najkasnije do 31. listopada 2019. godine, Vladi Republike Hrvatske predložiti njihove izmjene i dopune koje je prethodno, a najkasnije do 30. rujna 2019. godine, dužno dostaviti na mišljenje Ministarstvu financija.

(3) Ako korisnik pomoći izravnanja iz stavka 1. ovoga članka ne dostavi izvještaj o utrošenim sredstvima tijelu državne uprave nadležnom za pojedinu decentraliziranu funkciju na propisani način i u roku iz stavka 1. ovoga članka, nadležno tijelo će privremeno obustaviti doznaku pomoći izravnanja.

Članak 11.

Ova Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 022-03/18-03/101

Urbroj: 50301-25/14-19-2

Zagreb, 3. siječnja 2019.

Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković, v. r.

ZBIRNI PREGLED SREDSTAVA ZA DECENTRALIZIRANE FUNKCIJE U 2019. GODINI PO ŽUPANIJAMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablica 1.

ŽUPANIJA

ŠKOLSTVO

SOCIJALNA SKRB

ZDRAVSTVO

VATROGASTVO

SVEUKUPNE OBVEZE ZA DECENTRALIZIRANE FUNKCIJE

OSNOVNO ŠKOLSTVO (OBVEZA GRADOVA I ŽUPANIJA)

SREDNJE ŠKOLSTVO

CENTRI ZA SOCIJALNU SKRB I POMOĆ ZA OGRJEV

DOMOVI ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

ZDRAVSTVENE USTANOVE

JAVNE VATRO­GASNE POSTROJBE (OBVEZA OPĆINA I GRADOVA)

1

2

3

4

5

6

7

8 (2+3+4+5+6+7)

ZAGREBAČKA

73.206.999

15.119.955

5.791.703

0

16.595.873

15.351.772

126.066.302

KRAPINSKO-ZAGORSKA

29.893.635

13.151.522

3.142.000

0

18.422.175

9.451.935

74.061.267

SISAČKO-MOSLAVAČKA

44.244.910

14.541.446

6.550.000

8.869.577

21.407.705

14.858.749

110.472.387

KARLOVAČKA

31.579.243

16.160.836

4.315.709

3.367.188

14.748.733

10.317.835

80.489.544

VARAŽDINSKA

45.671.757

24.267.258

2.751.254

5.253.171

19.277.017

6.359.786

103.580.243

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

27.940.637

11.648.512

2.867.450

6.045.869

14.309.076

11.222.824

74.034.368

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

28.752.247

14.892.915

3.785.838

4.479.467

14.141.252

14.624.127

80.675.846

PRIMORSKO-GORANSKA

49.489.158

32.035.461

4.911.100

11.995.502

23.491.991

29.701.130

151.624.342

LIČKO-SENJSKA

16.979.354

5.068.005

1.398.840

6.136.471

8.913.104

6.831.595

45.327.369

VIROVITIČKO-PODRAVSKA

21.452.852

9.144.139

2.938.416

0

15.008.515

5.448.284

53.992.206

POŽEŠKO-SLAVONSKA

22.009.289

10.009.041

2.248.423

7.936.212

9.840.335

5.143.292

57.186.592

BRODSKO-POSAVSKA

38.196.500

15.076.390

4.233.874

6.660.889

18.265.626

9.110.979

91.544.258

ZADARSKA

37.608.952

20.237.174

2.136.468

8.033.634

14.762.558

22.897.374

105.676.160

OSJEČKO-BARANJSKA

64.877.881

33.406.109

9.065.850

17.000.862

21.826.566

17.880.819

164.058.087

ŠIBENSKO-KNINSKA

23.664.603

10.038.415

4.432.000

8.591.017

14.545.745

14.978.701

76.250.481

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

39.610.749

16.774.407

4.881.335

8.982.897

23.488.184

10.458.437

104.196.009

SPLITSKO-DALMATINSKA

86.841.209

47.190.452

8.543.500

22.518.519

32.300.405

22.481.340

219.875.425

ISTARSKA

47.863.104

21.829.634

2.766.015

18.616.062

21.614.946

29.646.228

142.335.989

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

27.524.128

15.174.058

2.233.727

10.442.515

15.961.762

18.519.058

89.855.248

MEĐIMURSKA

24.545.529

9.853.986

2.595.240

5.391.329

13.967.099

4.914.405

61.267.588

GRAD ZAGREB

120.707.232

91.200.737

8.521.300

15.459.316

42.790.100

41.027.780

319.706.465

UKUPNO KUNA

902.659.968

446.820.452

90.110.042

175.780.497

395.678.767

321.226.450

2.332.276.176

 

PREGLED SREDSTAVA ZA DECENTRALIZIRANU FUNKCIJU OSNOVNOG ŠKOLSTVA PO ŽUPANIJAMA U 2019. GODINI

 

 

 

Tablica 2. županije

Žup. broj

Nositelj financiranja – županije

Sveukupno kuna

1

2

3

1.

ZAGREBAČKA

43.832.107

2.

KRAPINSKO-ZAGORSKA

27.714.841

3.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

30.208.799

4.

KARLOVAČKA

20.894.112

5.

VARAŽDINSKA

37.707.507

6.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

14.021.580

7.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

22.042.441

8.

PRIMORSKO-GORANSKA

28.554.397

9.

LIČKO-SENJSKA

13.157.013

10.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA

16.459.641

11.

POŽEŠKO-SLAVONSKA

16.939.013

12.

BRODSKO-POSAVSKA

25.229.514

13.

ZADARSKA

26.943.447

14.

OSJEČKO-BARANJSKA

48.660.355

15.

ŠIBENSKO-KNINSKA

15.523.892

16.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

24.859.620

17.

SPLITSKO-DALMATINSKA

62.673.861

18.

ISTARSKA

19.071.030

19.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

20.091.241

20.

MEĐIMURSKA

19.212.293

21.

GRAD ZAGREB

120.707.232

UKUPNO ŽUPANIJE

654.503.936

 

 

 

PREGLED SREDSTAVA ZA DECENTRALIZIRANU FUNKCIJU OSNOVNOG ŠKOLSTVA PO GRADOVIMA U 2019. GODINI

 

 

 

Tablica 2. gradovi

Red. broj

Nositelj financiranja – gradovi

Sveukupno kuna

1

2

3

1.

VELIKA GORICA

13.359.222

2.

SAMOBOR

8.433.548

3.

VRBOVEC

4.253.429

4.

ZAPREŠIĆ

3.328.693

5.

KRAPINA

2.178.794

6.

SISAK

8.774.375

7.

KUTINA

5.261.736

8.

KARLOVAC

10.685.131

9.

VARAŽDIN

7.964.250

10.

KOPRIVNICA

6.885.259

11.

KRIŽEVCI

5.193.534

12.

ĐURĐEVAC

1.840.264

13.

BJELOVAR

6.709.806

14.

RIJEKA

18.031.285

15.

CRIKVENICA

1.673.277

16.

OPATIJA

1.230.199

17.

GOSPIĆ

3.822.341

18.

VIROVITICA

4.993.211

19.

POŽEGA

5.070.276

20.

SLAVONSKI BROD

12.966.986

21.

ZADAR

10.665.505

22.

OSIJEK

16.217.526

23.

ŠIBENIK

8.140.711

24.

VINKOVCI

6.645.084

25.

VUKOVAR

8.106.045

26.

MAKARSKA

2.413.667

27.

SPLIT

21.753.681

28.

PULA – POLA

10.195.339

29.

LABIN

2.812.902

30.

PAZIN

6.302.548

31.

POREČ – PARENZO

3.731.876

32.

ROVINJ – ROVIGNO

2.502.389

33.

UMAG – UMAGO

3.247.020

34.

DUBROVNIK

7.432.887

35.

ČAKOVEC

5.333.236

UKUPNO GRADOVI

248.156.032

 

 

 

PREGLED SREDSTAVA ZA DECENTRALIZIRANU FUNKCIJU VATROGASTVA PO GRADOVIMA/OPĆINAMA U 2019. GODINI

 

 

Tablica 3. općine/gradovi

Red. broj

Osnivači i suosnivači javnih vatrogasnih postrojbi gradovi/općine

Naziv javne vatrogasne postrojbe

Ukupno kuna

1

2

3

4

1.

Grad Zagreb

JVP ZAGREB

41.027.780

2.

Grad Zaprešić

JVP ZAPREŠIĆ

3.996.958

3.

Grad Samobor

JVP SAMOBOR

3.083.754

4.

Grad Velika Gorica

JVP VELIKA GORICA

4.646.482

5.

Grad Ivanić-Grad

JVP IVANIĆ GRAD

3.624.578

6.

Suosnivači:

ZAGORSKA JVP

7.218.943

 

Grad Zabok (8,96%)

 

646.817

 

Grad Klanjec (3,09%)

 

223.065

 

Grad Oroslavje (5,98%)

 

431.693

 

Grad Pregrada (6,85%)

 

494.498

 

Grad Zlatar (6,22%)

 

449.018

 

Grad Donja Stubica (5,67%)

 

409.314

 

Općina Bedekovčina (8,11%)

 

585.456

 

Općina Budinščina (2,67%)

 

192.746

 

Općina Desinić (3,33%)

 

240.391

 

Općina Gornja Stubica (5,48%)

 

395.598

 

Općina Hrašćina (1,75%)

 

126.332

 

Općina Konjšćina (3,90%)

 

281.539

 

Općina Kraljevec na Sutli (1,74%)

 

125.610

 

Općina Krapinske Toplice (5,49%)

 

396.320

 

Općina Kumrovec (1,77%)

 

127.775

 

Općina Marija Bistrica (6,32%)

 

456.237

 

Općina Stubičke Toplice (2,63%)

 

189.858

 

Općina Sveti Križ Začretje (6,33%)

 

456.959

 

Općina Tuhelj (2,09%)

 

150.876

 

Općina Veliko Trgovišće (4,99%)

 

360.225

 

Općina Zagorska Sela (1,14%)

 

82.296

 

Općina Zlatar Bistrica (2,71%)

 

195.633

 

Općina Mače (2,78%)

 

200.687

7.

Grad Krapina

JVP KRAPINA

2.232.992

8.

Grad Sisak

JVP SISAK

5.994.884

9.

Grad Petrinja

JVP PETRINJA

3.566.068

10.

Grad Kutina

JVP KUTINA

3.497.190

11.

Grad Novska

JVP NOVSKA

1.800.607

12.

Grad Karlovac

JVP KARLOVAČKA

7.216.805

13.

Grad Ogulin

JVP OGULIN

3.101.030

14.

Grad Varaždin

JVP VARAŽDIN

6.359.786

15.

Grad Koprivnica

JVP KOPRIVNICA

4.806.921

16.

Suosnivači:

JVP ĐURĐEVAC

3.564.964

 

Grad Đurđevac (69,40%)

 

2.474.086

 

Općina Virje (10,70%)

 

381.451

 

Općina Kloštar Podravski (5,08%)

 

181.100

 

Općina Kalinovac (4,88%)

 

173.970

 

Općina Molve (4,05%)

 

144.381

 

Općina Ferdinandovac (2,97%)

 

105.879

 

Općina Podravske Sesvete (1,84%)

 

65.595

 

Općina Novo Virje (1,08%)

 

38.502

17.

Grad Križevci

JVP KRIŽEVCI

2.850.939

18.

Grad Bjelovar

JVP BJELOVAR

5.300.558

19.

Suosnivači:

JVP DARUVAR

2.981.325

 

Grad Daruvar (78,00%)

 

2.325.434

 

Općina Sirač (7,00%)

 

208.693

 

Općina Končanica (5,00%)

 

149.066

 

Općina Đulovac (5,00%)

 

149.066

 

Općina Dežanovac (5,00%)

 

149.066

20.

Suosnivači:

JVP GAREŠNICA

2.240.704

 

Grad Garešnica (88,00%)

 

1.971.820

 

Općina Hercegovac (7,00%)

 

156.849

 

Općina Velika Trnovitica (5,00%)

 

112.035

21.

Grad Čazma

JVP ČAZMA

2.146.093

22.

Grad Grubišno polje

JVP GRUBIŠNO POLJE

1.955.447

23.

Grad Rijeka

JVP RIJEKA

15.851.974

24.

Grad Mali Lošinj

JVP LOŠINJ

2.959.530

25.

Grad Crikvenica

JVP CRIKVENICA

2.071.131

26.

Grad Krk

JVP KRK

2.812.046

27.

Suosnivači:

JVP OPATIJA

4.089.807

 

Grad Opatija (57,00%)

 

2.331.190

 

Općina Matulji (23,00%)

 

940.656

 

Općina Lovran (14,00%)

 

572.573

 

Općina Mošćenička Draga (6%)

 

245.388

28.

Grad Delnice

JVP DELNICE

1.916.642

29.

Grad Gospić

JVP GOSPIĆ

2.909.771

30.

Općina Plitvička Jezera

JVP PLITVIČKA JEZERA

2.007.807

31.

Grad Senj

JVP SENJ

1.914.017

32.

Grad Virovitica

JVP VIROVITICA

2.881.598

33.

Grad Slatina

JVP SLATINA

2.566.686

34.

Grad Požega

JVP POŽEGA

2.622.640

35.

Suosnivači:

JVP POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

2.520.652

 

Grad Pleternica (30,00%)

 

756.195

 

Grad Kutjevo (10,00%)

 

252.065

 

Grad Pakrac (15,00%)

 

378.098

 

Grad Lipik (10,00%)

 

252.065

 

Općina Velika (10,00%)

 

252.065

 

Općina Brestovac (10,00%)

 

252.065

 

Općina Kaptol (5,00%)

 

126.033

 

Općina Čaglin (5,00%)

 

126.033

 

Općina Jakšić (5,00%)

 

126.033

36.

Grad Slavonski Brod

JVP SLAVONSKI BROD

7.133.428

37.

Grad Nova Gradiška

JVP NOVA GRADIŠKA

1.977.551

38.

Suosnivači:

JVP ZADAR

13.672.801

 

Grad Zadar (87,70%)

 

11.991.046

 

Općina Poličnik (5,20%)

 

710.986

 

Općina Zemunik Donji (2,40%)

 

328.147

 

Općina Bibinje (4,70%)

 

642.622

39.

Grad Biograd na Moru

JVP BIOGRAD

2.916.061

40.

Grad Benkovac

JVP BENKOVAC

2.841.205

41.

Općina Gračac

JVP GRAČAC

3.467.307

42.

Grad Osijek

JVP OSIJEK

11.500.240

43.

Grad Beli Manastir

JVP BELI MANASTIR

2.553.168

44.

Grad Našice

JVP NAŠICE

2.183.086

45.

Suosnivači:

JVP ĆEPIN

1.644.325

 

Općina Čepin (70,00%)

 

1.151.028

 

Općina Vuka (13,00%)

 

213.762

 

Općina Vladislavci (17,00%)

 

279.535

46.

Grad Šibenik

JVP ŠIBENIK

7.641.547

47.

Grad Drniš

JVP DRNIŠ

2.380.298

48.

Grad Knin

JVP KNIN

3.086.656

49.

Grad Vodice

JVP VODICE

1.870.200

50.

Grad Vinkovci

JVP VINKOVCI

3.265.826

51.

Grad Vukovar

JVP VUKOVAR

5.345.671

52.

Grad Ilok

JVP ILOK

1.846.940

53.

Grad Split

JVP SPLIT

15.192.783

54.

Grad Imotski

JVP IMOTSKI

2.542.630

55.

Grad Sinj

JVP SINJ

2.622.614

56.

Grad Trogir

JVP TROGIR

2.123.313

57.

Suosnivači:

JVP PULA

9.135.355

 

Grad Pula – Pola (68,92%)

 

6.296.087

 

Općina Barban (3,27%)

 

298.726

 

Općina Fažana – Fasana (3,78%)

 

345.316

 

Općina Ližnjan – Lisignano (3,45%)

 

315.170

 

Općina Marčana (4,59%)

 

419.313

 

Općina Medulin (6,88%)

 

628.512

 

Općina Svetvinčenat (2,61%)

 

238.433

 

Grad Vodnjan – Dignano (6,50%)

 

593.798

58.

Suosnivači:

JVP PAZIN

3.464.817

 

Grad Pazin (49,29%)

 

1.707.809

 

Općina Cerovlje (9,55%)

 

330.890

 

Općina Gračišće (7,66%)

 

265.405

 

Općina Lupoglav (5,15%)

 

178.438

 

Općina Karojba (7,73%)

 

267.830

 

Općina Motovun – Montona (5,78%)

 

200.266

 

Općina Tinjan (9,58%)

 

331.930

 

Općina Sveti Petar u Šumi (5,26%)

 

182.249

59.

Suosnivači:

JVP POREČ

3.667.177

 

Grad Poreč – Parenzo (67,18%)

 

2.463.610

 

Općina Sveti Lovreč (1,49%)

 

54.641

 

Općina Višnjan – Visignano (2,61%)

 

95.713

 

Općina Kaštelir – Labinci – Castelliere-S. Domenica (1,36%)

 

49.874

 

Općina Vižinada – Visinada (1,44%)

 

52.807

 

Općina Vrsar – Orsera (13,50%)

 

495.069

 

Općina Funtana – Fontane (5,70%)

 

209.029

 

Općina Tar – Vabriga – Torre – Abrega (6,72%)

 

246.434

60.

Suosnivači:

JVP ROVINJ

3.382.042

 

Grad Rovinj – Rovigno (88,17%)

 

2.981.947

 

Općina Bale – Valle (2,10%)

 

71.023

 

Općina Kanfanar (3,20%)

 

108.225

 

Općina Žminj (6,53%)

 

220.847

61.

Suosnivači:

JVP LABIN

3.172.377

 

Grad Labin (49,90%)

 

1.583.016

 

Općina Pićan (8,20%)

 

260.135

 

Općina Raša (15,90%)

 

504.408

 

Općina Kršan (13,20%)

 

418.754

 

Općina Sveta Nedelja (12,80%)

 

406.064

62.

Suosnivači:

JVP BUZET

2.539.555

 

Grad Buzet (80%)

 

2.031.644

 

Općina Lanišće (20%)

 

507.911

63.

Suosnivači:

JVP UMAG

4.284.905

 

Grad Umag – Umago (51,40%)

 

2.202.441

 

Grad Novigrad – Cittanova (16,58%)

 

710.437

 

Grad Buje – Buie (19,77%)

 

847.126

 

Općina Grožnjan – Grisignana (2,81%)

 

120.406

 

Općina Brtonigla – Verteneglio (6,20%)

 

265.664

 

Općina Oprtalj – Portole (3,24%)

 

138.831

64.

Grad Dubrovnik

JVP DUBROVAČKI VATROGASCI

8.518.451

65.

Općina Konavle

JVP KONAVLE

2.033.021

66.

Općina Dubrovačko primorje

JVP DUBROVAČKO PRIMORJE

1.906.085

67.

Grad Ploče

JVP PLOČE

2.147.857

68.

Grad Metković

JVP METKOVIĆ

2.047.546

69.

Općina Mljet

JVP MLJET

1.866.098

70.

Suosnivači:

JVP ČAKOVEC

4.914.405

 

Grad Čakovec (56,64%)

 

2.783.519

 

Općina Belica (2,28%)

 

112.048

 

Općina Dekanovec (0,97%)

 

47.670

 

Općina Domašinec (1,20%)

 

58.973

 

Općina Gornji Mihaljevec (0,98%)

 

48.161

 

Općina Mala Subotica (3,22%)

 

158.244

 

Općina Nedelišće (13,08%)

 

642.804

 

Općina Orehovica (0,91%)

 

44.721

 

Općina Podturen (3,96%)

 

194.610

 

Općina Pribislavec (2,36%)

 

115.980

 

Općina Selnica (1,43%)

 

70.276

 

Općina Strahoninec (3,10%)

 

152.347

 

Općina Sveti Juraj na bregu (3,94%)

 

193.628

 

Općina Šenkovec (4,65%)

 

228.520

 

Općina Vratišinec (1,28%)

 

62.904

SVEUKUPNO

321.226.450

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Ante Borić