Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

PRESTAO VAŽITI ALI VIDI OVDJE!
Objavljeno u NN 129/2017 (22.12.2017.):

 

Vlada Republike Hrvatske

Na temelju članka 63. stavka 2. Zakona o sustavu državne uprave (»Narodne novine«, br. 150/11, 12/13 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 93/16 i 104/16) i članka 8. stavka 5. Zakona o policiji (»Narodne novine«, br. 34/11, 130/12, 89/14 – vjerodostojno tumačenje, 33/15 i 121/16), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. godine donijela

 

UREDBU O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O UNUTARNJEM USTROJSTVU MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

Članak 1.

U Uredbi o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova (»Narodne novine«, br. 70/12, 140/13, 50/14, 32/15 i 11/17) u članku 2. u točki 11., na kraju, umjesto točke stavlja se zarez te se dodaju točke 12. i 13. koje glase:

»12. Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić«,

13. Samostalni sektor za europske i međunarodne poslove.«.

Članak 2.

U članku 3. stavak 1. mijenja se i glasi:

»Kabinet ministra je posebna unutarnja ustrojstvena jedinica Ministarstva koja obavlja i koordinira stručne, organizacijske, protokolarne i administrativne poslove za ministra unutarnjih poslova (u daljnjem tekstu: ministar) s ciljem omogućavanja nesmetanog i uspješnog obavljanja službenih zadataka, protokolarnih poslova i medijskih aktivnosti ministra, obavlja i sudjeluje u organizacijskim i protokolarnim poslovima za državne tajnike, priprema i prikuplja materijale za sjednice Kolegija ministra i druge sastanke koje saziva i na kojima sudjeluje ministar; organizira i provodi unutarnju kontrolu i nadzor rada službenika i ustrojstvenih jedinica, kontaktira s upravnim organizacijama i unutarnjim ustrojstvenim jedinicama u vezi s predstavkama i pritužbama građana; obavlja i koordinira poslove u vezi s medijima koji se odnose na komunikaciju i prezentaciju aktivnosti Ministarstva; obavlja i koordinira poslove u vezi ostvarivanja prava na pristup informacijama; predlaže, osmišljava i provodi aktivnosti vezane za službene posjete i putovanja ministra, prikuplja podatke i priprema kalendar posjeta i putovanja; koordinira poslove vezane uz ostvarenje plana i programa rada i djelovanja ministra, poslove u vezi s praćenjem rada Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora i njihovih tijela te druge poslove za službene potrebe ministra; prati i koordinira izvršenje strateških ciljeva; koordinira izradu strateških planova na razini Kabineta; zaprima i rješava poštu upućenu ministru, vodi evidenciju pošte i pohranjuje zaprimljenu poštu; obavlja poslove koji se odnose na jačanje vertikalne i horizontalne koordinacije unutar Ministarstva te obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga. U Kabinetu ministra djeluje savjet ministra kojega čine savjetnici ministra.«.

U stavku 2. točka 1.3. briše se.

Dosadašnja točka 1.4. postaje točka 1.3.

Članak 3.

U članku 4. riječi: »priprema i izvršava materijalno-financijske i administrativno-tehničke poslove za Zakladu policijske solidarnosti;« brišu se.

Članak 4.

Članci 8., 9. i 10. brišu se.

Članak 5.

U članku 11. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»1.3. Služba za protokol«.

Članak 6.

U članku 13. iza riječi: »duhovnog i vjerskog sadržaja« dodaju se riječi: »u koordinaciji sa Službom za planiranje, prijam i razvoj ljudskih potencijala sudjeluje u provođenju postupaka integrirane psihosocijalne podrške za zaposlenike u svim izvanrednim situacijama koje narušavaju mentalno zdravlje, a iziskuju i duhovnu podršku; pruža duhovnu podršku i članovima obitelji zaposlenika Ministarstva prema utvrđenim potrebama;«.

Članak 7.

U članku 15. stavku 1. riječi: »obavlja poslove europskih integracija te međunarodne poslove« i riječi: »koordinira aktivnosti vezane uz sudjelovanje djelatnika u mirovnim misijama; koordinira aktivnosti vezane uz upućivanje policijskih časnika za vezu na rad u inozemstvo« brišu se.

U stavku 2. točka 5.8. briše se.

Dosadašnja točka 5.9. postaje točka 5.8.

Članak 8.

U članku 16. stavku 1. riječi: »koordinira aktivnosti vezane uz sudjelovanje djelatnika u mirovnim misijama; koordinira aktivnosti vezane uz upućivanje policijskih časnika za vezu na rad u inozemstvo«, brišu se, a iza riječi: »obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom.« dodaju se riječi: »Pri Uredu glavnog ravnatelja policije djeluje Policijska klapa Sveti Mihovil koja sudjeluje u obilježavanju prigodnih i protokolarnih događaja i svečanosti koje organizira Ministarstvo te humanitarnim koncertima, prigodnim obilježavanjima značajnih događaja te drugim kulturnim manifestacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.«.

Članak 9.

U članku 17. stavku 1. riječi: »prati i analizira aktivnosti pripreme i sudjelovanja u mirovnim misijama; predlaže potrebna rješenja za sudjelovanje pripadnika Ministarstva u mirovnim misijama; koordinira aktivnosti vezane za obuku, izrađuje i usklađuje programe obuke i pripremu za sudjelovanje u mirovnim misijama; provodi pripremne radnje prije upućivanja u mirovnu misiju, sudjeluje u izradi prijedloga internih natječaja za sudjelovanje u mirovnim misijama; koordinira provedbu potrebnih procedura za odabir i slanje pripadnika u mirovne misije; koordinira nabavku potrebne opreme; vodi evidencije o mirovnim misijama i raspoloživim kadrovima za mirovne misije; obavlja poslove nadzora nad primjenom zakona i drugih poslova koji se odnose na mirovne misije; koordinira, prati rad i postupanje policijskih časnika za vezu Republike Hrvatske u inozemstvu i stranih policijskih časnika za vezu zaduženih za suradnju s Republikom Hrvatskom; analizira mjesečna i godišnja izvješća časnika za vezu; predlaže poboljšanja i unaprjeđenja u radu policijskih časnika za vezu sukladno međunarodnim ugovorima i međunarodnim iskustvima drugih država; provodi pripremne i logističke aktivnosti u svezi upućivanja policijskih časnika za vezu na radu u inozemstvu; vrši koordinaciju svih aktivnosti oko upućivanja policijskih časnika za vezu sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova; po potrebi surađuje s drugim ministarstvima, državnim tijelima, predstavnicima stranih policija i međunarodnih organizacija;« brišu se.

Članak 10.

U članku 32. stavak 2. mijenja se i glasi:

»Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Uprave kriminalističke policije ustrojavaju se sljedeće ustrojstvene jedinice:

5.3.1. Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta,

5.3.2. Sektor općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje,

5.3.3. Kriminalističko-obavještajni sektor,

5.3.4. Služba za zaštitu svjedoka.«.

Članak 11.

Članak 33. mijenja se i glasi:

»Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta prati i izučava određene pojavne oblike korupcije, organiziranog kriminaliteta i terorizma, njihovih trendova i načina izvršenja. Izravno provodi složenija kriminalistička istraživanja korupcije, organiziranog kriminaliteta i terorizma na nacionalnoj razini u uskoj suradnji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), drugim državnim odvjetništvima, te ostalim nadležnim državnim tijelima. Policijski nacionalni ured je nadležan za neposredno obavljanje poslova nacionalne razine složenog i organiziranog kriminaliteta i to u: kriminalističkim istraživanjima koja se provode na području dvije ili više policijskih uprava, kriminalističkim istraživanjima u kojima je potrebna zajednička međunarodna policijska istraga i koja se provode na području više zemalja, kriminalističkim istraživanjima istaknutih nositelja najtežih oblika kriminaliteta i kriminalističkim istraživanjima najsloženijih oblika kaznenih djela iz domene složenog i organiziranog kriminaliteta. Odluku o dodjeljivanju ili preuzimanju kriminalističkih istraživanja u rad policijskim upravama ili Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donosi glavni ravnatelj policije na prijedlog načelnika Uprave kriminalističke policije. Policijski nacionalni ured nadzire provođenje složenijih kriminalističkih istraživanja u policijskim upravama te, prema procjeni, može preuzeti poslove razine regionalnog složenog i organiziranog kriminaliteta od nadležne policijske uprave i isto tako određeno kriminalističko istraživanje iz svoje nadležnosti na temelju procjene proslijediti u rad određenoj policijskoj upravi. Sudjeluje u međunarodnim aktivnostima vezanim uz problematiku korupcije, organiziranog kriminaliteta i terorizma kao i u provođenju međunarodnih projekata za to područje. Utvrđuje metode i načine rada na otkrivanju i suzbijanju pojavnih oblika kriminaliteta iz svoje nadležnosti, izrađuje prijedlog prioriteta u borbi protiv složenog i organiziranog kriminaliteta te sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata i pojedinih izvješća.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta ustrojavaju se sljedeće službe:

5.3.1.1. Služba organiziranog kriminaliteta,

5.3.1.2. Služba kriminaliteta droga,

5.3.1.3. Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije,

5.3.1.4. Služba terorizma,

5.3.1.5. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb,

5.3.1.6. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka,

5.3.1.7. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split,

5.3.1.8. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek.«.

Članak 12.

Članak 36. mijenja se i glasi:

»Analizira, prati i izučava fenomenološki i etiološki aspekt najsloženijih oblika kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta; iznalazi najučinkovitije metode za njegovo suzbijanje, otkrivanje i dokazivanje; sudjeluje u provedbi najsloženijih kriminalističkih istraživanja na nacionalnoj razini, kriminalističkim istraživanjima na teritoriju više država s potrebom uspostave međunarodne policijske suradnje; posebno se usmjerava na ekonomski kriminalitet (proizvodnja, usluge, trgovina), financijski kriminalitet (financijske usluge, novčane transakcije, trgovanje vrijednosnim papirima), korupciju, financijske istrage, pranje novca; Služba je nacionalna točka kontakta za podnošenje zahtjeva i razmjenu podataka u svrhu traganja i utvrđivanja imovinske koristi stečene kaznenim djelom, pretvorbeni kriminalitet i ratno profiterstvo; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, tijelima državne vlasti i s tijelima nadležnim za zaštitu financijskih interesa Europske unije, pravnim osobama, policijama drugih zemalja i međunarodnim institucijama u svom djelokrugu rada; planira i provodi edukaciju policijskih službenika koji rade u drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva te im pruža stručnu pomoć u obavljanju poslova iz svog djelokruga; sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata, izvješća i drugih stručnih materijala, vođenju međunarodnih projekata; obavlja i druge poslove u svezi suzbijanja gospodarskog kriminaliteta i korupcije.«.

Članak 13.

Iza članka 36. dodaje se članak 36.a koji glasi:

»Članak 36.a

5.3.1.4. Služba terorizma

Prati i izučava stanje i pojavne oblike kaznenih djela terorizma, međunarodnog terorizma i drugih kaznenih djela te sigurnosno-interesantnih događaja i pojava u vezi s terorizmom; utvrđuje najpogodnije načine za sprječavanje i otkrivanje počinitelja ovih kaznenih djela; pruža stručnu pomoć policijskim službenicima u policijskim upravama; obavlja nadzor nad izvršavanjem poslova i radnih zadataka u istraživanjima kaznenih djela iz ovog područja; neposredno se uključuje u rad i istraživanje najsloženijih kaznenih djela terorizma, međunarodnog terorizma i drugih kaznenih djela povezanih s terorizmom; sudjeluje u izradi informacija i drugih stručnih materijala; ostvaruje neposrednu suradnju s drugim državnim tijelima, institucijama, međunarodnim organizacijama i policijama stranih država u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti.«.

Članak 14.

Članci 37., 38. 39., 40. i 41. brišu se.

Članak 15.

U članku 42. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.3.1.5. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb«.

Članak 16.

U članku 43. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.3.1.6. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka«.

Članak 17.

U članku 44. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.3.1.7. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split«.

Članak 18.

U članku 45. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.3.1.8. Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek«.

Članak 19.

Iza članka 45. dodaje se članak 45.a koji glasi:

»Članak 45.a

5.3.2. Sektor općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje

Prati i izučava te analizira stanje, kretanje i pojavne oblike općeg kriminaliteta, maloljetničke delinkvencije i kazneno pravne zaštite djece i maloljetnika, kao i ratnih zločina te utvrđuje najpogodnije oblike prevencije, nadzora i represivnih mjera; pruža stručnu pomoć i nadzire provođenje složenijih kriminalističkih istraživanja u policijskim upravama te prema procjeni neposredno sudjeluje u rješavanju najsloženijih kriminalističkih istraživanja za kaznena djela iz djelokruga rada općeg kriminaliteta i ratnih zločina; kriminalističkim istraživanjima u kojima je potrebna zajednička međunarodna policijska istraga i koja se provode na području više zemalja; obavlja poslove vezane za razvoj te osiguravanja uvjeta rada kriminalističke tehnike kao i osiguranje uvjeta u provedbi međunarodne policijske suradnje; izravno surađuje s drugim tijelima koja se bave istraživanjem ratnih zločina počinjenih na teritoriju Republike Hrvatske; sudjeluje u međunarodnim aktivnostima i u provođenju međunarodnih projekata iz djelokruga rada Sektora; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Uprave kriminalističke policije i Ministarstva te s drugim tijelima državne vlasti; utvrđuje metode i načine rada na otkrivanju i suzbijanju pojavnih oblika kriminaliteta iz svoje nadležnosti te sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata i pojedinih izvješća.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje ustrojavaju se sljedeće službe:

5.3.2.1. Služba općeg kriminaliteta

5.3.2.2. Služba ratnih zločina

5.3.2.3. Služba kriminalističke tehnike

5.3.2.4. Služba za međunarodnu policijsku suradnju.«.

Članak 20.

Članci od 46. do 61. brišu se.

Članak 21.

Članak 62. mijenja se i glasi:

»Prati i izučava te analizira stanje, kretanje i pojavne oblike općeg kriminaliteta, maloljetničke delinkvencije i kazneno pravne zaštite djece i maloljetnika, utvrđuje najpogodnije oblike prevencije, nadzora i represivnih mjera; nadzire provođenje složenijih kriminalističkih istraživanja u policijskim upravama te prema procjeni neposredno sudjeluje u rješavanju najsloženijih kriminalističkih istraživanja za kaznena djela iz djelokruga krvnih i seksualnih delikata, imovinskih delikata, zaštite okoliša, maloljetničke delinkvencije i kazneno pravne zaštite djece i maloljetnika, a u manje složenim istraživanjima pruža stručnu pomoć policijskim upravama; prikuplja i provjerava podatke potrebne za identifikaciju i traganje za osobama, sudjeluje u međunarodnim aktivnostima i u provođenju međunarodnih projekata iz djelokruga rada Službe; sudjeluje u izradi informacija i drugih stručnih materijala; implementira najbolje prakse ili dijelove najboljih praksi u istraživanjima, surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Uprave kriminalističke policije i Ministarstva te s drugim tijelima državne vlasti; utvrđuje metode i načine rada na otkrivanju i suzbijanju pojavnih oblika kriminaliteta iz svoje nadležnosti te sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata i pojedinih izvješća.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Službe općeg kriminaliteta ustrojavaju se sljedeći odjeli:

5.3.2.1.1. Odjel maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji,

5.3.2.1.2. Odjel za krvne delikte,

5.3.2.1.3. Odjel za imovinske delikte.«.

Članak 22.

Iza članka 63. dodaju se članci 63.a i 63.b koji glase:

»Članak 63.a

5.3.2.1.2. Odjel za krvne delikte

Prati i izučava te analizira stanje, kretanje i pojavne oblike krvnih i seksualnih delikata, delikata protiv opće sigurnosti i zaštite okoliša, utvrđuje najpogodnije oblike prevencije, nadzora i represivnih mjera; nadzire provođenje složenijih kriminalističkih istraživanja u policijskim upravama te prema procjeni neposredno sudjeluje u rješavanju najsloženijih kriminalističkih istraživanja dok u manje složenim istraživanjima pruža stručnu pomoć policijskim upravama; sudjeluje u međunarodnim aktivnostima i u provođenju međunarodnih projekata iz djelokruga rada Odjela; sudjeluje u izradi informacija i drugih stručnih materijala; implementira najbolje prakse ili dijelove najboljih praksi u istraživanjima, surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Uprave kriminalističke policije i Ministarstva te s drugim tijelima državne vlasti; utvrđuje metode i načine rada na otkrivanju i suzbijanju pojavnih oblika kriminaliteta iz svoje nadležnosti te sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata i pojedinih izvješća.

Članak 63.b

5.3.2.1.3. Odjel za imovinske delikte

Prati i izučava te analizira stanje, kretanje i pojavne oblike imovinskih delikata, utvrđuje najpogodnije oblike prevencije, nadzora i represivnih mjera; nadzire provođenje složenijih kriminalističkih istraživanja u policijskim upravama te prema procjeni neposredno sudjeluje u rješavanju najsloženijih kriminalističkih istraživanja imovinskih delikata, dok u manje složenim istraživanjima pruža stručnu pomoć policijskim upravama; sudjeluje u međunarodnim aktivnostima i u provođenju međunarodnih projekata iz djelokruga rada Odjela; sudjeluje u izradi informacija i drugih stručnih materijala; implementira najbolje prakse ili dijelove najboljih praksi u istraživanjima, surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Uprave kriminalističke policije i Ministarstva te s drugim tijelima državne vlasti; utvrđuje metode i načine rada na otkrivanju i suzbijanju pojavnih oblika kriminaliteta iz svoje nadležnosti te sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata i pojedinih izvješća.«.

Članak 23.

Članak 64. briše se.

Članak 24.

Članak 65. briše se.

Članak 25.

Iza članka 66. dodaje se članak 66.a koji glasi:

»Članak 66.a

5.3.2.3. Služba kriminalističke tehnike

Prati i analizira rad i stanje kriminalističke tehnike u policijskim upravama i policijskim postajama; planira i sudjeluje u stručnom usavršavanju djelatnika kriminalističke tehnike; prati i implementira suvremene metode i modele rada kriminalističke tehnike; skrbi o nabavi i raspodjeli suvremene kriminalističko-tehničke opreme i specifičnog potrošnog materijala za potrebe policijskih uprava; obavlja nadzor nad izvršavanjem poslova kriminalističke tehnike u policijskim upravama i pruža im pomoć u obavljanju poslova iz njihova područja rada; izravno sudjeluje u obavljanju kriminalističko-tehničkih poslova najsloženijih kaznenih djela; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Uprave kriminalističke policije i Ministarstva i s drugim državnim tijelima, institucijama, međunarodnim organizacijama i policijama stranih država u obavljanju poslova iz svoga djelokruga. «.

Članak 26.

Članak 67. briše se.

Članak 27.

Članak 68. i naslov ispod članka 68. mijenjaju se i glase:

»5.3.2.4. Služba za međunarodnu policijsku suradnju

Obavlja poslove međunarodne policijske suradnje sukladno međunarodnim ugovorima Republike Hrvatske i sukladno članstvu u međunarodnim organizacijama Interpola, Europola, SIS/S.I.Re.N.E. i drugih međunarodnih organizacija za međunarodnu policijsku suradnju, obavlja poslove u vezi međunarodnih potraga i objava; organizira i provodi postupke izručenja, predaje i transfera osuđenih osoba; razmjenjuje izvješća radi rasvjetljavanja i istraživanja kaznenih djela s elementima inozemnosti; koordinira akcije iz pojedinih područja međunarodnog kriminaliteta zajedno s nositeljima pojedinih predmeta; pruža stručnu pomoć ustrojstvenim jedinicama Ministarstva prilikom istraživanja međunarodnog kriminaliteta; obavlja stručni nadzor nad radom domaćih policijskih časnika za vezu iz djelokruga rada kriminalističke policije i o tome izvješćuje nadležne rukovoditelje u Ravnateljstvu policije; sudjeluje u izradi međunarodnih ugovora te drugih propisa koji reguliraju odnose s drugim zemljama i međunarodnim organizacijama; sudjeluje u provedbi međunarodnih projekata; sastavlja izvješća, osigurava 24-satnu razmjenu podataka putem sustava za međunarodnu policijsku suradnju; obavlja prevoditeljske poslove za potrebe kriminalističke policije i druge poslove u cilju unaprjeđenja suradnje i odnosa u međunarodnoj policijskoj suradnji.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Službe za međunarodnu policijsku suradnju ustrojavaju se sljedeći odjeli:

5.3.2.4.1. Odjel Interpola

5.3.2.4.2. Odjel Europola

5.3.2.4.3. Odjel S.I.Re.N.E

5.3.2.4.4. Odjel telekomunikacijskog centra, prevoditelja i evidentičara.«.

Članak 28.

Članak 69. i naslov ispod članka 69. mijenjaju se i glase:

»5.3.2.4.1. Odjel Interpola

Surađuje sa zemljama članicama Međunarodne organizacije Interpola i Generalnim tajništvom Interpola; postupa po zamolnicama Generalnog tajništva Interpola, država članica i nadležnih tijela u Republici Hrvatskoj; pomaže u koordinaciji akcija iz pojedinih područja međunarodnog kriminaliteta zajedno s nositeljima pojedinih predmeta, obavlja poslove u vezi međunarodnih potraga i objava; organizira i provodi postupke izručenja, predaje i transfera osuđenih osoba; predlaže poboljšanja i unaprjeđenja za rad policije sukladno iskustvima zemalja članica Interpola, obavlja i druge poslove u cilju unaprjeđenja suradnje i odnosa sa zemljama članicama Interpola i Generalnim tajništvom.«.

Članak 29.

Članak 70. i naslov ispod članka 70. mijenjaju se i glase:

»5.3.2.4.2. Odjel Europola

Neposredno postupa po zamolnicama EUROPOL-a i Nacionalnih jedinica EUROPOL-a u državama članicama te državama partnerima, kao i nadležnih tijela u Republici Hrvatskoj; ostvaruje kontakte s osobljem EUROPOL-a i policijskim službenicima država članica te država partnera EUROPOL-a pri rješavanju žurnih kazneno-pravnih predmeta, operacija i obrada, te predlaže najpovoljnije rješenje i sudjeluje u provođenju; ostvaruje kontakte s Nacionalnim jedinicama EUROPOL-a u državama članicama te državama partnerima u pogledu žurne razmjene informacija, podataka, savjeta i analiza; neposredno evaluira informacije i podatke zaprimljene od EUROPOL-a i Nacionalnih jedinica EUROPOL-a u državama članicama te državama partnerima, kao i od nadležnih tijela u Republici Hrvatskoj; neposredno sudjeluje u dostavljanju informacija i podataka EUROPOL-u koji su mu potrebni za obavljanje njegovih zadaća kao i za pohranu u njegovima bazama podataka; neposredno izrađuje izvješća i obavijesti za EUROPOL i Nacionalne jedinice država članica te država partnera kao i za nadležna tijela u Republici Hrvatskoj; predlaže poboljšanja i unapređenja u radu policije; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.«.

Članak 30.

Članak 71. i naslov ispod članka 71. mijenjaju se i glase:

»5.3.2.4.3. Odjel S.I.Re.N.E

Skrbi za neometanu, brzu i zakonitu komunikaciju između država članica schengenskog prostora i nadležnih tijela u Republici Hrvatskoj; obavlja poslove više složenosti u svezi međunarodnih potraga i objava za osobama i predmetima, a posebno u svezi upozorenja u Schengenskom Informacijskom Sustavu (SIS-u); organizira i provodi postupke izručenja, predaje i transfera osuđenih osoba; pomaže u koordinaciji akcija iz pojedinih područja međunarodnog kriminaliteta zajedno s nositeljima pojedinih predmeta; izrađuje izvješća i obavijesti za tijela nadležna za provedbu schengenske pravne stečevine iz djelokruga rada nacionalnih S.I.Re.N.E. ureda; predlaže poboljšanja i unaprjeđenja za rad policije sukladno iskustvima zemalja članica schengenskog prostora; obavlja i druge poslove u vezi suradnje s državama članicama schengenskog prostora.«.

Članak 31.

Iza članka 71. dodaju se članci 71.a, 71.b, 71.c, 71.d, 71.e, 71.f, 71.g, 71.h, 71.i, 71.j, 71.k, 71.l, 71.m, 71.n, 71.o, 71.p, 71.r, 71.s, 71.t, 71.u, 71.v, 71.z i 71.aa koji glase:

»Članak 71.a

5.3.2.4.4. Odjel telekomunikacijskog centra, prevoditelja i evidentičara

Osigurava neprekidnu telekomunikacijsku vezu (24/7) s međunarodnim policijskim organizacijama, kao i s ustrojstvenim jedinicama unutar Ministarstva i drugim državnim tijelima; kao točka prvoga kontakta u međunarodnoj operativnoj policijskoj razmjeni podataka, neposredno razmjenjuje podatke putem kanala za međunarodnu policijsku razmjenu podataka, pruža informacijsku potporu Službi za međunarodnu policijsku suradnju i drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva; obavlja administrativne poslove evidentiranja, prevođenja i kolanja pošte, provjere međunarodnih potraga i objava za osobama i predmetima, kao i drugih provjera prema zahtjevima međunarodnih policijskih organizacija, ustrojstvenih jedinica unutar Ministarstva i drugih državnih tijela; obavlja i druge poslove sukladno dobivenim zadaćama.

Članak 71.b

5.3.3. Kriminalističko-obavještajni sektor

Prati i izučava te prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka; nadzire provođenje posebnih dokaznih radnji i pruža stručnu pomoć pri njihovom provođenju; obavlja poslove povjerljivog prikupljanja podataka korištenjem prikrivenih ljudskih izvora; u svrhu razvoja kriminalističko-obavještajnog modela rada ustrojava i podržava baze podataka iz svoje nadležnosti; prati i izučava kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti te nadzire poslovne procese vezane za informacije o putnicima u zračnom prometu; sudjeluje u izradi strateških dokumenata na nacionalnoj razini; sudjeluje u međunarodnim aktivnostima i u provođenju međunarodnih projekata iz djelokruga rada Sektora; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama unutar Uprave i Ministarstva te s drugim tijelima državne vlasti; utvrđuje i razvija metode i načine rada na otkrivanju i suzbijanju pojavnih oblika kriminaliteta te sudjeluje u predlaganju i izradi normativnih akata i pojedinih izvješća.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Kriminalističko-obavještajnog sektora ustrojavaju se sljedeće Službe:

5.3.3.1. Služba posebnih kriminalističkih poslova,

5.3.3.2. Služba kriminalističko-obavještajne analitike,

5.3.3.3. Služba kibernetičke sigurnosti.

Članak 71.c

5.3.3.1. Služba posebnih kriminalističkih poslova

Prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka; sudjeluje u planiranju, pripremi i provedbi posebnih dokaznih radnji; osigurava materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, tijelima državne vlasti i policijama drugih zemalja u svom djelokrugu rada; sudjeluje u izradi normativnih akata, izvješća i drugih stručnih materijala, obavlja i druge poslove iz područja posebnih kriminalističkih poslova.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Službe posebnih kriminalističkih poslova ustrojavaju se sljedeće ustrojstvene jedinice:5.3.3.1.1. Odjel pripreme, nadzora i primjene posebnih kriminalističkih poslova u sastavu kojeg je:

5.3.3.1.1.1. Odsjek tehničkog razvoja i nadzora elektroničkih komunikacija,

5.3.3.1.2. Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje,

5.3.3.1.3. Odjel Zagreb u sastavu kojeg su:

5.3.3.1.3.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova i

5.3.3.1.3.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

5.3.3.1.4. Odjel Rijeka u sastavu kojeg su:

5.3.3.1.4.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova i

5.3.3.1.4.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

5.3.3.1.5. Odjel Split u sastavu kojeg su:

5.3.3.1.5.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova i

5.3.3.1.5.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

5.3.3.1.6. Odjel Osijek u sastavu kojeg su:

5.3.3.1.6.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova i

5.3.3.1.6.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku.

Članak 71.d

5.3.3.1.1. Odjel pripreme, nadzora i primjene posebnih kriminalističkih poslova

Prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka; osigurava, održava i unaprjeđuje materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; obavlja edukaciju službenika koji provode posebne dokazne radnje; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.e

5.3.3.1.1.1. Odsjek tehničkog razvoja i nadzora elektroničkih komunikacija

Prikuplja podatke i dokaze za provedbu kaznenog postupka uz primjenom posebnih operativnih mjera i radnji primjenom posebne kriminalističke tehnike; provodi, unapređuje i administrira posebna tehničkih sredstava, računalne programe i aplikacije za nadzor elektroničkih komunikacija i podatkovnog prometa; provodi nadzor podatkovnog prometa; održava i unaprjeđuje materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; surađuje s ostalim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u provedbi zadaća iz svoje nadležnosti te u tu svrhu neposredno ostvaruje međunarodnu suradnju; sudjeluje u izradi normativnih akata; izvješća i stručnih materijala; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.f 5.3.3.1.2. Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje

Neposredno preuzima planiranje, organizaciju i rukovođenje u provedbi potražne djelatnosti za određenim traženim osobama i počiniteljima najtežih kaznenih djela, provodi precizno lociranje položaja i identificiranje telekomunikacijskih uređaja, pruža stručnu pomoć i educira djelatnike u potražnim djelatnostima; surađuje s ostalim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u provedbi zadaća iz svoje nadležnosti te u tu svrhu neposredno ostvaruje međunarodnu suradnju; sudjeluje u izradi normativnih akata, izvješća i stručnih materijala; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.g

5.3.3.1.3. Odjel Zagreb

Prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka u kriminalističkim istraživanjima koja se provode na nacionalnoj razini; osigurava, održava i unaprjeđuje materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; obavlja edukaciju službenika koji provode posebne dokazne radnje; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.h

5.3.3.1.3.1. Odsjek pose3bnih kriminalističkih poslova

Izravno provodi planirane zadaće iz djelokruga rada Odsjeka u primjeni operativnih mjera i radnji te tehničkih sredstava za prikupljanje dokaza u kaznenom postupku; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.i

5.3.3.1.3.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

Izravno primjenjuje posebnu kriminalističku tehniku u primjeni posebnih mjera i sredstava radi prikupljanja dokaza u kaznenom postupku; poduzima mjere za tehničko unaprjeđenje rada, vodi brigu o uporabi tehničkih sredstava; predlaže nabavu i izradu najsuvremenijih tehničkih pomagala nužnih za obavljanje zadaća; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.j

5.3.3.1.4. Odjel Rijeka

Prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka u kriminalističkim istraživanjima koja se provode na nacionalnoj razini; osigurava, održava i unaprjeđuje materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; obavlja edukaciju službenika koji provode posebne dokazne radnje; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.k

5.3.3.1.4.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

Izravno provodi planirane zadaće iz djelokruga rada Odsjeka u primjeni operativnih mjera i radnji te tehničkih sredstava za prikupljanje dokaza u kaznenom postupku; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.l

5.3.3.1.4.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

Izravno primjenjuje posebnu kriminalističku tehniku u primjeni posebnih mjera i sredstava radi prikupljanja dokaza u kaznenom postupku; poduzima mjere za tehničko unaprjeđenje rada, vodi brigu o uporabi tehničkih sredstava; predlaže nabavu i izradu najsuvremenijih tehničkih pomagala nužnih za obavljanje zadaća; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.m

5.3.3.1.5. Odjel Split

Prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka u kriminalističkim istraživanjima koja se provode na nacionalnoj razini; osigurava, održava i unaprjeđuje materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; obavlja edukaciju službenika koji provode posebne dokazne radnje; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.n

5.3.3.1.5.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

Izravno provodi planirane zadaće iz djelokruga rada Odsjeka u primjeni operativnih mjera i radnji te tehničkih sredstava za prikupljanje dokaza u kaznenom postupku; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.o

5.3.3.1.5.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

Izravno primjenjuje posebnu kriminalističku tehniku u primjeni posebnih mjera i sredstava radi prikupljanja dokaza u kaznenom postupku; poduzima mjere za tehničko unaprjeđenje rada, vodi brigu o uporabi tehničkih sredstava; predlaže nabavu i izradu najsuvremenijih tehničkih pomagala nužnih za obavljanje zadaća; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.p

5.3.3.1.6. Odjel Osijek

Prikuplja podatke i dokaze korištenjem posebnih tehničkih sredstava i primjenom operativnih mjera i radnji za provedbu kaznenog postupka u kriminalističkim istraživanjima koja se provode na nacionalnoj razini; osigurava, održava i unaprjeđuje materijalno-tehnička sredstva za provedbu posebnih dokaznih radnji; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; obavlja edukaciju službenika koji provode posebne dokazne radnje; obavlja i druge poslove iz svog djeokruga.

Članak 71.r

5.3.3.1.6.1. Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

Izravno provodi planirane zadaće iz djelokruga rada Odsjeka u primjeni operativnih mjera i radnji te tehničkih sredstava za prikupljanje dokaza u kaznenom postupku; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.s

5.3.3.1.6.2. Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

Izravno primjenjuje posebnu kriminalističku tehniku u primjeni posebnih mjera i sredstava radi prikupljanja dokaza u kaznenom postupku; poduzima mjere za tehničko unaprjeđenje rada, vodi brigu o uporabi tehničkih sredstava; predlaže nabavu i izradu najsuvremenijih tehničkih pomagala nužnih za obavljanje zadaća; provodi mjere zaštite podataka i osoba uključenih u provedbu posebnih dokaznih radnji; izrađuje izvješća o obavljanju poslova; obavlja i druge poslove sukladno utvrđenim zadaćama.

Članak 71.t

5.3.3.2. Služba kriminalističko-obavještajne analitike

U svrhu razvoja kriminalističko-obavještajnog modela rada ustrojava i podržava baze podataka, podržava sustav vrednovanja podataka, izvora saznanja i jedinstveni model obrade podataka; vodi brigu o provođenju kriminalističko-obavještajnog ciklusa (planiranje, prikupljanje, procjena, obrada, analiza i razdioba); kao jedinstvena točka ulaska podataka provodi poslove pohranjivanja, indeksiranja i obrade podataka; kod najsloženijih kriminalističkih istraživanja na nacionalnoj razini sudjeluje u obradi prikupljenih podataka, daje preporuke za poduzimanje daljnjih mjera i radnji; prati i izučava problematiku rada s izvorima te radi na unaprjeđenju sustava rada s izvorima, prati i izučava problematiku rada s podacima o putnicima te radi na unaprjeđenju sustava rada s podacima o putnicima, surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u cilju stvaranja jedinstvenih strategija u suzbijanju pojedinih oblika kriminaliteta te izradi strateške procjene na nacionalnoj razini; vodi propisane evidencije i provodi mjere zaštite podataka; surađuje s drugim tijelima državne vlasti i policijama drugih zemalja u kriminalističko-obavještajnom modelu; provodi edukaciju službenika o poslovima kriminalističko-obavještajne analitike i rada sa izvorima, o uporabi i obradi podataka iz evidencije podataka o putnicima, pruža stručnu pomoć policijskim upravama; nadzire obavljanje poslova u tom području; sudjeluje u izradi normativnih akata, izvješća i drugih stručnih materijala; obavlja i druge poslove iz svojeg područja rada.

Za obavljanje poslova Službe kriminalističko-obavještajne analitike ustrojavaju se sljedeći odjeli:

5.3.3.2.1. Odjel kriminalističkih evidencija,

5.3.3.2.2. Odjel za informacije o putnicima u zračnom prometu,

5.3.3.2.3. Odjel za rad s informatorima.

Članak 71.u

5.3.3.2.1. Odjel kriminalističkih evidencija

Vodi kriminalističke evidencije; vodi brigu o ažurnosti podataka u kriminalističkim evidencijama; vodi brigu o ažurnosti nomenklatura; obavlja nadzor i kontrolu zakonitosti korištenja kriminalističkih evidencija, pruža stručnu pomoć i educira djelatnike; predlaže i sudjeluje u izradi aplikacija na informacijskom sustavu za obavljanje poslova iz svoje nadležnosti; sudjeluje u izradi normativnih akata, informacija i stručnih materijala; obavlja druge poslove iz svog djelokruga.

Članak 71.v

5.3.3.2.2. Odjel za informacije o putnicima u zračnom prometu

Prikuplja i pohranjuje podatke iz evidencije podataka o putnicima zračnih prijevoznika, određuje kriterije za obradu i procjenu podataka, uspoređuje podatke s drugim bazama podataka u skladu s pravilima Direktive Europskog parlamenta i vijeća Europske unije o uporabi podataka iz evidencije podataka o putnicima u svrhu sprječavanja, otkrivanja, istrage i kaznenog progona kaznenih djela terorizma i teških kaznenih djela propisuje se prijenos podataka iz evidencije podataka o putnicima (PNR) koji provode zračni prijevoznici o putnicima na letovima između EU-a i trećih zemalja i obrada podataka iz točke i., uključujući njihovo prikupljanje, uporabu i čuvanje u državama članicama te njihovu razmjenu između država članica te međunarodnim i nacionalnim pravilima, prenose podatke i rezultate njihove obrade nadležnim tijelima, razmjenjuju podatke i rezultate obrade podataka s jedinicama drugih država članica Europske unije i Europolom, odgovara na zahtjeve podnesene od nadležnih tijela za dostavu i obradu podataka, vodi dokumentaciju i evidencije o svim sustavima i postupcima obrade podataka u svojoj nadležnosti, surađuju sa zračnim prijevoznicima, nadležnim tijelima i međunarodnim organizacijama, utvrđuje i predlaže metode za unaprjeđenje rada jedinice, obavlja i druge poslove određene pravnim propisima Europske unije i nacionalnim pravnim propisima kojima se regulira prikupljanje i obrada podataka iz evidencije o putnicima zračnih prijevoznika.

Članak 71.z

5.3.3.2.3. Odjel za rad s informatorima

Provodi zadaće sukladno strateškim odrednicama u području prikupljanja, procjene, pohrane, obrade i korištenja podataka korisnih za rad policije te podataka potrebnih za pokretanje i provođenje kriminalističkog istraživanja, razvija unaprjeđuje i iznalazi nove postupke i metode prikupljanja podataka, sudjeluje u donošenju strateških odrednica iz područja nadležnosti rada, razvija i unaprjeđuje metode postupke i načine prikupljanja podataka iz svih vrsta izvora u skladu s pozitivnim propisima, prikuplja, prati iskustva i dobru praksu zemalja EU i okruženja u području prikupljanja podataka i rada s izvorima, implementira stečena znanja i najbolju praksu u postojeći kriminalističko-obavještajni model; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, drugim ministarstvima i državnim tijelima, međunarodnim organizacijama, Interpolom, Europolom, te policijskim tijelima drugih država pri provedbi međunarodnih, nacionalnih i regionalnih projekata i aktivnosti; sudjeluje u izradi strateških dokumenata, normativnih akata, mišljenja, izvješća i drugih stručnih materijala, te obavlja i druge poslove iz svojeg područja rada.

Članak 71.aa

5.3.3.3. Služba kibernetičke sigurnosti

Sudjeluje u primjeni i razvoju nacionalnog zakonodavnog okvira kibernetičke sigurnosti; sudjeluje u aktivnostima i mjerama u svrhu povećanja sigurnosti, otpornosti i pouzdanosti kibernetičkog prostora; sudjeluje u uspostavi učinkovitih mehanizama razmjene, ustupanja i pristupa podacima potrebnim za osiguravanje više razine opće sigurnosti u kibernetičkom prostoru; aktivno djeluje na jačanju svijesti o sigurnosti svih korisnika kibernetičkog prostora; potiče razvoj usklađenih obrazovnih programa; potiče istraživanja i razvoj, napose u području e-usluga; radi na sustavnom pristupu međunarodnoj suradnji u području kibernetičke sigurnosti; sustavno analizira, prati i izučava fenomenološki i etiološki aspekt kaznenih djela visokotehnološkog kriminaliteta (kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, kaznena djela protiv intelektualnog vlasništva, naročito počinjenog putem računalnih sustava ili mreža, kaznena djela počinjena zlouporabom sredstava plaćanja – kartični kriminalitet te kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju) te predlaže rješenja na planu podizanja razine učinkovitosti rada u suzbijanju visokotehnološkog kriminaliteta; neposredno provodi složena kriminalistička istraživanja u domeni kaznenih djela počinjenih na štetu i pomoću računalnih sustava i mreža, kriminaliteta počinjenog zlouporabom sredstava plaćanja te iskorištavanja djece za pornografiju; obavlja forenzičku analizu digitalnih dokaza; pruža specijaliziranu potporu drugim policijskim jedinicama; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, tijelima državne uprave i pravnim osobama, policijama drugih zemalja i međunarodnim institucijama u svom djelokrugu rada; sudjeluje u planiranju i izradi programa obuke i specijalizacije policijskih službenika u čijem je djelokrugu rada problematika visokotehnološkog kriminaliteta; sudjeluje u izradi normativnih akata, izvješća i drugih stručnih materijala iz domene visokotehnološkog kriminaliteta te obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 32.

U članku 72. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.3.4. Služba za zaštitu svjedoka«.

Stavak 2. mijenja se i glasi:

»Za obavljanje poslova iz djelokruga Službe za zaštitu svjedoka ustrojavaju se sljedeći odjeli:

5.3.4.1. Odjel za operativno postupanje,

5.3.4.2. Odjel za operativnu pripremu.«.

Članak 33.

Članak 73. i naslov ispod članka 73. mijenjaju se i glase:

»5.3.4.1. Odjel za operativno postupanje

Obavlja poslove zaštite osoba nad kojima se provode hitne mjere zaštite i osoba koje su uključene u provedbu Programa zaštite svjedoka, te o tim osobama vodi odgovarajući dosje; izrađuje izvješća i analize; osigurava potrebnu psihološku, socijalnu i pravnu pomoć osobama uključenim u program zaštite; obavlja dostavu financijskih sredstava za rješavanje socijalnih, zdravstvenih i drugih potreba osoba nad kojima se provode hitne mjere zaštite i osoba uključenih u program zaštite; planira, priprema i ostvaruje međunarodne kontakte s partnerskim službama drugih zemalja, međunarodnim organizacijama i tijelima; ostvaruje kontakte s partnerskim službama drugih zemalja u konkretnim slučajevima premještanja osoba; obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.«.

Članak 34.

Članak 74. i naslov ispod članka 74. mijenjaju se i glase:

»5.3.4.2. Odjel za operativnu pripremu

Pribavlja potrebnu dokumentaciju i poduzima druge potrebne mjere i radnje u vezi prikrivanja identiteta i vlasništva, te promjene identiteta osoba uključenih u program zaštite i službenika Službe; ostvaruje kontakte s državnim tijelima i jedinicama područne (regionalne) i lokalne samouprave i drugim pravnim osobama s javnim ovlastima; priprema ugovore o zaštiti; sudjeluje u pripremi akata o konkretnoj suradnji s tijelima drugih zemalja u provođenju programa zaštite te drugih akata vezanih za provođenje međunarodne suradnje; pruža psihološku, socijalnu i pravnu pomoć osobama uključenim u hitne mjere i program zaštite; organizira i prati financijsko i blagajničko poslovanje Službe; predlaže proračun i financijski plan; organizira i provodi sva plaćanja i transakcije novca u inozemstvo i iz inozemstva; prikuplja i analizira podatke potrebne za provođenje Programa zaštite, te izrađuje izvješća i analize; nabavlja, nadzire i provodi upotrebu tehničke opreme i materijalnih sredstava Službe te sustave nadzora svih prostora kojima se Služba koristi; planira, priprema i provodi obuku i stručno usavršavanje službenika te obavlja i druge poslove iz svog djelokruga.«.

Članak 35.

Članak 75. briše se.

Članak 36.

Članci od 105. do 111. brišu se.

Članak 37.

U članku 112. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8. Policijska akademija«.

Stavak 2. mijenja se i glasi:

»Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Policijske akademije ustrojavaju se sljedeće ustrojstvene jedinice:

5.8.1. Visoka policijska škola,

5.8.2. Policijska škola »Josip Jović«,

5.8.3. Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju,

5.8.4. Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko- -knjižničnu djelatnost,

5.8.5. Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa,

5.8.6. Muzej policije.«.

Članak 38.

U članku 113. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8.1. Visoka policijska škola«.

Članak 39.

U članku 114. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8.2. Policijska škola »Josip Jović««.

Članak 40.

U članku 115. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8.3. Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju«.

Članak 41.

U članku 116. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8.4. Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko- -knjižničnu djelatnost«.

U stavku 1. iza riječi: »vodi Opću, Stručnu knjižnicu i knjižnicu Visoke policijske škole, koordinira i unaprjeđuje nakladničko-knjižničnu djelatnost« umjesto točke stavlja se točka zarez te se dodaju riječi: »priprema i izvršava materijalno-financijske i administrativno-tehničke poslove za Zakladu policijske solidarnosti.«.

Članak 42.

U članku 117. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8.5. Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa«.

Članak 43.

U članku 118. naslov ispod članka mijenja se i glasi:

»5.8.5. Muzej policije«.

Članak 44.

Članak 119. mijenja se i glasi:

»Glavno tajništvo je posebna ustrojstvena jedinica Ministarstva koja obavlja stručne i administrativne poslove za potrebe Ministarstva; poduzima mjere za osiguranje učinkovitosti u radu, usklađuje rad unutarnjih ustrojstvenih jedinica Ministarstva i upravnih organizacija u sastavu Ministarstva te surađuje i koordinira aktivnosti s Vladom Republike Hrvatske, kao i tijelima državne uprave i državne vlasti, u poslovima iz svoga djelokruga rada; koordinira izradu strateškog plana cjelokupnog Ministarstva, definira misiju i viziju te strateške ciljeve na temelju prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Ministarstva te izrađuje strateški plan Ministarstva; izrađuje i prati pokazatelje rezultata rada i uspješnosti, utvrđuje rizike, nadzire postavljene posebne ciljeve u strateškim planovima, izvješćuje o realizaciji postavljenih ciljeva i brine o usklađenosti prijedloga financijskog plana sa strateškim ciljevima; daje upute za rad u vezi s ostvarivanjem plana rada Ministarstva, koordinira poslove na izradi i ostvarivanju plana rada Ministarstva i na temelju nacrta planova rada ustrojstvenih jedinica Ministarstva i upravnih organizacija u sastavu Ministarstva izrađuje plan rada Ministarstva; prati ostvarivanje plana rada Ministarstva, poduzima mjere za osiguranje učinkovitosti u radu te sastavlja izvješća ministru o ostvarivanju plana rada i drugih pitanja u vezi s radom i ustrojstvom Ministarstva; prikuplja statistička izvješća svih ustrojstvenih jedinica Ministarstva i upravnih organizacija u sastavu Ministarstva; obavlja poslove praćenja propisa vezanih za izradu statističkih izvješća, preuzimanja metodologije Europske unije za izradu statističkih izvješća, praćenja radnih materijala i preporuka za izradu statističkih izvješća za Europsku uniju, definiranja skupa podataka koji se dostavljaju Državnom zavodu za statistiku, utvrđivanja načina kontrole podataka prije i poslije dostavljanja Državnom zavodu za statistiku; izrađuje statistička izvješća cjelokupnog Ministarstva te obavlja poslove analitike i uredskog poslovanja.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Glavnog tajništva ustrojavaju se sljedeće službe:

6.1. Služba za strateško planiranje, statistiku i unaprjeđenje rada,

6.2. Služba za uredske poslove.«.

Članak 45.

Članak 120. i naslov ispod članka 120. mijenjaju se i glase:

»6.1. Služba za strateško planiranje, statistiku i unaprjeđenje rada

Obavlja poslove koji se odnose na izradu strateških planova u proračunskom razdjelu Ministarstva, i to: izrađuje prijedlog nacrta strateškog plana za razdjel Ministarstva, uzimajući u obzir sve pokazatelje o stanju javne sigurnosti reda i mira u društvu, kao i sve resurse koje u određenom razdoblju razdjel Ministarstva može imati na raspolaganju; koordinira izradu strateškog plana između svih ustrojstvenih jedinica Ministarstva i upravnih organizacija u sastavu Ministarstva; izrađuje nacrt strateškog plana Ministarstva; izrađuje objedinjena godišnja i polugodišnja izvješća o uspješnosti poslovanja razdjela Ministarstva; objavljuje strateški plan na web stranicama Ministarstva; vodi brigu o osposobljavanju djelatnika koji su uključeni u izradu strateških planova na nivou razdjela Ministarstva; analizira i proučava utjecaj normativne, organizacijske i strukture ljudskih potencijala na rezultate rada na svim organizacijskim razinama; predlaže reinženjering svih radnih procesa za koje analize pokazuju da ne daju očekivane rezultate; prati stanje i obavlja integralnu analizu svih pojava i radnih procesa iz djelokruga Ministarstva; mjeri i procjenjuje ekonomičnost, djelotvornost i učinkovitost svih radnih procesa u odnosu na godišnji plan rada Ministarstva; izrađuje periodična izvješća o stanju javne sigurnosti reda i mira te ostvarenim postignućima Ministarstva; prati razvoj metodologije strateškog planiranja i analitičkih postupaka na području javne sigurnosti u najrazvijenijim zemljama svijeta i u svojim planovima i analizama primjenjuje prihvaćene svjetske standarde radi međunarodne usporedivosti podataka; obavlja poslove praćenja propisa vezanih za izradu statističkih izvješća, preuzimanja metodologije Europske unije za izradu statističkih izvješća, praćenja radnih materijala i preporuka za izradu statističkih izvješća za Europsku uniju, definiranja skupa podataka koji se dostavljaju Državnom zavodu za statistiku, utvrđivanja načina kontrole podataka prije i poslije dostavljanja Državnom zavodu za statistiku, suradnje s Državnim zavodom za statistiku na unaprjeđivanju suradnje definirane Protokolom o suradnji između Državnog zavoda za statistiku i Ministarstva na području međusobne razmjene podataka; u suradnji s drugim ustrojstvenim jedinicama i upravnim organizacijama u sastavu Ministarstva izrađuje mjesečna i godišnja statistička izvješća Ministarstva; priprema odgovore na upite iz svoje nadležnosti; po potrebi sudjeluje u pribavljanju mišljenja domaćih i međunarodnih tijela nadležnih za statističku metodologiju; daje upute za rad u vezi s ostvarivanjem plana rada Ministarstva; koordinira poslove na izradi i ostvarivanju plana rada Ministarstva i na temelju nacrta planova rada ustrojstvenih jedinica Ministarstva i upravnih organizacija u sastavu Ministarstva izrađuje plan rada Ministarstva; prati ostvarivanje plana rada Ministarstva; poduzima mjere za osiguranje učinkovitosti u radu, unapređenje rada te sastavlja izvješća ministru o ostvarivanju plana rada i drugih pitanja u vezi s radom i ustrojstvom Ministarstva.

Članak 46.

Članak 121. mijenja se i glasi:

»Obavlja zaprimanje pošte koja dolazi putem Hrvatske pošte, dostavnim službama, kurirske službe iz policijskih uprava, diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske, kao i one koje predaju stranke izravno; razvrstava, elektronički evidentira, urudžbira te dostavlja klasificirane i neklasificirane predmete u rad; vodi urudžbeni zapisnik i upisnik predmeta upravnog postupka; obavlja otpremu pošte putem Hrvatske pošte, kurirske službe, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te putem dostavljača ustrojstvenim jedinicama Ministarstva; koordinira i razvrstava sva pismena koja kolaju kurirskom službom prema sjedištu, policijskim upravama međusobno i prema tijelima državne uprave; brine o zaštiti tajnosti pošiljaka u skladu s propisima o informacijskoj sigurnosti; vodi elektroničku kontaktnu točku; arhivira, po potrebi dostavlja u rad arhivirane predmete i čuva klasificirane i neklasificirane predmete sukladno propisima i općim aktima o uredskom poslovanju, arhiviranju i informacijskoj sigurnosti; istekom propisanih rokova za arhiviranje i čuvanje arhivske i registraturne građe, po dobivenoj suglasnosti Hrvatskog državnog arhiva, vrši izlučivanje i uništavanje registraturne građe; vrši umnožavanje klasificiranih i neklasificiranih pisanih materijala; predlaže donošenje plana klasifikacijskih i brojčanih oznaka stvaratelja i primatelja pismena Ministarstva; sudjeluje u izradi propisa u svezi uredskog poslovanja; obavlja poslove u svezi nađenih isprava stranaca i hrvatskih državljana u inozemstvu; priprema akte radi donošenja rješenja o suglasnosti za izradu i uništenje pečata i žigova s grbom Republike Hrvatske za potrebe Ministarstva, te iste nakon izrade dostavlja korisnicima, vodi evidencije svih pečata i žigova na korištenju u Ministarstvu, uništenih i nestalih pečata i žigova s grbom Republike Hrvatske; daje upute za rad policijskim upravama i policijskim postajama iz djelokruga uredskih poslova, te obavlja nadzor nad obavljanjem poslova iz djelokruga uredskog poslovanja u policijskim upravama.«.

Članak 47.

U članku 127. stavak 1. mijenja se i glasi:

»Obavlja poslove nomotehničke obrade nacrta prijedloga zakona i prijedloga drugih propisa te drugih akata koje izrađuju nadležne ustrojstvene jedinice Ministarstva; obavlja poslove u vezi procjene učinaka propisa; u suradnji s nadležnim ustrojstvenim jedinicama izrađuje, priprema i usklađuje akte koje donosi ministar; analizira stanje normativne djelatnosti u Ministarstvu; surađuje u izradi mišljenja na nacrte propisa kojih su stručni nositelji izrade druga tijela državne vlasti Republike Hrvatske; obavlja poslove u vezi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa Ministarstva; surađuje s nadležnim tijelima državne vlasti u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti, a naročito s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske u vođenju postupaka pred sudovima; pruža stručnu pomoć ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u obavljanju pravnih poslova iz njihovog djelokruga; koordinira i sudjeluje u procesu prilagodbe hrvatskog pravnog sustava s europskim pravnim sustavom; vodi aktivnosti u vezi s prilagodbom nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije; obavlja poslove koji se odnose na zapošljavanje, položaj, prava, obveze i odgovornosti zaposlenika Ministarstva; sudjeluje u procesu unaprjeđenja rada te utvrđivanja razvojne strategije Ministarstva u području ljudskih potencijala; obavlja poslove prvostupanjskog i drugostupanjskog disciplinskog sudovanja; definira strateške ciljeve; izrađuje i prati pokazatelje rezultata rada i uspješnosti, utvrđuje rizike, nadzire postavljene posebne ciljeve u strateškim planovima, izvješćuje o realizaciji postavljenih ciljeva, koordinira izradu strateških planova na nivou Uprave.«.

Članak 48.

U članku 128. stavku 1. riječi: »Obavlja poslove izrade nacrta zakona i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Ministarstva« zamjenjuju se riječima: »Obavlja poslove nomotehničke obrade nacrta prijedloga zakona i prijedloga drugih propisa te drugih akata koje izrađuju nadležne ustrojstvene jedinice Ministarstva; obavlja poslove u vezi procjene učinaka propisa; u suradnji s nadležnim ustrojstvenim jedinicama izrađuje, priprema i usklađuje akte koje donosi ministar«.

Članak 49.

U članku 129. stavak 1. mijenja se i glasi:

»Nomotehnički obrađuje nacrte prijedloga zakona i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Ministarstva, koje izrađuju nadležne ustrojstvene jedinice; obavlja poslove procjene učinaka propisa; u suradnji s nadležnim ustrojstvenim jedinicama izrađuje, priprema i usklađuje akte koje donosi ministar; u suradnji s nadležnim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva priprema mišljenja, primjedbe i prijedloge na nacrte propisa kojih su stručni nositelji izrade druga tijela državne vlasti Republike Hrvatske; priprema mišljenja i pravna tumačenja o primjeni propisa iz djelokruga rada Ministarstva; izrađuje periodička izvješća i analize iz svog djelokruga.«.

Članak 50.

U članku 137. stavak 1. mijenja se i glasi:

»Obavlja poslove koji se odnose na uspostavljanje procesa planiranja potreba te razvoj, implementaciju i evaluaciju metoda i postupaka za zapošljavanje; razvoj kratkoročnih i dugoročnih planova zapošljavanja i procjene potreba; kreira, organizira i provodi prijam u policijsku službu; vodi proces obuke i razvoja novozaposlenih te uvođenja u radno okruženje; planira potrebe obrazovanja, stručnog usavršavanja, osposobljavanja i cjeloživotnog procesa učenja zaposlenika te obavlja poslove upućivanja na oblike obrazovanja i praćenja tih procesa; vodi i prati proces vrednovanja rada te razvija i implementira kriterije u procesima napredovanja i promicanja; kreira i provodi strategije motiviranja i nagrađivanja zaposlenika; provodi selekcijske postupke (uključujući psihologijska testiranja) prilikom premještaja, internih oglasa, javnih natječaja, prijama na školovanje za sve zaposlenike; postupa u području zdravstvene zaštite i skrbi za zaposlenike; razvija i provodi postupke psihološke podrške i savjetovanja za zaposlenike u situacijama narušenog mentalnog zdravlja, visokostresnih i/ili kriznih situacija te prilikom različitih poteškoća u osobnom ili profesionalnom funkcioniranju; provodi psihologijska postupanja prilikom i nakon pregovaračkih i talačkih situacija (postupak psihološkog rasterećenja za policijske službenika koji izravno sudjeluju); provodi preventivna psihologijska testiranja za policijske službenike prema utvrđenim potrebama; u suradnji s Policijskom akademijom kreira i provodi preventivne psihosocijalne koncepte razvoja osobnih i socijalnih kompetencija za zaposlenike; provodi postupke integrirane psihosocijalne podrške za zaposlenike i članove njihovih obitelji u svim izvanrednim situacijama koje narušavaju mentalno zdravlje te, prema potrebi, uključuje duhovnu podršku policijskih kapelana i pomoćnika policijskih kapelana nadležnih za poslove dušobrižništva; obavlja poslove analitičke procjene radnih mjesta te određivanje psiholoških zahtjeva i kompetencija zaposlenika; obavlja psihologijske procjene i daje mišljenje prilikom premještaja te rasporeda na radna mjesta s posebnim psihofizičkim opterećenjima i odgovornostima; predlaže mjere za poboljšanje psihosocijalne klime; obavlja poslove u svezi ostvarivanja zakonskih prava ranjenih i obitelji poginulih zaposlenika Ministarstva; koordinira sve aktivnosti u slučaju smrtnog stradavanja zaposlenika (u/izvan službe); pruža psihosocijalnu podršku članovima obitelji tijekom procesa skrbi nakon smrtnog stradavanja te zaposlenicima prilikom i/ili ranjavanja za vrijeme obavljanja službe ili izvan službe; obavlja poslove u području psihosocijalne skrbi (poslovi socijalnog radnika) u procesima narušenog zdravstvenog stanja zaposlenika; obavljanje poslove u vezi statusa i prava hrvatskih branitelja; provodi postupke u vezi ostvarivanja prava na temelju invalidnosti te prava iz mirovinskog osiguranja; obavlja poslove vezane uz prestanak radnog odnosa po svim osnovama, dodjele novčanih pomoći, otpremnina i unaprjeđenju u viša zvanja prilikom stjecanja prava na mirovinu; obavlja poslove zaštite na radu.«.

Članak 51.

Članak 138. mijenja se i glasi:

»Obavlja poslove planiranja potreba planiranja i zapošljavanja, razvoj, implementaciju i evaluaciju metoda i postupaka za zapošljavanje, razvoj kratkoročnih i dugoročnih planova zapošljavanja, obavlja procjene potreba u kreiranju strategija privlačenja zaposlenika; u suradnji s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva prati i planira potrebe prijama, utvrđuje i izrađuje kriterije za zapošljavanje, organizira i provodi analizu radnih mjesta (prikupljanje podataka, opis radnog mjesta, uvjeti radnog mjesta); organizira i provodi sve postupke prijama i rasporeda u službu po javnom natječaju i internom oglasu, izrađuje rješenja o prijamu; organizira i sudjeluje u postupcima obuke i razvoja novozaposlenih te uvođenja u radno okruženje, prati razvojne promjene iz područja planiranja, strategija privlačenja, postupaka selekcije, zapošljavanja i izbora zaposlenika.«.

Članak 52.

Članak 140. mijenja se i glasi:

»Sudjeluje u provođenju psihologijskih postupaka koji uključuju selekciju i razvojno karijerni proces, upućivanje policijskih službenika na rad u inozemstvo te njihov povratak; koordinira aktivnostima u vezi s pružanjem podrške članovima obitelji policijskih službenika koji su upućeni na rad u inozemstvo; surađuje s javnozdravstvenim ustanovama i drugim institucijama iz područja selekcije i razvoja karijera, organizira provedbu zdravstvenih pregleda i provođenje preventivnih zdravstvenih općih i specifičnih zaštitnih mjera; razvija i predlaže mjere za poboljšanje psihosocijalne klime te drugih mjera vezanih uz razvoj karijernih procesa; organizira i sudjeluje u provođenju psihologijskih postupaka koji uključuju pružanje psihosocijalne podrške, proces savjetodavnog rada, psihološke pripreme i debriefinga s policijskim službenicima koji izvode visoko rizične operativne aktivnosti i policijska postupanja; organizira i sudjeluje u provođenju poslova zaštite na radu; sudjeluje u organizaciji i provođenju preventivnih psihosocijalnih koncepata razvoja osobnih i socijalnih kompetencija za zaposlenike Ministarstva; organizira i sudjeluje u postupcima integrirane podrške s nadležnima za poslove dušobrižništva; obavlja poslove prilikom ostvarivanja zakonskih prava ranjenih i obitelji poginulih zaposlenika Ministarstva; koordinira i sudjeluje u provođenju svih aktivnosti u slučaju smrtnog stradavanja zaposlenika (u/izvan službe); sudjeluje u pružanju psihosocijalne podrške članovima obitelji tijekom procesa skrbi nakon smrtnog stradavanja te zaposlenicima prilikom i/ili ranjavanja za vrijeme obavljanja službe ili izvan službe, sudjeluje i provodi aktivnosti u području psihosocijalne skrbi u procesima narušenog zdravstvenog stanja zaposlenika, sudjeluje u obavljanju poslova u svezi statusa i prava hrvatskih branitelja te nestalnih i zatočenih pripadnika Ministarstva; provodi postupke u vezi ostvarivanja prava na temelju invalidnosti te prava iz mirovinskog osiguranja; sudjeluje u procesima prilikom prestanka radnog odnosa po svim osnovama, novčane pomoći, dodjeli otpremnina i unaprjeđenju u viša zvanja prilikom stjecanja prava na mirovinu; vodi i ažurira evidencije utvrđenog statusa hrvatskih branitelja.«.

Članak 53.

U članku 141. stavku 1. riječi: »s prijmom i« brišu se.

Članak 54.

U članku 142. riječi: »prijmu i« brišu se.

Članak 55.

Članak 143. mijenja se i glasi:

»Izrađuje rješenja o rasporedu, premještaju i prestanku državne službe, izrađuje rješenja i druge akte kojima se uređuju plaće, dodaci na plaće, naknade troškova i druga prava i obveze koje proizlaze po osnovi rada u Ministarstvu; priprema dokumentaciju po žalbama i izvanrednim pravnim lijekovima protiv rješenja o statusnim pravima zaposlenika; izrađuje drugostupanjska rješenja, sudjeluje u izradi podzakonskih akata iz djelokruga rada Odjela; obavlja poslove prijave na zdravstveno i mirovinsko osiguranje i izdavanja zdravstvenih iskaznica; upravlja administrativnim podacima zaposlenika; vodi i ažurira osobne očevidnike zaposlenika redovito dostavljajući nove podatke u središnji popis državnih službenika.«.

Članak 56.

Iza članka 213. dodaju se članci 213.a, 213.b, 213.c, 213.d, 213.e, 213.f, 213.g, 213.h, 213.i, 213.j, 213.k, 213.l, 213.m, 213.n i 213.o. koji glase:

»Članak 213.a

12. CENTAR ZA FORENZIČNA ISPITIVANJA, ISTRAŽIVANJA I VJEŠTAČENJA »IVAN VUČETIĆ«

Samostalna ustrojstvena jedinica koja potpuno neovisno obavlja poslove forenzičnih ispitivanja, istraživanja i vještačenja (identifikacijskih, kemijsko-fizikalnih, toksikoloških, kontaktnih, tehničkih, digitalnih zapisa) po nalogu državnog odvjetništva, suda i policije te na temelju sporazuma ili u okviru suradnje s drugim tijelima; nositelj je zbirke DNA profila, daktiloskopskih zbirki, zbirke čahura i zbirke zrna streljiva ispaljenog iz vatrenog oružja; obavlja poslove međunarodne razmjene podataka iz svog djelokruga; obavlja poslove nacionalne kontaktne točke za pristup i provođenje automatiziranog pretraživanja i uspoređivanja indeksiranih podataka u bazama podataka o analizi DNK i u bazama podataka za automatiziranu identifikaciju otisaka prstiju između država članica Europske unije; obavlja poslove središnje jedinice za pohranjivanje i slanje originalnih, lažnih i krivotvorenih isprava u sustav FADO (False and Authentic Documents); obavlja poslove vezane uz razvoj, primjenu, održavanje i poboljšavanje sustava upravljanja kvalitetom sukladno međunarodnim standardima kvalitete te obavlja poslove sukladno propisanoj dokumentaciji sustava upravljanja kvalitetom; obavlja poslove izdavanja certifikata o osposobljenosti vještaka u području forenzičnih vještačenja; obavlja poslove znanstvene djelatnosti; provodi znanstvena istraživanja te sudjeluje u znanstvenim i stručnim projektima; sudjeluje u radu Europske mreže forenzičnih znanstvenih instituta (ENFSI) i drugih međunarodnih stručnih organizacija; ostvaruje suradnju na temelju sporazuma s drugim tijelima; sudjeluje u izradi zakonskih i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Centra; brine o stručnom usavršavanju i edukaciji djelatnika Centra; definira strateške ciljeve, izrađuje i prati pokazatelje rezultata rada i uspješnosti, utvrđuje rizike, nadzire postavljene posebne ciljeve u strateškim planovima, izvješćuje o realizaciji postavljenih ciljeva, koordinira izradu strateških planova na nivou Centra; obavlja poslove pismohrane, arhive i druge uredske poslove za potrebe Centra.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić« ustrojavaju se sljedeće službe:

12.1. Služba daktiloskopije i identifikacije,

12.2. Služba bioloških i kontaktnih vještačenja,

12.3. Služba kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja,

12.4. Služba traseoloških vještačenja,

12.5. Služba za digitalnu forenziku,

12.6. Služba za osiguranje slijedivosti materijala vještačenja.

Članak 213.b

13.1. Služba daktiloskopije i identifikacije

Obavlja poslove detekcije i identifikacije spornih tragova papilarnih linija i vještačenja papilarnih linija; poslove unosa, obrade i ažuriranja spornih tragova papilarnih linija, otisaka i podataka u daktiloskopskim zbirkama; poslove identifikacije i utvrđivanja identiteta osoba i nepoznatih mrtvih osoba; poslove vezane uz sustav upravljanja kvalitetom, te uvođenja novih i unaprjeđenje i razvoj postojećih metoda vještačenja; poslove vezane uz izradu i provedbu programa stručne osposobljenosti djelatnika Centra; poslove vezane uz izradu zakonskih i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Službe; poslove pružanja stručne pomoći ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u obavljanju poslova iz njihovog djelokruga te sudjeluje u procesu unaprjeđenja rada.

Članak 213.c

13.2. Služba bioloških i kontaktnih vještačenja

Obavlja poslove vještačenja bioloških tragova humanog porijekla, identifikaciju osoba analizom humanih ostataka i vještačenja tragova životinjskog porijekla; obavlja poslove unosa, obrade i ažuriranja u zbirci DNA profila; obavlja poslove kontaktnih vještačenja tekstilnih vlakana; uklapanja tekstilnih materijala i utvrđivanja njihove istovjetnosti; poslove upravljanja zbirkom DNA profila; poslove skladištenja biološkog otpada, kemikalija te materijala vještačenja; poslove vezane uz sustav upravljanja kvalitetom te uvođenje novih i unaprjeđenje i razvoj postojećih metoda vještačenja; poslove vezane uz izradu zakonskih i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Službe; poslove vezane uz izradu i provedbu programa stručne osposobljenosti djelatnika Centra; poslove pružanja stručne pomoći ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u obavljanju poslova iz njihovog djelokruga te sudjeluje u procesu unaprjeđenja rada.

Članak 213.d

13.3. Služba kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja

Obavlja poslove kemijsko-fizikalnih vještačenja; vještačenja tragova zapaljivih tekućina, eksploziva, eksplozivnih tvari, pirotehničkih smjesa, eksplozivnih naprava i minsko-eksplozivnih sredstava, nepoznatih kemijskih tvari te tragova boje, lakova, polimera, ljepljivih traka, kemijskih klopki i drugo; obavlja poslove vještačenja vezane uz utvrđivanje uzroka požara i eksplozija; obavlja poslove vezane uz skladištenje kemikalija u Centru; obavlja poslove vještačenja droga, pesticida i drugih otrova, etanola, droge, lijekova i otrova u biološkim uzorcima; prikuplja podatke o vrsti i kvaliteti droga te ih razmjenjuje s drugim nadležnim tijelima; obavlja poslove vezane uz skladištenje i uništavanje bioloških uzoraka; prikuplja podatke o smrtnim slučajevima koji su povezani s uporabom droga te ih razmjenjuje s drugim nadležnim tijelima; obavlja poslove vezane uz skladištenje i uništavanje droga, pesticida i drugih otrova; poslove skladištenja i uništavanja kemikalija te drugih materijala vještačenja; obavlja poslove vještačenja dokumenata, pečata, pisaćih strojeva, pisača i druga vještačenja vezana uz dokumente; poslove vještačenja rukopisa i potpisa; pohrane anonimnih pisama, nespornih uzoraka i krivotvorina; poslove vezane uz izradu nacionalnih dokumenata; poslove vezane uz sustav upravljanja kvalitetom te uvođenja novih i unaprjeđenja i razvoja postojećih metoda vještačenja; obavlja poslove vezane uz izradu i provedbu programa stručne osposobljenosti djelatnika Centra; poslove vezane uz izradu zakonskih i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Službe; poslove pružanja stručne pomoći ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u obavljanju poslova iz njihovog djelokruga te sudjeluje u procesu unaprjeđenja rada.

Članak 213.e

13.4. Služba traseoloških vještačenja

Obavlja poslove balističkih, mehanoskopskih i traseoloških vještačenja; poslove pohrane vatrenog oružja i pohrane spornog materijala iz neriješenih kaznenih djela; poslove unosa, obrade i ažuriranja zbirke čahura i zrna streljiva probno ispaljenog iz vatrenog oružja; poslove razmjene podataka vezanih za identifikaciju spornog materijala i vatrenog oružja; obavlja poslove vještačenja prometnih nesreća i utvrđivanja tehničke ispravnosti vozila; obavlja poslove strojarskih, elektrotehničkih, mehanoskopskih vještačenja, vještačenja uzroka požara, eksplozija i tehničkih havarija; obavlja poslove mehanoskopskih i traseoloških vještačenja, vještačenja tragova alata, tragova obuće, identifikacije vozila, plovila i drugih prometnih sredstava; poslove vezane uz sustav upravljanja kvalitetom te uvođenje novih i unaprjeđenje i razvoj postojećih metoda vještačenja; obavlja poslove vezane uz izradu i provedbu programa stručne osposobljenosti djelatnika Centra; poslove vezane uz izradu zakonskih i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Službe; poslove pružanja stručne pomoći i unaprjeđenja rada ustrojstvenih jedinica Ministarstva u obavljanju poslova iz njihovog djelokruga rada te sudjeluje u procesu unaprjeđenja rada.

Članak 213.f

13.5. Služba za digitalnu forenziku

Obavlja poslove vještačenja digitalnih zapisa na računalima, telefonima i svim medijima za pohranu digitalnih podataka, poslove vezane uz sustav upravljanja kvalitetom te uvođenje novih i unaprjeđenje i razvoj postojećih metoda vještačenja; poslove vezane uz izradu zakonskih i podzakonskih propisa iz djelokruga rada Službe; poslove vezane uz izradu i provedbu programa stručne osposobljenosti djelatnika Centra; poslove pružanja stručne pomoći ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u obavljanju poslova iz njihovog djelokruga te sudjeluje u procesu unaprjeđenja rada.

Članak 213.g

13.6. Služba za osiguranje slijedivosti materijala vještačenja

Obavlja poslove osiguranja slijedivosti materijala vještačenja, pohrane i povrata materijala vještačenja, poslove arhive i druge uredske poslove; vodi evidenciju predmeta vještačenja na razini Centra; poslove fotografske obrade predmeta vještačenja za potrebe Centra o čemu vodi odgovarajuću evidenciju i arhivu; obavlja usluge izrade kriminalističkih fotografija.

Članak 213.h

13. SAMOSTALNI SEKTOR ZA EUROPSKE I MEĐUNARODNE POSLOVE

Sudjeluje u koordinaciji, izradi i provedbi strategija i programa Ministarstva za područje europskih i međunarodnih poslova; nadzire, koordinira i sudjeluje u provedbi svih europskih i međunarodnih aktivnosti Ministarstva; koordinira i sudjeluje u provedbi priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije; osigurava usuglašenost, obavlja neposrednu i kontinuiranu komunikaciju i kontakte s nadležnim službenicima ustrojstvenih jedinica Ministarstva i savjetnicima u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, kao i predstavnicima drugih država i međunarodnih organizacija te predstavnicima drugih nadležnih tijela; objedinjava, nadzire i usuglašava prijedloge nacionalnih stajališta o zajedničkim politikama Europske unije vezanim uz područje unutarnjih poslova; koordinira i usuglašava očitovanja ustrojstvenih jedinica na prijedloge dokumenata Europske unije koje predlaže/donosi Europski parlament, Vijeće Europske unije, Europska komisija i druga tijela Europske unije; po potrebi, zajedno sa službenicima nadležnih ustrojstvenih jedinica, sudjeluje na sastancima radnih skupina i tijela Europske unije, kao i u radu europskih agencija; vodi evidencije sastanaka tijela Europske unije i sudjelovanja predstavnika u području unutarnjih poslova; obavlja sve pripreme za kontakte i suradnju na europskoj i međunarodnoj razini te prati njihovo ostvarenje; suodlučuje s Kabinetom ministra o odabiru kandidata za Stalno predstavništvo Republike Hrvatske u Bruxellesu, te surađuje i koordinira s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova prilikom pripreme kandidata za upućivanje na rad; koordinira i sudjeluje u pripremi, izradi i provedbi međunarodnih ugovora i akata iz djelokruga Ministarstva; sudjeluje u pripremi veleposlanika i dužnosnika pri upućivanju na rad i sastanke; prati, planira i analizira aktivnosti pripremanja i sudjelovanja u mirovnim misijama; dostavlja Kabinetu ministra sve relevantne informacije i izrađuje materijale vezane uz europske i međunarodne poslove u svrhu pripreme ministra i drugih dužnosnika za sastanke; predlaže ministru mjere za unaprjeđivanje europskih i međunarodnih poslova; stručno usavršavanje službenika koji sudjeluju u europskim i međunarodnim aktivnostima; priprema godišnji plan europskih i međunarodnih poslova te izvještava o provedbi; obavlja poslove prevođenja.

Za obavljanje poslova Samostalnog sektora za europske i međunarodne poslove ustrojavaju se sljedeće službe:

13.1. Služba za europske poslove i pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije,

13.2. Služba za međunarodne poslove i mirovne misije.

Članak 213.i

13.1. Služba za europske poslove i pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije

Obavlja i koordinira poslove koji se odnose na sudjelovanje Republike Hrvatske u radu institucija i tijela Europske unije vezanim uz područje unutarnjih poslova; obavlja neposrednu i kontinuiranu komunikaciju i kontakte sa nadležnim službenicima ustrojstvenih jedinica Ministarstva i savjetnicima u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, predstavnicima drugih država, institucija i tijela Europske unije; izravno ili putem nadležnih tijela Republike Hrvatske obavlja europske poslove iz nadležnosti Ministarstva; surađuje i koordinira poslove s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva i tijelima državne uprave vezano uz europske poslove; po potrebi, zajedno sa službenicima nadležnih ustrojstvenih jedinica, sudjeluje na sastancima radnih skupina i tijela Europske unije, kao i u radu europskih agencija; vodi evidencije sastanaka tijela Europske unije i sudjelovanja predstavnika u području unutarnjih poslova; objedinjava, nadzire i usuglašava prijedloge nacionalnih stajališta o zajedničkim politikama Europske unije vezanim uz područje unutarnjih poslova; koordinira i usuglašava očitovanja ustrojstvenih jedinica na prijedloge dokumenata Europske unije koje predlaže/donosi Europski parlament, Vijeće Europske unije, Europska komisija i druga tijela Europske unije; dostavlja Kabinetu ministra sve relevantne informacije i izrađuje materijale vezane uz europske poslove u svrhu priprema ministra i drugih dužnosnika za sastanke; sudjeluje u pripremama za međunarodne kontakte u pogledu europskih poslova te prati njihovo ostvarenje; priprema godišnji plan europskih poslova te izvještava o provedbi.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Službe za europske poslove i pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije ustrojavaju se sljedeći odjeli:

13.1.1. Odjel za europske poslove,

13.1.2. Odjel za pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije.

Članak 213.j

13.1.1. Odjel za europske poslove

Obavlja i koordinira poslove te osigurava sudjelovanje Republike Hrvatske u radu institucija i tijela Europske unije vezanim uz područje unutarnjih poslova; obavlja neposrednu i kontinuiranu komunikaciju i kontakte sa nadležnim službenicima ustrojstvenih jedinica Ministarstva i savjetnicima u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, predstavnicima drugih država, institucija i tijela Europske unije; po potrebi, zajedno sa službenicima nadležnih ustrojstvenih jedinica, sudjeluje na sastancima radnih skupina i tijela Europske unije, kao i u radu europskih agencija; vodi evidencije sastanaka tijela Europske unije i sudjelovanja predstavnika u području unutarnjih poslova; izravno ili putem nadležnih tijela Republike Hrvatske obavlja europske poslove iz nadležnosti Ministarstva; surađuje s drugim tijelima državne uprave te ustrojstvenim jedinicama Ministarstva u pogledu europskih poslova; suodlučivanje s Kabinetom ministra o odabiru kandidata za Stalno predstavništvo Republike Hrvatske u Bruxellesu, te surađuje i koordinira s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova prilikom pripreme kandidata za upućivanje na rad; objedinjava, nadzire i usuglašava prijedloge nacionalnih stajališta o zajedničkim politikama Europske unije vezanim uz područje unutarnjih poslova; koordinira i usuglašava očitovanja ustrojstvenih jedinica na prijedloge dokumenata Europske unije koje predlažu/donose institucije Europske unije i druga relevantna tijela; prati ostvarenje i daje prijedloge za poboljšanje pozicija za pregovore u Vijeću Europske unije; sudjeluje u pripremama za međunarodne kontakte u pogledu europskih poslova te prati njihovo ostvarenje; priprema godišnji plan europskih poslova te izvještava o provedbi.

Članak 213.k

13.1.2. Odjel za pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije

Obavlja i koordinira poslove koji se odnose na pripremu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije; izravno surađuje s institucijama i tijelima Europske unije u pogledu priprema za predsjedanje; sudjeluje u izradi programa trija predsjedavajućih država te sudjeluje u izradi nacionalnih prioriteta predsjedanja; brine o osiguranju neophodnih uvjeta za ispunjenje programa i nacionalnih prioriteta predsjedanja; prati i koordinira ključne aktivnosti programa i nacionalnih prioriteta te izvještava o njihovoj provedbi; surađuje sa nadležnim tijelima Republike Hrvatske u pogledu priprema za predsjedanje; sudjeluje u određivanju potreba i koordinaciji aktivnosti za izgradnju institucionalnih i administrativnih sposobnosti za predsjedanje te izvještava o njihovoj provedbi; surađuje s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva i tijelima državne uprave u cilju provedbe kvalitetnih priprema za predsjedanje; sudjeluje u osiguranju usuglašenosti prijedloga nacionalnih stajališta iz najvažnijih područja politikama vezanim uz područje unutarnjih poslova; sudjeluje u pripremama za međunarodne kontakte i u pogledu europskih poslova prati njihovo ostvarenje; priprema godišnji plan europskih poslova.

Članak 213.l

13.2. Služba za međunarodne poslove i mirovne misije

Izravno te putem nadležnih tijela Republike Hrvatske, obavlja poslove međunarodne suradnje Ministarstva; izrađuje nacrte prijedloga međunarodnih ugovora i akata iz djelokruga Ministarstva; vodi dokumentaciju, prati i analizira status i provedbu međunarodnih ugovora i akata iz djelokruga Ministarstva; obavlja sve pripremne radnje za međunarodne kontakte i prati ostvarenje kontakata; priprema godišnji plan međunarodne suradnje, daje inicijative za međunarodnu razmjenu stručnjaka, znanstveno-tehnološku i drugu suradnju Ministarstva s policijama i drugim institucijama u svijetu; dostavlja Kabinetu ministra sve relevantne informacije i izrađuje materijale vezane uz međunarodne poslove u svrhu priprema ministra i drugih dužnosnika za sastanke; sudjeluje u pripremi veleposlanika i dužnosnika pri upućivanju na rad i sastanke; izrađuje prijedlog i osigurava usuglašenost političkih stajališta iz djelokruga Ministarstva; nadzire i koordinira obavljanje poslova međunarodne suradnje iz djelokruga rada policije; prati i analizira aktivnosti pripreme i sudjelovanja u mirovnim misijama; predlaže potrebna rješenja za sudjelovanje pripadnika Ministarstva u mirovnim misijama; koordinira aktivnosti vezane za obuku, izrađuje i usklađuje programe obuke i pripremu za sudjelovanje u mirovnim misijama; provodi pripremne radnje prije upućivanja u mirovnu misiju, sudjeluje u izradi prijedloga internih natječaja za sudjelovanje u mirovnim misijama; koordinira provedbu potrebnih procedura za odabir i slanje pripadnika u mirovne misije; koordinira nabavku potrebne opreme; vodi evidencije o mirovnim misijama i raspoloživim kadrovima za mirovne misije; obavlja poslove nadzora nad primjenom zakona i drugih poslova koji se odnose na mirovne misije; koordinira, prati rad i postupanje policijskih časnika za vezu Republike Hrvatske u inozemstvu i stranih policijskih časnika za vezu zaduženih za suradnju s Republikom Hrvatskom; analizira mjesečna i godišnja izvješća časnika za vezu; predlaže poboljšanja i unaprjeđenja u radu policijskih časnika za vezu sukladno međunarodnim ugovorima i međunarodnim iskustvima drugih država; provodi pripremne i logističke aktivnosti u svezi upućivanja policijskih časnika za vezu na radu u inozemstvu; vrši koordinaciju svih aktivnosti oko upućivanja policijskih časnika za vezu sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova; po potrebi surađuje s drugim ministarstvima, državnim tijelima, predstavnicima stranih policija i međunarodnih organizacija, te obavlja poslove prevođenja.

Za obavljanje poslova iz djelokruga rada Službe za međunarodne poslove i mirovne misije ustrojavaju se sljedeći odjeli:

13.2.1. Odjel za međunarodne poslove,

13.2.2. Odjel za mirovne misije i policijske časnike za vezu,

13.2.3. Odjel za prevođenje.

Članak 213.m

13.2.1. Odjel za međunarodne poslove

Izravno te putem nadležnih tijela Republike Hrvatske, obavlja poslove međunarodne suradnje Ministarstva; izrađuje nacrte prijedloga međunarodnih ugovora i akata iz djelokruga Ministarstva; vodi dokumentaciju, prati i analizira status i provedbu međunarodnih ugovora iz djelokruga Ministarstva; obavlja sve pripremne radnje za međunarodne kontakte i prati ostvarenje kontakata; priprema godišnji plan međunarodne suradnje, daje inicijative za međunarodnu razmjenu stručnjaka, znanstveno-tehnološku i drugu suradnju Ministarstva s policijama i drugim institucijama u svijetu; dostavlja Kabinetu ministra sve relevantne informacije i izrađuje materijale vezane uz međunarodne poslove u svrhu priprema ministra i drugih dužnosnika za sastanke; sudjeluje u pripremi veleposlanika i dužnosnika pri upućivanju na rad i sastanke; izrađuje prijedlog i osigurava usuglašenost političkih stajališta iz djelokruga Ministarstva; nadzire i koordinira obavljanje poslova međunarodne suradnje iz djelokruga rada policije.

Članak 213.n

13.2.2. Odjel za mirovne misije i policijske časnike za vezu

Prati i analizira aktivnosti pripreme i sudjelovanja u mirovnim misijama; predlaže potrebna rješenja za sudjelovanje pripadnika Ministarstva u mirovnim misijama; koordinira aktivnosti vezane za obuku, izrađuje i usklađuje programe obuke i pripremu za sudjelovanje u mirovnim misijama; provodi pripremne radnje prije upućivanja u mirovnu misiju, sudjeluje u izradi prijedloga internih natječaja za sudjelovanje u mirovnim misijama; koordinira provedbu potrebnih procedura za odabir i slanje pripadnika u mirovne misije; koordinira nabavku potrebne opreme; vodi evidencije o mirovnim misijama i raspoloživim kadrovima za mirovne misije; obavlja poslove nadzora nad primjenom zakona i drugih poslova koji se odnose na mirovne misije; koordinira, prati rad i postupanje policijskih časnika za vezu Republike Hrvatske u inozemstvu i stranih policijskih časnika za vezu zaduženih za suradnju s Republikom Hrvatskom; analizira mjesečna i godišnja izvješća časnika za vezu; predlaže poboljšanja i unaprjeđenja u radu policijskih časnika za vezu sukladno međunarodnim ugovorima i međunarodnim iskustvima drugih država; provodi pripremne i logističke aktivnosti u svezi upućivanja policijskih časnika za vezu na radu u inozemstvu; vrši koordinaciju svih aktivnosti oko upućivanja policijskih časnika za vezu sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova; po potrebi surađuje s drugim ministarstvima, državnim tijelima, predstavnicima stranih policija i međunarodnih organizacija.

Članak 213.o

13.2.3. Odjel za prevođenje

Obavlja poslove prevođenja svih pismena s hrvatskog na strane jezike i obratno, za potrebe svih ustrojstvenih jedinica Ministarstva u sjedištu; obavlja poslove konsekutivnog i simultanog prevođenja u službenim kontaktima s predstavnicima stranih država i međunarodnih organizacija; obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 57.

Mijenja se tabelarni prikaz okvirnog broja državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva.

Novi tabelarni prikaz okvirnog broja državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga Ministarstva je sastavni dio ove Uredbe.

Članak 58.

Ministar, uz prethodnu suglasnost središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose, uskladit će Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva unutarnjih poslova s odredbama ove Uredbe u roku od 30 dana od dana njezinog stupanja na snagu.

Članak 59.

Ova Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 022-03/17-03/93

Urbroj: 50301-29/09-17-4

Zagreb, 21. prosinca 2017.

Predsjednik mr. sc. Andrej Plenković, v. r.

OKVIRNI BROJ DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA U MINISTARSTVU UNUTARNJIH POSLOVA

 

MINISTARSTVO U SJEDIŠTU

Redni broj

Naziv ustrojstvene jedinice

Okvirni broj državnih službenika i namještenika

1.

Kabinet ministra

1

 

neposredno u Kabinetu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

18

1.1.

Služba za odnose s javnošću

19

1.2.

Služba za unutarnju kontrolu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

1.2.1.

Odjel za zakonitost postupanja

17

1.2.2.

Odjel za analitiku

8

1.3.

Služba za protokol

7

 

Kabinet ministra – ukupno

76

2.

Samostalna služba za unutarnju reviziju

11

3.

Samostalna služba za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj

51

4.

Samostalna služba za informacijsku sigurnost

5

5.

Ravnateljstvo policije

1

 

neposredno u Ravnateljstvu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

7

5.1.

Ured glavnog ravnatelja policije

1

 

neposredno u Uredu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

5.1.1.

Služba za stratešku međunarodnu policijsku suradnju

7

5.1.2.

Služba za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije

12

5.1.3.

Služba prevencije

9

5.2.

Uprava policije

1

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

5.2.1.

Služba za javni red

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.2.1.1.

Odjel za osiguranja javnih okupljanja

4

5.2.1.2.

Odjel za prevenciju i metodologiju rada policije

10

5.2.1.3.

Odjel za sprječavanje nereda na sportskim natjecanjima

6

5.2.2.

Služba za sigurnost cestovnog prometa

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.2.2.1.

Odjel za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa

7

5.2.2.2.

Odjel za preventivu cestovnog prometa

5

5.2.2.3.

Odjel za osposobljavanje vozača i tehničke preglede vozila

9

5.2.3.

Protueksplozijska služba

7

5.2.4.

Zapovjedništvo interventne policije

15

5.2.5.

Mobilna jedinica prometne policije

51

5.3.

Uprava kriminalističke policije

1

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

5.3.1.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

1

 

neposredno u Uredu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

5.3.1.1.

Služba organiziranog kriminaliteta

13

5.3.1.2.

Služba kriminaliteta droga

10

5.3.1.3.

Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije

14

5.3.1.4.

Služba terorizma

5

5.3.1.5.

Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb

57

5.3.1.6.

Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka

35

5.3.1.7.

Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split

35

5.3.1.8.

Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek

30

5.3.2.

Sektor općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.3.2.1.

Služba općeg kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

5.3.2.1.1.

Odjel maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji

6

5.3.2.1.2.

Odjel za krvne delikte

5

5.3.2.1.3.

Odjel za imovinske delikte

4

5.3.2.2.

Služba ratnih zločina

5

5.3.2.3.

Služba kriminalističke tehnike

6

5.3.2.4.

Služba za međunarodnu policijsku suradnju

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

5.3.2.4.1.

Odjel Interpola

8

5.3.2.4.2.

Odjel Europola

8

5.3.2.4.3.

Odjel S.I.Re.N.E.

18

5.3.2.4.4.

Odjel telekomunikacijskog centra, prevoditelja i evidentičara

21

5.3.3.

Kriminalističko-obavještajni sektor

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

5.3.3.1.

Služba posebnih kriminalističkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

5.3.3.1.1.

Odjel pripreme, nadzora i primje­ne posebnih kriminalističkih poslova

13

5.3.3.1.1.1.

Odsjek tehničkog razvoja i nadzora elektroničkih komunikacija

21

5.3.3.1.2.

Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje

9

5.3.3.1.3.

Odjel Zagreb

6

5.3.3.1.3.1.

Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

74

5.3.3.1.3.2.

Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

14

5.3.3.1.4.

Odjel Rijeka

6

5.3.3.1.4.1.

Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

29

5.3.3.1.4.2.

Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

7

5.3.3.1.5.

Odjel Split

6

5.3.3.1.5.1.

Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

31

5.3.3.1.5.2.

Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

5

5.3.3.1.6.

Odjel Osijek

6

5.3.3.1.6.1.

Odsjek posebnih kriminalističkih poslova

24

5.3.3.1.6.2.

Odsjek za posebnu kriminalističku tehniku

5

5.3.3.2.

Služba kriminalističko-obavještajne analitike

13

5.3.3.2.1.

Odjel kriminalističkih evidencija

5

5.3.3.2.2.

Odjel za informacije o putnicima u zračnom prometu

18

5.3.3.2.3.

Odjel za rad s informatorima

7

5.3.3.3.

Služba kibernetičke sigurnosti

6

5.3.4.

Služba za zaštitu svjedoka

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.3.4.1.

Odjel za operativno postupanje

12

5.3.4.2.

Odjel za operativnu pripremu

9

5.4.

Uprava za granicu

1

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

5.4.1.

Služba za zaštitu državne granice i kompenzacijske mjere

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.4.1.1.

Odjel za zaštitu

4

5.4.1.2.

Odjel za kompenzacijske mjere

4

5.4.2002

Služba za susjedne zemlje

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.4.2.1.

Odjel za graničnu kontrolu

5

5.4.2.2.

Odjel za graničnu suradnju

7

5.4.3.

Služba za nezakonite migracije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.4.3.1.

Odjel za kontrolu

5

5.4.3.2.

Odjel za izvršenje mjera

5

5.4.4.

Služba pomorske i aerodromske policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.4.4.1.

Odjel pomorske policije

5

5.4.4.2.

Odjel aerodromske policije

4

5.4.4.3.

Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka

18

5.4.5.

Prihvatni centar za strance

75

5.4.6.

Mobilna jedinica za provedbu nadzora državne granice

56

5.4.7.

Služba Nacionalnog koordinacijskog centra i analize rizika

17

5.5.

Uprava za posebne poslove sigurnosti

1

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

5.5.1.

Služba za osiguranje i zaštitu štićenih osoba

237

5.5.2.

Služba za osiguranje i zaštitu štićenih objekata i prostora

297

5.5.3.

Služba za osiguranje i zaštitu diplomatskih misija i konzularnih ureda

166

5.6.

Operativno-komunikacijski centar policije

38

5.7.

Zapovjedništvo specijalne policije

1

 

neposredno u Zapovjedništvu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

15

5.7.1.

Antiteroristička jedinica Lučko

113

5.7.2.

Zrakoplovna jedinica

37

5.7.3.

Specijalna jedinica policije Rijeka

58

5.7.4.

Specijalna jedinica policije Osijek

58

5.7.5.

Specijalna jedinica policije Split

58

5.7.6.

Ronilački centar

7

5.8.

Policijska akademija

1

 

neposredno u Policijskoj akademiji, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

16

5.8.1.

Visoka policijska škola

62

5.8.2.

Policijska škola »Josip Jović«

81

5.8.3.

Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju

34

5.8.4.

Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost

18

5.8.5.

Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa

23

5.8.6.

Muzej policije

3

 

Ravnateljstvo policije – ukupno

2345

6.

Glavno tajništvo

1

 

neposredno u Glavnom tajništvu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

6.1.

Služba za strateško planiranje, statistiku i unaprjeđenje rada

12

6.2.

Služba za uredske poslove

56

 

Glavno tajništvo – ukupno

70

7.

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

7.1.

Služba za Schengensku koordinaciju

9

7.2.

Služba za fondove Europske unije

7

7.2.1.

Odjel za područje azila, migracija i integracije

5

7.2.2.

Odjel za područje granice i viza

5

7.2.3.

Odjel za područje policijske suradnje, prevencije i suzbijanja kriminala te upravljanja krizama

5

 

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije – ukupno

33

8.

Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale

 

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.1.

Sektor za pravne poslove

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.1.1.

Služba za normativne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

8.1.1.1.

Odjel za nadzor propisa

4

8.1.1.2.

Odjel za izradu propisa

4

8.1.2.

Služba za imovinsko-pravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.1.2.1.

Odjel za naknadu štete

5

8.1.2.2.

Odjel za radne sporove

4

8.1.2.3.

Odjeljak kancela

5

8.1.3.

Služba za europsko zakonodavstvo

12

8.2.

Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.2.1.

Služba za planiranje, prijam i razvoj ljudskih potencijala

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.2.1.1.

Odjel za planiranje i zapošljavanje

5

8.2.1.2.

Odjel za praćenje karijera i analitiku ljudskih potencijala

7

8.2.1.3.

Odjel za psihološku i zdravstvenu zaštitu na radu

4

8.2.2.

Služba za statusna pitanja i radno-pravne odnose

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.2.2.1.

Odjel za statusna pitanja

10

8.2.2.2.

Odjel za radno-pravne odnose

13

8.3.

Služba disciplinskog sudovanja

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.3.1.

Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Zagreb

10

8.3.2.

Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Split

7

8.3.3.

Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka

7

8.3.4.

Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Osijek

7

8.3.5.

Odjel drugostupanjskog disciplinskog sudovanja

9

 

Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale – ukupno

129

9.

Uprava za materijalno-financijske poslove

 

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

9.1.

Sektor za financije i proračun

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

9.1.1.

Služba za financijsko planiranje i izvršenje proračuna

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.1.1.1.

Odjel za financijsko planiranje i analize

7

9.1.1.2.

Odjel za izvršenje proračuna

6

9.1.2.

Služba za računovodstvene poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.1.2.1.

Odjel za računovodstvo

37

9.1.2.2.

Odjel za obračun plaća

19

9.2.

Sektor za nabavu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.2.1.

Služba nabave tehničkih sredstava

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.2.1.1.

Odjel za nabavu policijske opreme, naoružanja i opreme posebnih namjena

5

9.2.1.2.

Odjel za nabavu opreme prometne tehnike, informatike i komunikacija

5

9.2.2.

Služba za nabavu odore, roba i usluga

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.2.2.1.

Odjel za nabavu odore

4

9.2.2.2.

Odjel za nabavu ostale opreme, potrošnog materijala, namirnica i usluga

9

9.3.

Sektor za upravljanje nekretninama

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.3.1.

Služba za investicije i nekretnine

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.3.1.1.

Odjel za investicije i investicijsko održavanje

11

9.3.1.2.

Odjel za nekretnine i stambene poslove

10

9.3.2.

Služba za uslužne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

10

9.3.2.1.

Odjel za energetiku i održavanje

205

9.3.2.2.

Odjel za smještaj i ugostiteljstvo

156

9.3.2.3.

Uslužna jedinica Valbandon

76

 

Uprava za materijalno-financijske poslove – ukupno

581

10.

Uprava za razvoj, opremanje i potporu

 

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

10.1.

Sektor za informacijsku i telekomunikacijsku tehnologiju

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

10.1.1.

Služba za komunikacije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

10.1.1.1.

Odjel za pokretne i stacionarne telekomunikacije i elektroniku

47

10.1.1.2.

Odjel za računalne mreže i audio i video tehniku

25

10.1.2.

Služba za informatiku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

10.1.2.1.

Odjel za aplikacije, PC platformu i antivirusnu zaštitu

43

10.1.2.2.

Informatički centar i serverske platforme

38

10.1.3.

Služba za kriptološku sigurnost i zaštitu podataka

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

10.1.3.1.

Odjel za kriptološku sigurnost i zaštitu brzojavnog prometa

15

10.1.3.2.

Odjel za kriptološku sigurnost i zaštitu informatičko telekomunikacijskih sustava

9

10.2.

Sektor za tehničku potporu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

10.2.1.

Služba za registraciju, eksploataciju i održavanje vozila

36

10.2.2.

Služba za održavanje policijske tehnike, opreme i naoružanja

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

10.2.2.1.

Odjel za naoružanje i ubojna sredstva

10

10.2.2.2.

Odjel za mehaničku opremu

12

10.2.2.3.

Odjel za tehničku zaštitu, specijalne sustave i zaštitu od ionizirajućeg zračenja

7

10.2.3.

Služba centralnog skladišta

29

10.3.

Sektor za razvoj i opremanje

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

10.3.1.

Služba prometne tehnike

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

10.3.1.1.

Odjel za planiranje, unifikaciju i standardizaciju cestovnih prometnih sredstava

5

10.3.1.2.

Odjel za plovila i letjelice

4

10.3.2.

Služba policijske tehnike i naoružanja

6

10.3.3.

Služba policijske opreme i odore

9

 

Uprava za razvoj, opremanje i potporu – ukupno

331

11.

Uprava za upravne i inspekcijske poslove

 

 

neposredno u Upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

11.1.

Sektor za upravne poslove, strance i državljanstvo

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

11.1.1.

Služba za upravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

11.1.1.1.

Odjel za poslove oružja

8

11.1.1.2.

Odjel za promet i vozila

10

11.1.1.3.

Odjel za prijavništvo i osobne isprave

18

11.1.2.

Služba za državljanstvo

23

11.1.3.

Služba za strance i azil

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

11.1.3.1.

Odjel za statusna pitanja stranaca

12

11.1.3.2.

Odjel za azil

20

11.1.3.3.

Odjel za vize

15

11.1.3.4.

Prihvatilište za tražitelje azila

40

11.2.

Sektor za inspekcijske poslove

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

11.2.1.

Inspekcija za humanitarno razminiranje

8

11.2.2.

Inspekcija za privatnu zaštitu i detektivske poslove

9

11.2.3.

Inspekcija zaštite od požara

11

11.2.4.

Inspekcija proizvodnje i prometa eksplozivnih tvari

7

 

Uprava za upravne i inspekcijske poslove – ukupno

196

12.

Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić«

1

 

neposredno u Centru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

8

12.1.

Služba daktiloskopije i identifikacije

25

12.2.

Služba bioloških i kontaktnih vještačenja

35

12.3.

Služba kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja

45

12.4.

Služba traseoloških vještačenja

26

12.5.

Služba za digitalnu forenziku

5

12.6.

Služba za osiguranje slijedivosti materijala vještačenja

14

 

Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić« – ukupno

159

13.

Samostalni sektor za europske i međunarodne poslove

3

13.1.

Služba za europske poslove i pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije

1

13.1.1.

Odjel za europske poslove

9

13.1.2.

Odjel za pripremu predsjedanja Vijećem Europske unije

6

13.2.

Služba za međunarodne poslove i mirovne misije

1

13.2.1.

Odjel za međunarodne poslove

6

13.2.2.

Odjel za mirovne misije i policijske časnike za vezu

5

13.2.3.

Odjel za prevođenje

5

 

Samostalni sektor za europske i međunarodne poslove – ukupno

36

 

UKUPNO MINISTARSTVO SJEDIŠTE

4023

POLICIJSKE UPRAVE

1.

POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

1.1.

Ured načelnika Policijske uprave

1

1.1.1.

Služba za zakonitost postupanja

13

1.1.2.

Služba za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

16

1.1.3.

Služba prevencije

9

1.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

62

1.2.1.

Jedinica za zadržavanje i prepratu

61

1.3.

Sektor policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

1.3.1.

Služba za javni red

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.3.1.1.

Odjel za prevenciju i metodologiju rada policije

13

1.3.1.2.

Odjel za stručno usavršavanje

11

1.3.2.

Služba za osiguranja

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

1.3.2.1.

Odjel za pripremu i planiranje

13

1.3.3.

Služba za sigurnost cestovnog prometa

12

1.3.4.

Protueksplozijska služba

33

1.3.5.

Interventna jedinica policije

365

1.4.

Sektor za granicu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.4.1.

Služba za državnu granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.4.1.1.

Odjel za graničnu kontrolu

4

1.4.1.2.

Odjel za zaštitu državne granice

4

1.4.2.

Služba za nezakonite migracije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

1.4.2.1.

Odjel za kontrolu

6

1.4.2.2.

Odjel za izvršenje mjera

5

1.5.

Sektor kriminalističke policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

1.5.1.

Odjel kriminalističke analitike

10

1.5.2.

Služba općeg kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

1.5.2.1.

Odjel za krvne delikte

22

1.5.2.2.

Odjel za imovinske delikte

32

1.5.2.3.

Odjel maloljetničke delinkvencije

8

1.5.3.

Služba organiziranog kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

1.5.3.1.

Odjel nadzora organiziranog kriminaliteta

22

1.5.3.2.

Odjel obrade organiziranog kriminaliteta

44

1.5.3.3.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

9

1.5.4.

Služba gospodarskog kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

7

1.5.4.1.

Odjel za trgovinu i usluge

18

1.5.4.2.

Odjel za proizvodnju i obrtništvo

16

1.5.4.3.

Odjel za financijske institucije, izvangospodarsku djelatnost, intelektualno vlasništvo i kompjutorski kriminalitet

19

1.5.4.4.

Odjel za nedozvoljenu proizvodnju, trgovinu i krijumčarenje pravnih osoba

23

1.5.5.

Služba kriminaliteta droga

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

1.5.5.1.

Odjel zlouporabe droga

27

1.5.5.2.

Odjel krijumčarenja droga

10

1.5.6.

Služba kriminalističke tehnike

9

1.5.6.1.

Odjel očevida

45

1.5.6.2.

Odjel kriminalističkih vještačenja

19

1.5.7.

Služba kriminalističkih evidencija

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

7

1.5.7.1.

Odjel za opće i posebne kriminalističke evidencije

19

1.5.7.2.

Odjel za evidencije potraga i identifikaciju

11

1.5.7.3.

Odjel potraga

16

1.6.1.

I. Policijska postaja Zagreb

225

1.6.2.

II. Policijska postaja Zagreb

203

1.6.3.

III. Policijska postaja Zagreb

136

1.6.4.

IV. Policijska postaja Zagreb

243

1.6.5.

V. Policijska postaja Zagreb

137

1.6.6.

VI. Policijska postaja Zagreb

222

1.6.7.

VII. Policijska postaja Zagreb

238

1.6.8.

VIII. Policijska postaja Zagreb

130

1.6.9.

Policijska postaja Sesvete

128

1.6.10.

Policijska postaja Velika Gorica

138

1.6.11.

Policijska postaja Zaprešić

225

1.6.12.

Policijska postaja Dugo Selo

79

1.6.13.

Policijska postaja Jastrebarsko

113

1.6.14.

Policijska postaja Samobor

156

1.6.15.

Policijska postaja Sveti Ivan Zelina

64

1.6.16.

Policijska postaja Vrbovec

70

1.6.17.

Policijska postaja Ivanić Grad

72

1.6.18.

I. Postaja prometne policije Zagreb

218

1.6.19.

II. Postaja prometne policije Zagreb

213

1.6.20.

Postaja granične policije Bregana

163

1.6.21.

Postaja aerodromske policije Pleso

195

1.7.

Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.7.1.

Služba za pravne poslove i ljudske potencijale

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.7.1.1.

Odjel pravnih poslova

5

1.7.1.2.

Odjel za ljudske potencijale

20

1.7.2.

Služba materijalno-financijskih po­slova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.7.2.1.

Odjel financijskih poslova

13

1.7.2.2.

Odjel ekonomata

13

1.7.2.3.

Odjel uslužnih poslova

239

1.7.3.

Služba za tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.7.3.1.

Odjel za informatiku i komunikacije

39

1.7.3.2.

Odjel prometne i policijske tehnike

29

1.8.

Sektor upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.8.1.

Služba za upravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.8.1.1.

Odjel za prijavništvo i osobne isprave

97

1.8.1.2.

Odjel za prometne isprave

42

1.8.1.3.

Odjel za poslove oružja

10

1.8.2.

Služba za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

1.8.2.1.

Odjel za statusna pitanja stranaca

21

1.8.2.2.

Odjel za državljanstvo

7

1.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

1

 

neposredno u Inspektoratu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

1.8.3.1.

Inspekcija zaštite od požara

18

1.8.3.2.

Inspekcija proizvodnje i prometa eksplozivnih tvari

4

1.8.3.3.

Inspekcija zaštitarskih i detektivskih poslova

7

1.8.4.

Odjel pisarnice

24

 

Policijska uprava zagrebačka – ukupno

5040

2.

POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO-DALMATINSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

2.1.

Ured načelnika Policijske uprave

1

2.1.1.

Odjel za zakonitost postupanja

5

2.1.2.

Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

8

2.1.3.

Odjel prevencije

5

2.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

30

2.3.

Sektor policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.3.1.

Služba za javni red

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

2.3.1.1.

Odjel za osiguranja, prevenciju, metodologiju rada i stručno usavršavanje policije

14

2.3.1.2.

Protueksplozijski odjel

10

2.3.2.

Služba za sigurnost cestovnog prometa

8

2.3.3.

Interventna jedinica policije

121

2.4.

Sektor za granicu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.4.1.

Služba za državnu granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.4.1.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

5

2.4.1.2.

Odjel pomorske i aerodromske policije

4

2.4.2.

Služba za nezakonite migracije

8

2.4.2.1.

Tranzitni prihvatni centar za strance Trilj

57

2.5.

Sektor kriminalističke policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.5.1.

Odjel kriminalističke analitike

5

2.5.2.

Služba općeg kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

2.5.2.1.

Odjel maloljetničke delinkvencije

5

2.5.2.2.

Odjel kriminalističkih evidencija

9

2.5.3.

Služba za očevide i kriminalističku tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

13

2.5.3.1.

Odjel očevida

21

2.5.4.

Služba organiziranog kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

2.5.4.1.

Odjel nadzora organiziranog kriminaliteta

7

2.5.4.2.

Odjel za obradu organiziranog kriminaliteta

20

2.5.4.3.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

5

2.5.5.

Služba gospodarskog kriminaliteta

21

2.5.6.

Služba kriminaliteta droga

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

2.5.6.1.

Odjel zlouporabe droga

24

2.5.6.2.

Odjel krijumčarenja droga

5

2.6.1.

I. Policijska postaja Split

146

2.6.2.

II. Policijska postaja Split

126

2.6.3.

Policijska postaja Brač

72

2.6.4.

Policijska postaja Hvar

51

2.6.5.

Policijska postaja Imotski

295

2.6.6.

Policijska postaja Kaštela

69

2.6.7.

Policijska postaja Makarska

85

2.6.8.

Policijska postaja Omiš

67

2.6.9.

Policijska postaja Sinj

89

2.6.10.

Policijska postaja Solin

62

2.6.11.

Policijska postaja Trogir

66

2.6.12.

Policijska postaja Vis

35

2.6.13.

Policijska postaja Vrgorac

142

2.6.14.

Postaja prometne policije Split

121

2.6.15.

Postaja granične policije Trilj

195

2.6.16.

Postaja pomorske policije Split

133

2.6.17.

Postaja aerodromske policije Resnik

143

2.7.

Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.7.1.

Služba za pravne poslove i ljudske potencijale

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.7.1.1.

Odjel pravnih poslova

4

2.7.1.2.

Odjel za ljudske potencijale

10

2.7.2.

Služba materijalno-financijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

2.7.2.1.

Odjel financijskih poslova

14

2.7.2.2.

Odjel uslužnih poslova

69

2.7.3.

Služba za tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.7.3.1.

Odjel za informatiku i komunikacije

17

2.7.3.2.

Odjel prometne i policijske tehnike

16

2.8.

Sektor upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

2.8.1.

Služba za upravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.8.1.1.

Odjel za prijavništvo i osobne isprave

10

2.8.1.2.

Odjel za prometne isprave

6

2.8.1.3.

Odjel za poslove oružja

4

2.8.1.4.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

8

2.8.2.

Inspektorat unutarnjih poslova

1

 

neposredno u Inspektoratu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

2.8.2.1.

Inspekcija zaštite od požara i eksploziva

15

2.8.2.2.

Inspekcija zaštitarskih i detektivskih poslova

4

2.8.3.

Odjel pisarnice

9

 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska – ukupno

2556

3.

POLICIJSKA UPRAVA PRIMORSKO-GORANSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

3.1.

Ured načelnika Policijske uprave

1

3.1.1.

Odjel za zakonitost postupanja

5

3.1.2.

Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

7

3.1.3.

Odjel prevencije

6

3.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

27

3.3.

Sektor policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.3.1.

Služba za javni red

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

3.3.1.1.

Odjel za osiguranja, prevenciju, metodologiju rada i stručno usavršavanje policije

14

3.3.1.2.

Protueksplozijski odjel

9

3.3.2.

Služba za sigurnost cestovnog prometa

7

3.3.3.

Interventna jedinica policije

99

3.4.

Sektor za granicu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.4.1.

Služba za državnu granicu

7

3.4.2.

Služba za nezakonite migracije

8

3.5.

Sektor kriminalističke policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.5.2001

Odjel kriminalističke analitike

5

3.5.2.

Služba općeg kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

3.5.2.1.

Odjel maloljetničke delinkvencije

5

3.5.2.2.

Odjel kriminalističkih evidencija

6

3.5.3.

Služba za očevide i kriminalističku tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

14

3.5.3.1.

Odjel očevida

25

3.5.4.

Služba organiziranog kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

13

3.5.4.1.

Odjel nadzora organiziranog kriminaliteta

5

3.5.4.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

3.5.5.

Služba kriminaliteta droga

19

3.5.6.

Služba gospodarskog kriminaliteta

21

3.6.1.

I. Policijska postaja Rijeka

88

3.6.2.

II. Policijska postaja Rijeka

86

3.6.3.

III. Policijska postaja Rijeka

95

3.6.4.

Policijska postaja Mali Lošinj s Ispostavom Cres

106

3.6.5.

Policijska postaja Crikvenica

80

3.6.6.

Policijska postaja Čabar

97

3.6.7.

Policijska postaja Delnice

104

3.6.8.

Policijska postaja Krk

84

3.6.9.

Policijska postaja Opatija

95

3.6.10.

Policijska postaja Rab

46

3.6.11.

Policijska postaja Vrbovsko

77

3.6.12.

Postaja prometne policije Rijeka

97

3.6.13.

Postaja granične policije Rupa

139

3.6.14.

Postaja pomorske policije Rijeka

136

3.6.15.

Postaja aerodromske policije Rijeka

88

3.7.

Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.7.1.

Služba za pravne poslove i ljudske potencijale

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.7.1.1.

Odjel pravnih poslova

4

3.7.1.2.

Odjel za ljudske potencijale

9

3.7.2.

Služba materijalno-financijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

3.7.2.1.

Odjel financijskih poslova

14

3.7.2.2.

Odjel uslužnih poslova

71

3.7.3.

Služba za tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.7.3.1.

Odjel za informatiku i komunikacije

23

3.7.3.2.

Odjel prometne i policijske tehnike

16

3.8.

Sektor upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

3.8.1.

Služba za upravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.8.1.1.

Odjel za prijavništvo i osobne isprave

15

3.8.1.2.

Odjel za prometne isprave

7

3.8.1.3.

Odjel za poslove oružja

4

3.8.1.4.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

10

3.8.2.

Inspektorat unutarnjih poslova

1

 

neposredno u Inspektoratu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.8.2.1.

Inspekcija zaštite od požara i eksploziva

12

3.8.2.2.

Inspekcija zaštitarskih i detektivskih poslova

4

3.8.3.

Odjel pisarnice

9

 

Policijska uprava primorsko-goranska – ukupno

1974

4.

POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

4.1.

Ured načelnika Policijske uprave

3

4.1.1.

Odjel za zakonitost postupanja

5

4.1.2.

Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

8

4.1.3.

Odjel prevencije

6

4.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

26

4.3.

Sektor policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.3.1.

Služba za javni red

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

4.3.1.1.

Odjel za osiguranja, prevenciju, metodologiju rada i stručno usavršavanje policije

10

4.3.1.2.

Protueksplozijski odjel

6

4.3.2.

Služba za sigurnost cestovnog prometa

6

4.3.3.

Interventna jedinica policije

97

4.4.

Sektor za granicu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.4.1.

Služba za državnu granicu

7

4.4.2.

Služba za nezakonite migracije

7

4.5.

Sektor kriminalističke policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.5.1.

Odjel kriminalističke analitike

4

4.5.2.

Služba općeg kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

10

4.5.2.1.

Odjel maloljetničke delinkvencije

4

4.5.2.2.

Odjel kriminalističkih evidencija

5

4.5.2.3.

Odjel ratnih zločina

4

4.5.3.

Služba za očevide i kriminalističku tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

14

4.5.3.1.

Odjel očevida

17

4.5.4.

Služba organiziranog kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

4.5.4.1.

Odjel nadzora organiziranog kriminaliteta

4

4.5.4.2.

Odjel kriminaliteta droga

10

4.5.4.3.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

4.5.5.

Služba gospodarskog kriminaliteta

17

4.6.1.

I. Policijska postaja Osijek

120

4.6.2.

II. Policijska postaja Osijek

126

4.6.3.

Policijska postaja Čepin

54

4.6.4.

Policijska postaja Beli Manastir

137

4.6.5.

Policijska postaja Donji Miholjac

144

4.6.6.

Policijska postaja Đakovo

102

4.6.7.

Policijska postaja Belišće

69

4.6.8.

Policijska postaja Našice

87

4.6.9.

Postaja granične policije Dalj

152

4.6.10.

Postaja prometne policije Osijek

90

4.6.11.

Postaja granične policije Beli Manastir

214

4.7.

Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.7.1.

Služba za pravne poslove i ljudske potencijale

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.7.1.1.

Odjel pravnih poslova

4

4.7.1.2.

Odjel za ljudske potencijale

10

4.7.2.

Služba materijalno-financijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

9

4.7.2.1.

Odjel financijskih poslova

13

4.7.2.2.

Odjel uslužnih poslova

68

4.7.3.

Služba za tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.7.3.1.

Odjel za informatiku i komunikacije

15

4.7.3.2.

Odjel prometne i policijske tehnike

12

4.8.

Sektor upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.8.1.

Služba za upravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.8.1.1.

Odjel za prijavništvo i osobne isprave

10

4.8.1.2.

Odjel za prometne isprave i oružje

9

4.8.1.3.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

9

4.8.2.

Inspektorat unutarnjih poslova

1

 

neposredno u Inspektoratu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.8.2.1.

Inspekcija zaštite od požara i eksploziva

6

4.8.2.2.

Inspekcija zaštitarskih i detektivskih poslova

4

4.8.3.

Odjel pisarnice

6

 

Policijska uprava osječko-baranjska – ukupno

1784

5.

POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

5.1.

Ured načelnika Policijske uprave

1

5.1.1.

Odjel za zakonitost postupanja

5

5.1.2.

Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću

8

5.1.3.

Odjel prevencije

6

5.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

22

5.3.

Sektor policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.3.1.

Služba za javni red

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.3.1.1.

Odjel za osiguranja, prevenciju, metodologiju rada i stručno usavršavanje policije

10

5.3.1.2.

Protueksplozijski odjel

6

5.3.2.

Služba za sigurnost cestovnog prometa

7

5.3.3.

Interventna jedinica policije

69

5.4.

Sektor za granicu

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.4.1.

Služba za državnu granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.4.1.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

4

5.4.1.2.

Odjel pomorske i aerodromske policije

4

5.4.2.

Služba za nezakonite migracije

7

5.5.

Sektor kriminalističke policije

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.5.1.

Odjel kriminalističke analitike

5

5.5.2.

Služba općeg kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

9

5.5.2.1.

Odjel maloljetničke delinkvencije

4

5.5.2.2.

Odjel kriminalističkih evidencija

4

5.5.3.

Služba za očevide i kriminalističku tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

12

5.5.3.1.

Odjel očevida

17

5.5.4.

Služba organiziranog kriminaliteta

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

12

5.5.4.1.

Odjel kriminaliteta droga

16

5.5.4.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

5.5.5.

Služba gospodarskog kriminaliteta

16

5.6.1.

Policijska postaja Pula

151

5.6.2.

Policijska postaja Buje

139

5.6.3.

Policijska postaja Umag

103

5.6.4.

Policijska postaja Buzet

87

5.6.5.

Policijska postaja Labin

64

5.6.6.

Policijska postaja Pazin

50

5.6.7.

Policijska postaja Poreč

130

5.6.8.

Policijska postaja Rovinj

87

5.6.9.

Postaja prometne policije Pula

73

5.6.10.

Postaja pomorske policije Pula

103

5.6.11.

Postaja aerodromske policije Pula

94

5.7.

Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.7.1.

Služba za pravne poslove i ljudske potencijale

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.7.1.1.

Odjel pravnih poslova

4

5.7.1.2.

Odjel za ljudske potencijale

8

5.7.2.

Služba materijalno-financijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

8

5.7.2.1.

Odjel financijskih poslova

11

5.7.2.2.

Odjel uslužnih poslova

46

5.7.3.

Služba za tehniku

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.7.3.1.

Odjel za informatiku i komunikacije

10

5.7.3.2.

Odjel prometne i policijske tehnike

13

5.8.

Sektor upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Sektoru, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

5.8.1.

Služba za upravne poslove

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.8.1.1.

Odjel za prijavništvo i osobne isprave

8

5.8.1.2.

Odjel za prometne isprave i oružje

6

5.8.1.3.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

9

5.8.2.

Inspektorat unutarnjih poslova

1

 

neposredno u Inspektoratu, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.8.2.1.

Inspekcija zaštite od požara i eksploziva

6

5.8.2.2.

Inspekcija zaštitarskih i detektivskih poslova

4

5.8.3.

Odjel pisarnice

7

 

Policijska uprava istarska – ukupno

1499

6.

POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

6.1.

Ured načelnika Policijske uprave

11

6.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

6.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

6.3.1.

Odjel za javni red

10

6.3.2.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa

5

6.3.3.

Interventna jedinica policije

76

6.4.

Služba za granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

6.4.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

5

6.4.2.

Odjel za pomorsku i aerodromsku policiju

4

6.4.3.

Odjel za nezakonite migracije

4

6.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

6.5.1.

Odjel općeg kriminaliteta

8

6.5.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

6.5.3.

Odjel kriminalističke tehnike

7

6.5.4.

Odjel organiziranog kriminaliteta

9

6.5.5.

Odjel kriminaliteta droga

7

6.5.6.

Odjel gospodarskog kriminaliteta

5

6.6.1.

Policijska postaja Dubrovnik

88

6.6.2.

Policijska postaja Ston

190

6.6.3.

Policijska postaja Gruda

276

6.6.4.

Policijska postaja Korčula

61

6.6.5.

Policijska postaja Lastovo

25

6.6.6.

Policijska postaja Metković

69

6.6.7.

Policijska postaja Ploče

77

6.6.8.

Postaja prometne policije Dubrovnik

68

6.6.9.

Postaja pomorske policije Dubrovnik

151

6.6.10.

Postaja aerodromske policije Čilipi

137

6.6.11.

Postaja granične policije Metković

354

6.7.

Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

6.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

7

6.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

82

6.7.3.

Odjel za tehniku

19

6.8.

Služba upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

6.8.1.

Odjel za upravne poslove

9

6.8.2.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

4

6.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

9

 

Policijska uprava dubrovačko – neretvanska – ukupno

1820

7.

POLICIJSKA UPRAVA KARLOVAČKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

7.1.

Ured načelnika Policijske uprave

9

7.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

7.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

5

7.3.1.

Odjel za javni red

9

7.3.2.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa

4

7.3.3.

Interventna jedinica policije

102

7.4.

Služba za granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

7.4.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

5

7.4.2.

Odjel za nezakonite migracije

4

7.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

7.5.1.

Odjel općeg kriminaliteta

8

7.5.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

7.5.3.

Odjel ratnih zločina

4

7.5.4.

Odjel kriminalističke tehnike

10

7.5.5.

Odjel organiziranog kriminaliteta

8

7.5.6.

Odjel kriminaliteta droga

6

7.5.7.

Odjel gospodarskog kriminaliteta

7

7.6.1.

Policijska postaja Karlovac

113

7.6.2.

Policijska postaja Duga Resa

134

7.6.3.

Policijska postaja Ogulin

101

7.6.4.

Policijska postaja Ozalj

159

7.6.5.

Policijska postaja Slunj

67

7.6.6.

Policijska postaja Vojnić

52

7.6.7.

Postaja prometne policije Karlovac

70

7.6.8.

Postaja granične policije Cetingrad

184

7.7.

Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

7.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

7

7.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

53

7.7.3.

Odjel za tehniku

19

7.8.

Služba upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

7

7.8.1.

Odjel za upravne poslove

11

7.8.2.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

4

7.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

6

 

Policijska uprava karlovačka – ukupno

1204

8.

POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO-MOSLAVAČKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

8.1.

Ured načelnika Policijske uprave

12

8.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

8.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

8.3.1.

Odjel za javni red

12

8.3.2.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa

5

8.3.3.

Interventna jedinica policije

75

8.4.

Služba za granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.4.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

4

8.4.2.

Odjel za nezakonite migracije

4

8.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

8.5.1.

Odjel općeg kriminaliteta

9

8.5.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

8.5.3.

Odjel ratnih zločina

4

8.5.4.

Odjel kriminalističke tehnike

20

8.5.5.

Odjel organiziranog kriminaliteta

9

8.5.6.

Odjel kriminaliteta droga

7

8.5.7.

Odjel gospodarskog kriminaliteta

8

8.6.1.

Policijska postaja Sisak

107

8.6.2.

Policijska postaja Sunja

35

8.6.3.

Policijska postaja Gvozd

85

8.6.4.

Policijska postaja Kutina

85

8.6.5.

Policijska postaja Novska

137

8.6.6.

Policijska postaja Petrinja

65

8.6.7.

Policijska postaja Glina

58

8.6.8.

Policijska postaja Dvor

147

8.6.9.

Policijska postaja Hrvatska Kostajnica

153

8.6.10.

Postaja prometne policije Sisak

65

8.6.11.

Postaja prometne policije Kutina

61

8.7.

Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

8.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

9

8.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

70

8.7.3.

Odjel za tehniku

19

8.8.

Služba upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

8.8.1.

Odjel za upravne poslove

10

8.8.2.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

5

8.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

9

 

Policijska uprava sisačko-moslavačka – ukupno

1335

9.

POLICIJSKA UPRAVA ŠIBENSKO-KNINSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

9.1.

Ured načelnika Policijske uprave

13

9.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

9.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

9.3.1.

Odjel za javni red

10

9.3.2.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa

4

9.3.3.

Interventna jedinica policije

70

9.4.

Služba za granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.4.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

4

9.4.2.

Odjel za pomorsku policiju

4

9.4.3.

Odjel za nezakonite migracije

4

9.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

9.5.1.

Odjel općeg kriminaliteta

8

9.5.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

9.5.3.

Odjel ratnih zločina

4

9.5.4.

Odjel kriminalističke tehnike

7

9.5.5.

Odjel organiziranog kriminaliteta

6

9.5.6.

Odjel kriminaliteta droga

8

9.5.7.

Odjel gospodarskog kriminaliteta

7

9.6.1.

Policijska postaja Šibenik s Ispostavom Primošten

116

9.6.2.

Policijska postaja Vodice

66

9.6.3.

Policijska postaja Drniš

53

9.6.4.

Policijska postaja Knin

175

9.6.5.

Postaja prometne policije Šibenik

52

9.6.6.

Postaja pomorske policije Šibenik

92

9.7.

Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

7

9.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

61

9.7.3.

Odjel za tehniku

18

9.8.

Služba upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

8

9.8.1.

Odjel za upravne poslove

11

9.8.2.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

4

9.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

8

 

Policijska uprava šibensko-kninska – ukupno

858

10.

POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

10.1.

Ured načelnika Policijske uprave

13

10.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

10.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

10.3.1.

Odjel za javni red

13

10.3.2.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa

5

10.3.3.

Interventna jedinica policije

96

10.4.

Služba za granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

10.4.1.

Odjel za graničnu kontrolu

4

10.4.2.

Odjel za zaštitu državne granice

4

10.4.3.

Odjel za nezakonite migracije

5

10.4.4.

Tranzitni prihvatni centar za strance Tovarnik

57

10.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

6

10.5.1.

Odjel općeg kriminaliteta

12

10.5.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

10.5.3.

Odjel ratnih zločina

4

10.5.4.

Odjel kriminalističke tehnike

17

10.5.5.

Odjel organiziranog kriminaliteta

8

10.5.6.

Odjel kriminaliteta droga

8

10.5.7.

Odjel gospodarskog kriminaliteta

7

10.6.1.

Policijska postaja Vukovar

248

10.6.2.

Policijska postaja Ilok

244

10.6.3.

Policijska postaja Tovarnik

187

10.6.4.

Policijska postaja Vinkovci s Ispostavom Markušica

177

10.6.5.

Policijska postaja Otok

64

10.6.6.

Policijska postaja Županja

249

10.6.7.

Policijska postaja Vrbanja

187

10.6.8.

Postaja prometne policije Vinkovci

75

10.6.9.

Postaja granične policije Bajakovo

191

10.7.

Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

10.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

10

10.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

57

10.7.3.

Odjel za tehniku

18

10.8.

Služba upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

11

10.8.1.

Odjel za upravne poslove

10

10.8.2.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

4

10.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

6

 

Policijska uprava vukovarsko – srijemska – ukupno

2029

11.

POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

11.1.

Ured načelnika Policijske uprave

14

11.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

11.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

11.3.1.

Odjel za javni red

13

11.3.2.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa

5

11.3.3.

Interventna jedinica policije

85

11.4.

Služba za granicu

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

11.4.1.

Odjel za graničnu kontrolu i zaštitu državne granice

4

11.4.2.

Odjel za pomorsku i aerodromsku policiju

4

11.4.3.

Odjel za nezakonite migracije

4

11.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

8

11.5.1.

Odjel općeg kriminaliteta

10

11.5.2.

Odjel terorizma i ekstremnog nasilja

4

11.5.3.

Odjel ratnih zločina

4

11.5.4.

Odjel kriminalističke tehnike

9

11.5.5.

Odjel organiziranog kriminaliteta

11

11.5.6.

Odjel kriminaliteta droga

13

11.5.7.

Odjel gospodarskog kriminaliteta

11

11.6.1.

I. Policijska postaja Zadar

129

11.6.2.

II. Policijska postaja Zadar

81

11.6.3.

Policijska postaja Biograd

57

11.6.4.

Policijska postaja Benkovac

59

11.6.5.

Policijska postaja Gračac

49

11.6.6.

Policijska postaja Obrovac

53

11.6.7.

Policijska postaja Pag

46

11.6.8.

Postaja granične policije Donji Srb

84

11.6.9.

Postaja prometne policije Zadar

74

11.6.10.

Postaja pomorske policije Zadar

111

11.6.11.

Postaja aerodromske policije Zemunik

83

11.7.

Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

11.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

9

11.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

77

11.7.3.

Odjel za tehniku

19

11.8.

Služba upravnih i inspekcijskih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

7

11.8.1.

Odjel za upravne poslove

13

11.8.2.

Odjel za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

6

11.8.3.

Inspektorat unutarnjih poslova

9

 

Policijska uprava zadarska – ukupno

1194

12.

POLICIJSKA UPRAVA BJELOVARSKO-BILOGORSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

12.1.

Ured načelnika Policijske uprave

13

12.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

12.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

12.3.1.

Odsjek za javni red i nezakonite migracije

6

12.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

12.3.3.

Interventna jedinica policije

77

12.4.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

12.4.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

25

12.4.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

5

12.5.1.

Policijska postaja Bjelovar

112

12.5.2.

Policijska postaja Čazma

49

12.5.3.

Policijska postaja Daruvar

78

12.5.4.

Policijska postaja Garešnica

50

12.5.5.

Policijska postaja Grubišno Polje

50

12.5.6.

Postaja prometne policije Bjelovar

45

12.6.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

12.6.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

5

12.6.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

44

12.6.3.

Odjel za tehniku

13

12.6.4.

Odjel za upravne poslove

17

12.6.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

5

 

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska – ukupno

627

13.

POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

13.1.

Ured načelnika Policijske uprave

13

13.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

13.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

13.3.1.

Odsjek za javni red

7

13.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

4

13.3.3.

Interventna jedinica policije

81

13.4.

Služba za granicu

8

13.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

13.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

24

13.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

6

13.6.1.

Policijska postaja Slavonski Brod

118

13.6.2.

Policijska postaja Nova Gradiška

78

13.6.3.

Policijska postaja Okučani

31

13.6.4.

Policijska postaja Vrpolje

177

13.6.5.

Postaja prometne policije Slavonski Brod

77

13.6.6.

Postaja granične policije Slavonski Brod

173

13.6.7.

Postaja granične policije Stara Gradiška

175

13.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

13.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

7

13.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

47

13.7.3.

Odjel za tehniku

17

13.7.4.

Odjel za upravne poslove

24

13.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

5

 

Policijska uprava brodsko-posavska – ukupno

1099

14.

POLICIJSKA UPRAVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

14.1.

Ured načelnika Policijske uprave

10

14.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

14.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

14.3.1.

Odsjek za javni red

5

14.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

14.3.3.

Interventna jedinica policije

51

14.4.

Služba za granicu

6

14.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

14.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

22

14.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

4

14.6.1.

Policijska postaja Koprivnica

69

14.6.2.

Policijska postaja Đurđevac

67

14.6.3.

Policijska postaja Križevci

70

14.6.4.

Postaja prometne policije Koprivnica

49

14.6.5.

Postaja granične policije Koprivnica

87

14.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

14.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

5

14.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

47

14.7.3.

Odjel za tehniku

13

14.7.4.

Odjel za upravne poslove

14

14.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

5

 

Policijska uprava koprivničko-križevačka – ukupno

557

15.

POLICIJSKA UPRAVA KRAPINSKO-ZAGORSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

15.1.

Ured načelnika Policijske uprave

12

15.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

15.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

15.3.1.

Odsjek za javni red

5

15.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

15.3.3.

Interventna jedinica policije

65

15.4.

Služba za granicu

6

15.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

15.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

23

15.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

9

15.6.1.

Policijska postaja Zabok

40

15.6.2.

Policijska postaja Donja Stubica

48

15.6.3.

Policijska postaja Klanjec

154

15.6.4.

Policijska postaja Krapina

69

15.6.5.

Policijska postaja Pregrada

76

15.6.6.

Policijska postaja Zlatar Bistrica

50

15.6.7.

Postaja prometne policije Krapina

52

15.6.8.

Postaja granične policije Macelj

125

15.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

15.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

6

15.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

43

15.7.3.

Odjel za tehniku

14

15.7.4.

Odjel za upravne poslove

12

15.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

5

 

Policijska uprava krapinsko-zagorska – ukupno

845

16.

POLICIJSKA UPRAVA LIČKO – SENJSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

16.1.

Ured načelnika Policijske uprave

9

16.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

16.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

16.3.1.

Odsjek za javni red

10

16.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

16.3.3.

Interventna jedinica policije

62

16.4.

Služba za granicu

6

16.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

16.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

18

16.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

4

16.6.1.

Policijska postaja Gospić

79

16.6.2.

Policijska postaja Otočac

66

16.6.3.

Policijska postaja Donji Lapac

89

16.6.4.

Policijska postaja Korenica

189

16.6.5.

Policijska postaja Senj

67

16.6.6.

Policijska postaja Karlobag

44

16.6.7.

Policijska postaja Novalja

37

16.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

16.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

6

16.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

32

16.7.3.

Odjel za tehniku

15

16.7.4.

Odjel za upravne poslove

15

16.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

6

 

Policijska uprava ličko-senjska – ukupno

785

17.

POLICIJSKA UPRAVA MEĐIMURSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

17.1.

Ured načelnika Policijske uprave

10

17.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

17.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

17.3.1.

Odsjek za javni red

5

17.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

17.3.3.

Interventna jedinica policije

56

17.4.

Služba za granicu

5

17.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

17.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

23

17.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

6

17.6.1.

Policijska postaja Čakovec

76

17.6.2.

Policijska postaja Prelog

114

17.6.3.

Policijska postaja Mursko Središće

73

17.6.4.

Policijska postaja Štrigova

76

17.6.5.

Postaja prometne policije Čakovec

47

17.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

17.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

5

17.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

30

17.7.3.

Odjel za tehniku

14

17.7.4.

Odjel za upravne poslove

15

17.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

4

 

Policijska uprava međimurska – ukupno

589

18.

POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVON­SKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

18.1.

Ured načelnika Policijske uprave

10

18.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

18.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

18.3.1.

Odsjek za javni red i nezakonite migracije

6

18.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

18.3.3.

Interventna jedinica policije

50

18.4.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

18.4.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

19

18.4.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

5

18.5.1.

Policijska postaja Požega

95

18.5.2.

Policijska postaja Pleternica

52

18.5.3.

Policijska postaja Pakrac

59

18.6.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

18.6.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

5

18.6.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

29

18.6.3.

Odjel za tehniku

13

18.6.4.

Odjel za upravne poslove

15

18.6.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

6

 

Policijska uprava požeško-slavonska – ukupno

394

19.

POLICIJSKA UPRAVA VARAŽDINSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

19.1.

Ured načelnika Policijske uprave

12

19.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

19.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

19.3.1.

Odsjek za javni red

6

19.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

3

19.3.3.

Interventna jedinica policije

66

19.4.

Služba za granicu

6

19.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

4

19.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

26

19.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

11

19.6.1.

Policijska postaja Varaždin

96

19.6.2.

Policijska postaja Ivanec

68

19.6.3.

Policijska postaja Ludbreg

44

19.6.4.

Policijska postaja Novi Marof

60

19.6.5.

Postaja prometne policije Varaždin

56

19.6.6.

Postaja granične policije Varaždin

119

19.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

19.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

6

19.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

33

19.7.3.

Odjel za tehniku

16

19.7.4.

Odjel za upravne poslove

20

19.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

6

 

Policijska uprava varaždinska – ukupno

683

20.

POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO-PODRAVSKA

1

 

neposredno u Policijskoj upravi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

2

20.1.

Ured načelnika Policijske uprave

11

20.2.

Operativno-komunikacijski centar policije

16

20.3.

Služba policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

20.3.1.

Odsjek za javni red

6

20.3.2.

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa

5

20.3.3.

Interventna jedinica policije

39

20.4.

Služba za granicu

5

20.5.

Služba kriminalističke policije

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

3

20.5.1.

Odsjek za obradu kriminaliteta

20

20.5.2.

Odsjek kriminalističke tehnike

4

20.6.1.

Policijska postaja Virovitica

83

20.6.2.

Policijska postaja Orahovica

45

20.6.3.

Policijska postaja Slatina

98

20.6.4.

Policijska postaja Pitomača

63

20.6.5.

Postaja prometne policije Virovitica

48

20.6.6.

Postaja granične policije Terezino Polje

50

20.7.

Služba zajedničkih i upravnih poslova

1

 

neposredno u Službi, izvan sastava nižih ustrojstvenih jedinica

1

20.7.1.

Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale

5

20.7.2.

Odjel materijalno-financijskih poslova

31

20.7.3.

Odjel za tehniku

12

20.7.4.

Odjel za upravne poslove

13

20.7.5.

Inspektorat unutarnjih poslova

6

 

Policijska uprava virovitičko-podravska – ukupno

571

UKUPNO

 

31466

 

 

 

 

 

 

Copyright © Ante Borić