Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

PRESTALO VAŽITI ALI VIDI OVDJE!
Objavljeno u NN 97/16 od 24.10.2016.:

 

PRAVOSUDNA AKADEMIJA

Na temelju članka 13. podstavak 3. i članaka 25., 26, i 29. Zakona o Pravosudnoj akademiji (»Narodne novine«, br. 153/09, 127/10, 82/15), Upravno vijeće Pravosudne akademije (u daljnjem tekstu: Upravno vijeće Akademije) donosi

 

PRAVILNIK O NAČINU RADA POVJERENSTVA ZA PROVEDBU NATJEČAJA ZA UPIS U DRŽAVNU ŠKOLU ZA PRAVOSUDNE DUŽNOSNIKE

I. UVODNI DIO

Članak 1.

Pravilnikom o načinu rada Povjerenstva za provedbu natječaja za upis u Državnu školu za pravosudne dužnosnike (u daljnjem tekstu: Pravilnik) uređuje se sastav, postupak imenovanja i razrješenja članova Povjerenstva za provedbu natječaja za upis u Državnu školu za pravosudne dužnosnike (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo), način rada Povjerenstva, način provođenja i ocjenjivanja (bodovanja) kandidata na pisanoj provjeri znanja i sposobnosti te na razgovoru u postupku upisa u Državnu školu za pravosudne dužnosnike (u daljnjem tekstu: Škola).

Članak 2.

Izrazi u ovom Pravilniku korišteni u muškom rodu rodno su neutralni, odnosno na jednak način obuhvaćaju muški i ženski rod.

II. SASTAV POVJERENSTVA ZA PROVEDBU NATJEČAJA ZA UPIS U DRŽAVNU ŠKOLU ZA PRAVOSUDNE DUŽNOSNIKE I POSTUPCI IMENOVANJA I RAZRJEŠENJA ČLANOVA

Članak 3.

(1) Povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana. Predsjednik Povjerenstva ima zamjenika.

(2) Predsjednika i zamjenika predsjednika Povjerenstva izabiru članovi Povjerenstva među sobom, na prvoj sjednici.

(3) Predsjednik povjerenstva saziva sjednice Povjerenstva, rukovodi njihovim radom te obavlja sve poslove u vezi provođenja i ocjenjivanja kandidata na pisanoj provjeri znanja i sposobnosti te na razgovoru stavljene u njegovu nadležnost sukladno ovom Pravilniku i Pravilniku o sadržaju, načinu provedbe i ocjenjivanju na pismenoj provjeri znanja i sposobnosti te na razgovoru u postupku upisa u Državnu školu za pravosudne dužnosnike. Sjednica Povjerenstva može se održati ako je na sjednici prisutna natpolovična većina članova.

(4) Zamjenik predsjednika zamjenjuje predsjednika u njegovoj odsutnosti.

(5) Članovi Povjerenstva imaju pravo na naknadu za svoj rad, a visinu naknade određuje Upravno vijeće Pravosudne akademije.

Članak 4.

Članovima Povjerenstva mandat prestaje odlukom Upravnog vijeća Akademije, ako to sami zatraže i kada to zahtijevaju drugi opravdani razlozi.

Članak 5.

(1) Povjerenstvo ima tajnika koji za potrebe Povjerenstva obavlja stručne i administrativne poslove, po nalogu predsjednika Povjerenstva.

(2) Tajnik Povjerenstva koordinira radom ustrojstvenih jedinica Pravosudne akademije u svrhu osiguranja pravilne i uredne provedbe pisane provjere znanja i sposobnosti te na razgovoru.

(3) U slučaju objektivne spriječenosti tajnika Povjerenstva, ravnatelj Akademije određuje njegovu zamjenu iz redova zaposlenika Akademije.

III. NADLEŽNOST I NAČIN RADA POVJERENSTVA ZA PROVEDBU NATJEČAJA ZA UPIS

Članak 6.

(1) Povjerenstvo odlučuje na sjednicama javnim glasovanjem, većinom glasova svih članova Povjerenstva. Sjednice Povjerenstva održavaju se u prostorijama Pravosudne akademije.

(2) Povjerenstvo je nadležno poduzimati odgovarajuće radnje u postupku provedbe i ocjenjivanja na pisanoj provjeri znanja i sposobnosti te na razgovoru u postupku upisa u Školu.

(3) U svrhu obavljanja poslova iz st. 2. ovog članka predsjednik Povjerenstva će uvijek kad je to određeno ovim Pravilnikom, a i u drugim slučajevima kada se za to ukaže potreba, sazvati sjednicu Povjerenstva.

IV. POSTUPAK PROVEDBE PRIJAMNOG ISPITA

Članak 7.

(1) Svaki kandidat koji pristupa pisanoj provjeri znanja i sposobnosti predočuje važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

(2) Po završetku pisane provjere znanja i sposobnosti kandidat predočuje važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu tajniku Povjerenstva odnosno osobama koje odredi Akademija. Tajnik Povjerenstva odnosno druga osoba koju odredi Akademija će uvidom u listu zaporki svaki pojedini test, nakon što ga kandidat preda, označiti odgovarajućom zaporkom. Kandidatu se ne priopćuje njegova zaporka.

(3) Nakon provedenog testiranja, testovi svih kandidata koji su pristupili polaganju pisanog dijela ispita označeni isključivo zaporkama zatvaraju se u posebnu omotnicu koju tajnik pohranjuje u odgovarajućem prostoru u Akademiji.

Članak 8.

(1) Pisani test svakog kandidata pregledavaju i zajednički boduju dva člana Povjerenstva koje odredi Predsjednik Povjerenstva.

(2) Svaki član Povjerenstva ocjenjuje uspjeh kandidata na razgovoru, za svako određeno mjerilo, do najviše 60 bodova. Ako članovi Povjerenstva ne postignu suglasnost oko određenog broja bodova primjenjuje se srednji broj bodova (aritmetička sredina).

(3) O pregledu i bodovanju pisanih testova te o tijeku i ocjenjivanju razgovora sastavlja se poseban zapisnik. U zapisniku se navode osobni podaci kandidata, datum i mjesto pisanog dijela ispita te razgovora, podaci o zaporci kandidata, broj bodova koje je kandidat ostvario na pisanom dijelu ispita te pitanja postavljena kandidatu na razgovoru kao i broj bodova ostvaren na razgovoru.

(4) Članovi Povjerenstva i tajnik potpisuju zapisnik. Zapisnik će se nakon toga zatvoriti u posebnu omotnicu i povjeriti na čuvanje tajniku Povjerenstva.

V. TAJNOST PODATAKA

Članak 9.

Sve osobe koje su u obavljanju svojih poslova saznale za sadržaj testa i zaporki kandidata dužne su navedene podatke čuvati kao poslovnu tajnu.

VI. ZAVRŠNA ODREDBA

Članak 10.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu po isteku roka od 8 dana od dana objave na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Akademije i objavit će se u »Narodnim novinama«.

Klasa: 023-01/16-01/01

Urbroj: 390-02-01/15-16-44

Zagreb, 30. kolovoza 2016.

Predsjednik Upravnog vijeća Pravosudne akademije Branko Hrvatin, v. r.

Utvrđuje se da je Pravilnik objavljen na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Akademije 9. rujna 2016. godine.

 

Copyright © Ante Borić