Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

Objavljeno u NN 22/16 od 11.03.2016.:

 

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 46. stavka 3. Zakona o lokalnim izborima (»Narodne novine«, broj 144/12), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 4. ožujka 2016. godine donijela

 

ODLUKU O VISINI NAKNADE PREDSJEDNICIMA, POTPREDSJEDNICIMA I ČLANOVIMA IZBORNIH POVJERENSTAVA I BIRAČKIH ODBORA ZA PROVEDBU PRIJEVREMENIH IZBORA U JEDINICAMA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE U 2016. GODINI

I.

Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade za rad predsjednicima, potpredsjednicima i članovima izbornih povjerenstava i biračkih odbora za provedbu prijevremenih izbora u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u 2016. godini.

II.

Predsjedniku, potpredsjedniku i članovima stalnog sastava županijskih izbornih povjerenstava i izbornih povjerenstava gradova sa 101 i više biračkih mjesta za provedbu izbora iz točke I. ove Odluke određuje se naknada u iznosu od 3.600,00 kuna neto po osobi.

Iznimno od stavka 1. ove točke, kad se provode prijevremeni izbori samo u jedinici lokalne samouprave, predsjedniku, potpredsjedniku i članovima stalnog sastava županijskih izbornih povjerenstava za provedbu tih izbora određuje se naknada u iznosima utvrđenim točkama III., IV. i V. ove Odluke.

III.

Predsjedniku, potpredsjedniku i članovima stalnog sastava izbornih povjerenstava gradova sa 51 do 100 biračkih mjesta za provedbu izbora iz točke I. ove Odluke određuje se naknada u iznosu od 2.400,00 kuna neto po osobi.

IV.

Predsjedniku, potpredsjedniku i članovima stalnog sastava izbornih povjerenstava gradova i općina sa 26 do 50 biračkih mjesta za provedbu izbora iz točke I. ove Odluke određuje se naknada u iznosu od 1.800,00 kuna neto po osobi.

V.

Predsjedniku, potpredsjedniku i članovima stalnog sastava izbornih povjerenstava gradova i općina sa 1 do 25 biračkih mjesta za provedbu izbora iz točke I. ove Odluke određuje se naknada u iznosu od 1.200,00 kuna neto po osobi.

VI.

Članovima proširenog sastava izbornih povjerenstava određuje se naknada u visini od 65% iznosa naknade iz točaka II., III., IV. i V. ove Odluke.

VII.

Za održavanje drugog, odnosno trećeg kruga glasovanja za izbor općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovih zamjenika, predsjedniku, potpredsjedniku i članovima stalnog i proširenog sastava izbornih povjerenstava određuje se naknada u visini od 60% iznosa naknade iz točaka II., III., IV., V. i VI. ove Odluke.

VIII.

Predsjedniku, potpredsjedniku i članovima biračkih odbora za provedbu izbora iz točke I. ove Odluke, naknada koja će biti isplaćena za svaki krug glasovanja određuje se u iznosu od:

– 300,00 kuna neto po osobi za predsjednike i potpredsjednike biračkih odbora

– 200,00 kuna neto po osobi za članove biračkih odbora.

IX.

Sredstva za pokriće troškova izbora pojedine jedinice, a time i troškova naknade za rad izbornih tijela osiguravaju se u proračunu te jedinice.

Sredstvima za provedbu izbora raspolaže izborno povjerenstvo jedinice, koje je odgovorno za raspodjelu i trošenje sredstava te dodjelu odgovarajućih sredstava izbornim tijelima.

X.

Izborna povjerenstva jedinica objavit će cjelovito izvješće o visini troškova izbora i načinu njihova korištenja, u roku od 30 dana od dana objave službenih rezultata izbora.

XI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u »Narodnim novinama«.

Klasa: 022-03/16-04/27

Urbroj: 50301-09/06-16-4

Zagreb, 4. ožujka 2016.

Predsjednik Tihomir Orešković, v. r.

 

Copyright © Ante Borić