Baza je ažurirana 17.05.2024. 

zaključno sa NN 55/24

PRESTAO VAŽITI ALI VIDI OVDJE!
Objavljeno u NN 40/13 od 05.04.2013.:

 

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 63. stavka 2. Zakona o sustavu državne uprave (»Narodne novine«, br. 150/2011 i 12/2013 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 28. ožujka 2013. godine donijela

 

UREDBU O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O UNUTARNJEM USTROJSTVU MINISTARSTVA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA

Članak 1.

U Uredbi o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (»Narodne novine«, broj 28/2012), u članku 2. na kraju točke 8. briše se točka te se dodaje točka 9. koja glasi:

»9. UPRAVA ZA STANDARD, STRATEGIJE I POSEBNE PROGRAME.«.

Članak 2.

U članku 27. iza riječi: »infrastrukturu.« dodaju se riječi: »Odjel obavlja stručne i upravne poslova vezane uz genetski modificirane organizme (GMO) proizvode i/ili proizvode koji sadrže i/ili se sastoje ili potječu od GMO-a te se ograničeno uporabljuju u zatvorenom sustavu. Odjel vodi Upisnik zatvorenih sustava za ograničenu uporabu GMO-a te zaprima zahtjeve za prijavu zatvorenog sustava, obradu i izdavanje potvrde o upisu u Upisnik zatvorenih sustava za ograničenu uporabu GMO-a. Odjel zaprima, obrađuje i izdaje rješenja o dopuštenju ograničene uporabe određene razine opasnosti. Odjel surađuje s Vijećem za GMO, Odborom za ograničenu uporabu GMO-a, te ostalim relevantnim državnim tijelima.«.

Članak 3.

U članku 29. iza riječi: »tehnologija.« dodaju se riječi: »Sektor prati i proučava stanje razvijenosti znanosti i istraživanja u Republici Hrvatskoj u okviru Europskog istraživačkog prostora (ERA) i inicijativa Inovacijske unije, sudjeluje u radu u stručnim radnim tijelima Europske unije u okviru obaveza zemlje članice prema institucijama Europske unije, provodi redovita statistička istraživanja na području znanosti, tehnologije i inovacija u suradnji s različitim domaćim i međunarodnim organizacijama i tijelima, te provodi službeno izvještavanje prema Eurostatu.«.

Članak 4.

U članku 30. stavku 2. na kraju podtočke 3.2.1.2. briše se točka, te se dodaju podtočke 3.2.1.3. i 3.2.1.4. koje glase:

»3.2.1.3. Odjel za ugovaranje

3.2.1.4. Odjel za analize i statistiku.«.

Članak 5.

Iza članka 32. dodaju se naslovi iznad članaka i članci 32.a i 32.b koji glase:

»3.2.1.3. Odjel za ugovaranje

Članak 32.a

Odjel za ugovaranje obavlja poslove vezane uz proceduru nabave, tj. ocjenjivanje pristiglih ponuda, ugovaranje, suradnju s Posredničkim tijelom razine 2, te drugim tijelima državne uprave ili s krajnjim korisnicima. Odjel osigurava ocjenjivanje sukladnosti projekata s kriterijima odabira koje je odobrio odbor za praćenje operativnog programa; odabire projekte za financiranje te iste podnosi Posredničkom tijelu razine 2 na preliminarnu procjenu sukladnosti s pravilima prihvatljivosti; planira i pokreće izbor projekata u obliku otvorenog poziva za dostavu prijedloga projekata ili ograničenog poziva za dostavu prijedloga projekata te provodi postupak odabira projekata; zaključuje ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s korisnicima i Posredničkim tijelom razine 2. Odjel organizira i provodi natječajnu i ocjenjivačku proceduru; izrađuje nacrte ugovora prema pravilima nabave za sve tipove ugovora: nabava robe, izvođenja radova, pružanje usluga i shema za dodjelu bespovratne pomoći; priprema natječajnu dokumentaciju; priprema odgovarajuća pisane upute i pojašnjenja koja se tiču natječajne procedure, ugovaranja ili ocjenjivanja, te sudjeluje u izradi nacrta i provedbi metodologije uputa; usko surađuje s nadležnim jedinicama i službenicima u Posredničkom tijelu razine 2, a vezano uz izvršavanje dijela spomenutih aktivnosti. Odjel obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

3.2.1.4. Odjel za analize i statistiku

Članak 32.b

Odjel za analize i statistiku obavlja upravne i stručne poslove praćenja i izrade analiza provedbe strategija i akcijskih planova, te provodi statističko praćenje svih parametara povezanih sa znanošću i znanstvenim istraživanjima. Odjel prati i proučava stanje razvitka znanosti i istraživanja u Republici Hrvatskoj u okviru ERA monitoringa i inicijativa Inovacijske unije, sudjeluje u radu u stručnim radnim tijelima kao obaveza zemlje članice prema institucijama Europske unije, surađuje u pripremi podloga za makro analize u području znanosti, tehnologije i inovacija, surađuje s međunarodnim i domaćim statističkim organizacijama, tijelima i agencijama, te provodi redovita statistička istraživanja za područje znanstvene, tehnološke i inovacijske statistike u suradnji s Državnim zavodom za statistiku sukladno obvezama prema Eurostatu. Odjel obavlja i druge analize na temelju podataka prikupljenih u drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, predlaže nove načine prikupljanja i obrade podataka potrebnih za osmišljavanje i praćenje učinkovitosti strategija i akcijskih planova. Odjel obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 6.

Članak 45. mijenja se i glasi:

»Članak 45.

Uprava za odgoj i obrazovanje obavlja upravne i stručne poslove vezane uz provođenje zakona i drugih propisa iz područja odgoja i obrazovanja, te izradu stručnih podloga za nacrte strategija, zakona i provedbenih propisa iz svoje nadležnosti; prati, predlaže i provodi mjere za unaprjeđenje stanja u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja; razvija sustav osiguranja kvalitete u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom sustavu, te izrađuje prijedloge procedura za razvoj sustava kvalitete; priprema i prati međuresorne programske okvire; prati i vrednuje programe u sklopu sektorske nadležnosti; sudjeluje u izradi analiza i prijedloga javnih politika kojima se uređuje i unaprjeđuje sustav odgoja i obrazovanja; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova koje obavlja Uprava; obavlja poslove praćenja, nadzora, razvoja, održavanja i nadogradnje informacijskih sustava koji pružaju podršku poslovnim procesima u odgojno-obrazovnim ustanovama. Uprava obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Upravi se ustrojavaju:

5.1. Sektor za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje

5.2. Sektor za srednjoškolski odgoj i obrazovanje.«.

Članak 7.

Naslov iznad članka 46. i članak 46. mijenjaju se i glase:

»5.1. Sektor za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje

Članak 46.

Sektor za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje prati, predlaže i provodi mjere i unaprjeđenje stanja u predškolskom odgoju i osnovnom obrazovanju; obavlja poslove vezane uz planiranje potrebnih sredstava u državnom proračunu; sudjeluje u izradi strateških okvira i programskih dokumenata vezanih uz razvoj predškolskog odgoja i sustava osnovnog obrazovanja; brine o izvršavanju zakona i drugih propisa u sklopu svoga djelokruga; sudjeluje u izradi metodologije te kriterijima za izradu i planiranje mreže ustanova i programa, kao i za planiranje upisa djece i učenika; priprema prijedloge za rad povjerenstava na utvrđivanju uvjeta u ustanovama za izvođenje programa obrazovanja i za odobravanje rada; surađuje u izradi analiza, javnih politika te zakonskih i drugih propisa iz svoga djelokruga; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Sektora; razvija elemente vrednovanja ishoda učenja osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja; sudjeluje u razvoju i nadogradnji e-Matice te ostalih informacijskih sustava koji pružaju podršku poslovnim procesima u dječjim vrtićima i osnovnim školama. Sektor obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Sektoru se ustrojavaju:

5.1.1. Služba za predškolski odgoj i obrazovanje

5.1.2. Služba za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje.«.

Članak 8.

Naslov iznad članka 47. i članak 47. mijenjaju se i glase:

»5.1.1. Služba za predškolski odgoj i obrazovanje

Članak 47.

Služba za predškolski odgoj i obrazovanje prati stanje te predlaže mjere za unaprjeđenje predškolskog odgoja i zadovoljavanja javnih potreba u području predškolskog odgoja; obavlja poslove vezane uz planiranje potrebnih sredstava u državnom proračunu za sufinanciranje djece predškolske dobi uključene u programe javnih potreba; brine o izvršavanju zakona i drugih propisa iz područja predškolskog odgoja i obrazovanja; priprema i izrađuje izvješća, analitičke i stručne podloge za izradu nacrta prijedloga zakona i drugih propisa iz svoga djelokruga; obavlja radnje u postupku rješavanja u svezi s osnivanjem i početkom rada predškolskih ustanova i izvođenjem programa s djecom predškolske dobi pri drugim pravnim osobama; priprema i daje suglasnosti na programe predškolskih ustanova; priprema i daje mišljenja i odgovore na upite i podneske; surađuje s uredima državne uprave i tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave nadležnim za predškolski odgoj; obavlja stručne poslove u postupku rješavanja o žalbama iz djelokruga svoga rada te izrađuje prijedloge rješenja; surađuje u izradi analiza, javnih politika te zakonskih i drugih propisa iz svoga djelokruga; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba sudjeluje u razvoju i nadogradnji e-Matice, te ostalih informacijskih sustava koji pružaju podršku poslovnim procesima u dječjim vrtićima i osnovnim školama. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 9.

Naslov iznad članka 48. i članak 48. mijenjaju se i glase:

»5.1.2. Služba za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje

Članak 48.

Služba za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje prati, predlaže i provodi mjere za unaprjeđenje stanja u osnovnom obrazovanju; brine o izvršavanju zakona i drugih propisa u sklopu svoga djelokruga; priprema i izrađuje izvještaje, analitičke i stručne podloge za izradu nacrta prijedloga zakona i drugih propisa; obavlja radnje u postupku rješavanja u vezi s osnivanjem, početkom rada školskih ustanova i s izvođenjem programa, te drugim pitanjima iz djelokruga rada, ako ovi poslovi nisu dani u nadležnost drugom tijelu državne uprave ili lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave ili drugoj ustrojstvenoj jedinici Ministarstva, te u vezi s tim izrađuje nacrte akata; surađuje s uredima državne uprave i tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave nadležnim za poslove osnovnog obrazovanja; priprema i daje mišljenje o upitima i podnescima; sudjeluje u izradi metodologije i kriterijima za izradu i planiranje mreže ustanova i programa, kao i za planiranje upisa učenika; priprema prijedloge za rad povjerenstava na utvrđivanju uvjeta u ustanovama za izvođenje programa obrazovanja i za odobravanje rada; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima, kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba izrađuje prijedloge normativa i standarda, priprema prijedloge i predlaže utvrđivanje dokumentacijskih standarda u djelatnosti osnovnog obrazovanja; obavlja poslove vezane uz planiranje potrebnih sredstava u državnom proračunu po pojedinim aktivnostima, te vodi propisane očevidnike. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 10.

Naslov iznad članka 49. i članak 49. mijenjaju se i glase:

»5.2. Sektor za srednjoškolski odgoj i obrazovanje

Članak 49.

Sektor za srednjoškolski odgoj i obrazovanje prati, predlaže i provodi mjere za unaprjeđenje sustava srednjoškolskog odgoja i obrazovanja; brine se o izvršavanju zakona i drugih propisa, te sudjeluje u izradi stručnih podloga za nacrte standarda i zakona te drugih propisa; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima, kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Sektora; surađuje na izradi i razvoju prijedloga zakonskih i drugih propisa te izradi analiza i prijedloga javnih politika kojima se uređuje i unaprjeđuje sustav odgoja i obrazovanja; obavlja poslove vezane uz planiranje potrebnih sredstava u državnom proračunu po pojedinim aktivnostima, te vodi propisane očevidnike. Sektor radi na uspostavljanju mehanizama praćenja i analize rezultata provedbe vanjskog vrednovanja – nacionalnih ispita, državne mature i ostalih vanjsko vrednovanih završnih ispita te samovrednovanja; razvija elemente vrednovanja ishoda učenja srednjoškolskog odgoja i obrazovanja kao osnovicu za uspostavu mehanizma nadzora nad upisnom politikom; obavlja stručne poslove praćenja, nadzora, razvoja, održavanja i nadogradnje e-Matice, te ostalih informacijskih sustava koji pružaju podršku poslovnim procesima u školskim ustanovama. Sektor obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Sektoru se ustrojavaju:

5.2.1. Služba za srednje škole i učeničke domove

5.2.2. Služba za razvoj i informacijsku infrastrukturu sustava odgoja i obrazovanja.«.

Članak 11.

Naslov iznad članka 50. i članak 50. mijenjaju se i glase:

»5.2.1. Služba za srednje škole i učeničke domove

Članak 50.

Služba za srednje škole i učeničke domove prati, predlaže i provodi mjere za unaprjeđenje programa i rada u gimnazijama, umjetničkim školama te učeničkim domovima; sudjeluje u izradi mreže gimnazija, umjetničkih škola i učeničkih domova te gimnazijskih i umjetničkih programa obrazovanja i planiranju upisa učenika; prati, potiče i predlaže promjene na unaprjeđenju strukovnog obrazovanja; sudjeluje u izradi metodologije i kriterija za planiranje mreže srednjoškolskih ustanova i programa, te priprema upise učenika u strukovne programe/škole; analizira stanje u sustavu obrazovanja odraslih koje se obavlja u školskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih; predlaže mjere za unaprjeđivanje sustava obrazovanja odraslih i sudjeluje u izradi strateških dokumenta važnih za razvoj sustava obrazovanja odraslih; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Službi se ustrojavaju:

5.2.1.1. Odjel za gimnazije, umjetničke škole i učeničke domove

5.2.1.2. Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.«.

Članak 12.

Naslov iznad članka 51. i članak 51. mijenjaju se i glase:

»5.2.1.1. Odjel za gimnazije, umjetničke škole i učeničke domove

Članak 51.

Odjel za gimnazije, umjetničke škole i učeničke domove prati, predlaže i provodi mjere za unaprjeđenje programa i rada u gimnazijama, umjetničkim školama te učeničkim domovima; sudjeluje u izradi mreže gimnazija, umjetničkih škola i učeničkih domova te gimnazijskih i umjetničkih programa obrazovanja i planiranju upisa učenika; priprema poslove za povjerenstva za utvrđivanje uvjeta za početak rada gimnazija, umjetničkih škola i učeničkih domova, te početak izvođenja gimnazijskih i umjetničkih programa obrazovanja; priprema i prati provedbu mjera i aktivnosti nacionalnih strateških dokumenata u području srednjoškolskog obrazovanja, te ih usklađuje sa smjernicama međunarodnih strateških dokumenata; sudjeluje u izradi stručnih podloga za standarde, propise, kriterije i druge normative rada u gimnazijama, umjetničkim školama i učeničkim domovima; sudjeluje u izradi stručnih podloga za nacrte standarda i zakona te drugih propisa; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima, kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Odjela. Odjel obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 13.

Naslov iznad članka 52. i članak 52. mijenjaju se i glase:

»5.2.1.2. Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Članak 52.

Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih prati, predlaže i provodi mjere za unaprjeđenje strukovnog obrazovanja i sustava obrazovanja odraslih; sudjeluje u izradi metodologije i kriterija za planiranje mreže srednjih strukovnih škola i programa te priprema upise učenika u strukovne programe/škole; sudjeluje u izradi stručnih podloga za nacrte standarda i zakona te drugih propisa u strukovnom obrazovanju i obrazovanju odraslih; obavlja pripremne poslove utvrđivanja uvjeta za početak rada i izvođenja programa strukovnih škola; provodi upravne postupke; obavlja potrebne radnje do donošenja rješenja i priprema nacrte upravnih akata u postupcima odobravanja početka rada ustanova za obrazovanje odraslih i izvođenja programa obrazovanja odraslih; obavlja poslove na formiranju povjerenstava i koordiniranju njihova rada, te sudjeluje u obavljanju uvida u rad ustanova u postupku utvrđivanja uvjeta za početak rada ustanova za obrazovanje odraslih; provodi projekt kojim se financira izvođenje programa obrazovanja odraslih; provodi stručni nadzor nad radom ustanova za obrazovanje odraslih; surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Odjela; sudjeluje u izradi analiza i pregleda stanja u strukovnom obrazovanju i obrazovanju odraslih. Odjel obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 14.

Naslov iznad članka 53. i članak 53. mijenjaju se i glase:

»5.2.2. Služba za razvoj i informacijsku infrastrukturu sustava odgoja i obrazovanja

Članak 53.

Služba za razvoj i informacijsku infrastrukturu sustava odgoja i obrazovanja uspostavlja, održava i razvija sustav osiguranja kvalitete rada predškolskih i školskih ustanova u Republici Hrvatskoj; izrađuje prijedloge procedura za razvoj sustava kvalitete, te surađuje s nacionalnim i međunarodnim institucijama i tijelima vezanim uz uspostavu i razvoj sustava kvalitete obrazovanja; radi na uspostavljanju mehanizama praćenja i analize rezultata provedbe vanjskog vrednovanja i samovrednovanja; koordinira poslove u sklopu provedbe državne mature i prijava za upis na visoka učilišta; razvija elemente vrednovanja ishoda učenja osnovnoškolskog obrazovanja kao osnovicu za uspostavu mehanizma nadzora nad upisnom politikom u srednjem obrazovanju kroz uspostavu informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, te prati i predlaže mjere za razvoj sustava odgoja i obrazovanja. Služba obavlja upravne i stručne poslove vezane uz razvoj i provedbu nacionalnih informacijskih infrastruktura u sustavu odgoja i obrazovanja, kao i poslove vezane uz sudjelovanje u međuresornim inicijativama vezanim uz razvoj informacijske infrastrukture; obavlja poslove strateškog planiranja, organiziranja i provođenja razvitka informacijske infrastrukture u sustavu odgoja i obrazovanja, obavlja poslove informatizacije sustava odgoja i obrazovanja, radi na uspostavi, praćenju i unaprjeđenju informacijskih sustava prijava i upisa u srednje škole, te prijava ispita državne mature i prijava na visoka učilišta; izrađuje i prati indikatore za poslove iz svoga djelokruga; obavlja stručne poslove praćenja, nadzora, razvoja, održavanja i nadogradnje e-Matice, te ostalih informacijskih sustava koji pružaju podršku poslovnim procesima u predškolskim i školskim ustanovama. Služba priprema nacrte stručnih, organizacijskih i provedbenih dokumenata i propisa potrebnih za rad informacijske infrastrukture obrazovanja, te izobrazbe korisnika i razvoj obrazovnih sadržaja; obavlja poslove nabave i raspodjele računalne opreme i licenciranoga softvera za osnovne i srednje škole, te nadzire rad referalnih centara u CARNetu i SRCE-u koji su u službi distribucije softvera prema korisnicima. Služba surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima, kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe; sudjeluje u izradi stručnih podloga za nacrte standarda i zakona te drugih propisa u sustavu odgoja i obrazovanja; sudjeluje u izradi strateških okvira i programskih dokumenata važnih za razvoj sustava odgoja i obrazovanja. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 15.

Naslovi iznad članaka 54., 55., 56., 57. i 58., te članci 54., 55., 56., 57. i 58. brišu se.

Članak 16.

U članku 59. stavku 1. riječi: »upravni i« brišu se.

Članak 17.

U članku 63. stavku 2. podtočka 6.2.1. mijenja se i glasi:

»6.2.1. Služba sportske inspekcije«.

Članak 18.

Naslov iznad članka 64. i članak 64. mijenjaju se i glase:

»6.2.1. Služba sportske inspekcije

Članak 64.

Služba sportske inspekcije obavlja inspekcijske, upravne i druge stručne poslove vezane uz nadzor nad provedbom Zakona o sportu i propisa donesenih na temelju navedenog Zakona, te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena Zakonom o sportskoj inspekciji. Služba obavlja poslove u drugom stupnju, iznimno u prvom stupnju, te poslove u vezi s pokrenutim upravnim sporovima. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 19.

Iza članka 74. dodaju se naslovi iznad članaka i članci 74.a, 74.b, 74.c, 74.d, 74.e, 74.f, 74.g, 74.h, 74.i i 74.j koji glase:

»9. UPRAVA ZA STANDARD, STRATEGIJE I POSEBNE PROGRAME

Članak 74.a

Uprava za standard, strategije i posebne programe obavlja poslove suradnje s državnim i međunarodnim tijelima i institucijama te stručnim međuresornim tijelima, institucijama i ustanovama na izradi strateških okvira i programskih dokumenata za razvoj obrazovanja; obavlja poslove praćenja i nadzora ostvarenja ciljeva i sastavnica nacionalnog kurikuluma i školskih kurikuluma; sudjeluje u izradi kurikuluma za predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje; provodi upravni postupak odobravanja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava. Uprava obavlja upravne i stručne poslove vezane uz praćenje javnih potreba u tehničkoj kulturi; obavlja poslove vezane uz sufinanciranje, praćenje, vrednovanje i izvještavanje o provedbi projekata i programa udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja; obavlja poslove međunarodne obrazovne suradnje u području obrazovanja, te vodi brigu o hrvatskoj nastavi u inozemstvu; obavlja poslove vezane uz programe školovanja nacionalnih manjina, a osobito poslove vezane uz provedbu zakona i drugih propisa iz područja školovanja nacionalnih manjina, praćenje stanja na području predškolskog odgoja i naobrazbe, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja nacionalnih manjina; prati i analizira stanje u svezi s odgojem i obrazovanjem djece s posebnim potrebama (daroviti i teškoće u razvoju); obavlja poslove nadzora provedbe mjera utvrđenih državnim pedagoškim standardima u predškolskom odgoju, osnovnoj i srednjoj školi te izrađuje prijedloge normativa i standarda i brine o izvršavanju zakona i drugih propisa u sklopu svoga djelokruga. Uprava surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Uprave. Uprava obavlja poslove usklađivanja nacionalnog sustava obrazovanja sa strateškim dokumentima Europske unije poslove u okviru sektorske nadležnosti upravljanja fondovima Europske unije, poslove prema predviđenim procedurama za provedbu projekata pretpristupnih programa i strukturnih fondova Europske unije, te poslove međunarodne suradnje i sudjelovanja u radu međunarodnih tijela i organizacija u području obrazovanja. Uprava obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Upravi se ustrojavaju:

9.1. Sektor za zajedničke poslove i programe

9.2. Sektor za potporu sustavu i programe Europske unije.

9.1. Sektor za zajedničke poslove i programe

Članak 74.b

Sektor za zajedničke poslove i programe obavlja upravne i stručne poslove vezane za praćenje javnih potreba u tehničkoj kulturi; obavlja poslove vezane uz sufinanciranje, praćenje, vrednovanje i izvještavanje o provedbi projekata i programa udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja; obavlja poslove međunarodne obrazovne suradnje u području obrazovanja, te vodi brigu o hrvatskoj nastavi u inozemstvu; obavlja upravne i stručne poslove vezane uz sklapanje, provedbu i nadzor provedbe međunarodnih bilateralnih i multilateralnih ugovora u području odgoja i obrazovanja; obavlja poslove vezane uz suradnju s institucijama Europske unije, koordinaciju izrade izvješća, pripremu stavova i očitovanja na stavove, te provedbu dokumenata europskih institucija u području odgoja i obrazovanja; obavlja poslove vezane uz azilante, poslove vezane uz poučavanje o holokaustu, poslove vezane uz potporu međunarodnoj suradnji osnovnih i srednjih škola, kao i poslove vezane uz strane lektore u osnovnim i srednjim školama; obavlja poslove vezane uz programe školovanja nacionalnih manjina, a osobito poslove vezane uz provedbu zakona i drugih propisa iz područja školovanja nacionalnih manjina, praćenje stanja na području predškolskog odgoja i naobrazbe, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja nacionalnih manjina; prati i analizira stanje u svezi s odgojem i obrazovanjem djece s posebnim potrebama (daroviti i teškoće u razvoju), te brine o izvršavanju zakona i drugih propisa u sklopu svoga djelokruga. Sektor surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Sektora. Sektor obavlja poslove usklađivanja nacionalnog sustava obrazovanja sa strateškim dokumentima Europske unije te poslove međunarodne suradnje i sudjelovanja u radu međunarodnih tijela i organizacija u području obrazovanja. Sektor obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Sektoru se ustrojavaju:

9.1.1. Služba za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju

9.1.2. Služba za manjine i učenike s posebnim potrebama.

9.1.1. Služba za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju

Članak 74.c

Služba za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju obavlja upravne i stručne poslove vezane uz praćenje javnih potreba u tehničkoj kulturi; obavlja poslove vezane uz sufinanciranje, praćenje, vrednovanje i izvještavanje o provedbi projekata i programa udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja; prati i vrednuje međuresorne programske okvire. Služba surađuje s državnim i međunarodnim tijelima i institucijama te stručnim međuresornim tijelima, institucijama i ustanovama na izradi strateških okvira i programskih dokumenata za razvoj obrazovanja; obavlja poslove praćenja i analize strateških dokumenata Europske unije kao i poslove usklađivanja nacionalnog sustava obrazovanja sa strateškim dokumentima Europske unije; priprema i prati međuresorne programske okvire, te prati i vrednuje programe i strategije u sklopu sektorske nadležnosti; prikuplja i analizira podatke, te prati i izvještava o pokazateljima sustava odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj prema nacionalnim i međunarodnim organizacijama koje se bave istraživanjima u području odgoja i obrazovanja. Služba obavlja poslove međunarodne obrazovne suradnje u području obrazovanja, te vodi brigu o hrvatskoj nastavi u inozemstvu; obavlja upravne i stručne poslove vezane uz sklapanje, provedbu i nadzor provedbe međunarodnih bilateralnih i multilateralnih ugovora u području odgoja i obrazovanja; obavlja poslove vezane uz suradnju s institucijama Europske unije, koordinaciju izrade izvješća, pripremu stavova i očitovanja na stavove, te provedbu dokumenata europskih institucija u području odgoja i obrazovanja; obavlja poslove vezane uz azilante, poslove vezane uz poučavanje o holokaustu, poslove vezane uz potporu međunarodnoj suradnji osnovnih i srednjih škola, kao i poslove vezane uz strane lektore u osnovnim i srednjim školama; obavlja poslove vezane uz izbor, upućivanje i praćenje rada učitelja hrvatske nastave u inozemstvu, kao i druge poslove vezane uz obrazovanje pripadnika hrvatske manjine i hrvatskih iseljenika. Služba surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba obavlja poslove usklađivanja nacionalnog sustava obrazovanja sa strateškim dokumentima Europske unije, te poslove međunarodne suradnje i sudjelovanja u radu međunarodnih tijela i organizacija u području obrazovanja. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

9.1.2. Služba za manjine i učenike s posebnim potrebama

Članak 74.d

Služba za manjine i učenike s posebnim potrebama obavlja poslove vezane uz programe školovanja nacionalnih manjina, a osobito poslove vezane uz provedbu zakona i drugih propisa iz područja školovanja nacionalnih manjina, praćenje stanja na području predškolskog odgoja i naobrazbe, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja nacionalnih manjina; prati i analizira stanje u svezi s odgojem i obrazovanjem djece s posebnim potrebama (daroviti i teškoće u razvoju), te brine o izvršavanju zakona i drugih propisa u sklopu svoga djelokruga; osigurava sredstva u državnom proračunu za rad povjerenstava i sufinanciranje djece s teškoćama; obavlja stručne poslove u povodu žalbi na prvostupanjska rješenja ureda državne uprave koji se odnose na utvrđivanje primjerenog oblika školovanje djece s teškoćama u razvoju; vodi brigu o radu drugostupanjskog povjerenstva, te izrađuje prijedloge rješenja i nacrte akata; priprema i izrađuje izvještaje, elaborate, analitičke i stručne podloge za izradu nacrta prijedloga zakona i drugih propisa vezanih za učenike s posebnim potrebama (daroviti i teškoće u razvoju); odobrava zapošljavanje stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila, kao i radnika u školama s posebnim programima za djecu s teškoćama, te daje suglasnosti za ustroj razrednih odjela s posebnim programima. Služba surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba obavlja poslove usklađivanja nacionalnog sustava obrazovanja sa strateškim dokumentima Europske unije, te poslove međunarodne suradnje i sudjelovanja u radu međunarodnih tijela i organizacija u području obrazovanja. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

9.2. Sektor za potporu sustavu i programe Europske unije

Članak 74.e

Sektor za potporu sustavu i programe Europske unije surađuje s državnim i međunarodnim tijelima i institucijama te stručnim međuresornim tijelima, institucijama i ustanovama na izradi strateških okvira i programskih dokumenata za razvoj obrazovanja; surađuje u izradi analiza i javnih obrazovnih politika; obavlja poslove praćenja i analize strateških dokumenata Europske unije, kao i poslove usklađivanja nacionalnog sustava obrazovanja sa strateškim dokumentima Europske unije; obavlja poslove u okviru sektorske nadležnosti upravljanja fondovima Europske unije i sve poslove prema predviđenim procedurama za provedbu projekata pretpristupnih programa i strukturnih fondova Europske unije, obavlja poslove nadzora provedbe mjera utvrđenih državnim pedagoškim standardima u predškolskom odgoju, osnovnoj i srednjoj školi te izrađuje prijedloge normativa i standarda. Sektor obavlja poslove praćenja i nadzora ostvarenja ciljeva i sastavnica nacionalnog kurikuluma i školskih kurikuluma, sudjeluje u izradbi kurikuluma za predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje; provodi upravni postupak odobravanja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i strukovne škole, učenike s teškoćama u razvoju, učenike pripadnike nacionalnih manjina, uporabu udžbenika u dopunskoj nastavi djece hrvatskih građana u inozemstvu; Sektor surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima, kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Sektora. Sektor obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

U Sektoru se ustrojavaju:

9.2.1. Služba za kurikulum, udžbenike i standard

9.2.2. Služba za programe i projekte Europske unije.

9.2.1. Služba za kurikulum, udžbenike i standard

Članak 74.f

Služba za kurikulum, udžbenike i standard obavlja poslove praćenja i nadzora ostvarenja ciljeva i sastavnica nacionalnog kurikuluma i školskih kurikuluma; sudjeluje u izradi kurikuluma za predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje; provodi upravni postupak odobravanja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i strukovne škole, učenike s teškoćama u razvoju, učenike pripadnike nacionalnih manjina (autorskih, prevedenih i uvezenih), te uporabu udžbenika u dopunskoj nastavi s djecom hrvatskih građana u inozemstvu. Služba obavlja poslove nadzora provedbe mjera utvrđenih državnim pedagoškim standardima u predškolskom odgoju, osnovnoj i srednjoj školi te izrađuje prijedloge normativa i standarda. Služba surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima, kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

9.2.2. Služba za programe i projekte Europske unije

Članak 74.g

Služba za programe i projekte Europske unije u sklopu sektorske nadležnosti upravljanja fondovima Europske unije, sudjeluje u poslovima analize stanja sustava odgoja i obrazovanja i obrazovanja odraslih; surađuje s državnim i međunarodnim tijelima i institucijama, te stručnim međuresornim tijelima, institucijama i ustanovama na izradi strateških okvira i programskih dokumenata za razvoj obrazovanja, priprema i prati međuresorne programske okvire, prati i vrednuje programe; provodi sve poslove prema predviđenim procedurama za provedbu projekata pretpristupnih programa i strukturnih fondova Europske unije. U skladu s procedurama, planira i upravlja proračunom iz pretpristupnih programa i strukturnih fondova, te osigurava nacionalno sufinanciranje projekata i provedbu naknade sredstava; priprema kriterije za odabir projekata/operacija, te prati pokazatelje rezultata i učinka radi unaprjeđenja sustava; obavlja stručne poslove vrednovanja i ugovaranja projekata, prati njihovu provedbu, izvještava i nadzire tijek provedbe, te pri provedbi i praćenju projekata obavlja i neposredan uvid u kvalitetu provedbe na licu mjesta; pruža stručnu pomoć korisnicima projekata u skladu s propisanim procedurama; u suradnji s relevantnim ustrojstvenim cjelinama unutar Ministarstva i drugim relevantnim dionicima priprema prijedloge proračuna za pojedine projekte te izrađuje prijedloge financijskih preraspodjela sredstava. Obavlja kontrolu potrošnje sredstava u skladu s procedurama koje reguliraju dinamiku potrošnje sredstava na razini Operativnog programa; zaprima zahtjeve za sredstvima od posredničkog tijela druge razine i nakon izvršene kontrole dostavlja ih na plaćanje Nacionalnom fondu. Služba obavlja i poslove izrade i provedbe komunikacijskog plana radi provedbe mjera vidljivosti i informiranja ciljnih javnosti; obavlja poslove uspostave i provedbe sustava unutarnje kontrole (analiza rizika, radnih opterećenja zaposlenika, upravljanje nepravilnostima), te sudjeluje u procesu uspostave, održavanja i nadogradnje informacijskog sustava za praćenje provedbe projekata prema pokazateljima uspješnosti provedbe. Služba surađuje s drugim institucijama i socijalnim partnerima kao i s drugim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, državnim tijelima, agencijama, institucijama i ustanovama u dijelu poslova Službe. Služba priprema interne pisane procedure za provedbu svojih funkcija sukladno pravilnicima koje je odobrilo Koordinacijsko tijelo, čuva dokumente i evidencije o provedbi funkcija radi osiguravanja odgovarajućeg revizijskog traga te obavlja i ostale poslove iz svoga djelokruga.

U Službi se ustrojavaju:

9.2.2.1. Odjel za pripremu programa Europske unije

9.2.2.2. Odjel za praćenje provedbe programa Europske unije

9.2.2.3. Odjel za procjenu projekata iz programa Europske unije.

9.2.2.1. Odjel za pripremu programa Europske unije

Članak 74.h

Odjel za pripremu programa Europske unije sudjeluje u izradi i preinakama programskih dokumenata u sklopu pretpristupnih programa i strukturnih fondova Europske unije; obavlja poslove koordinacije i suradnje s drugim tijelima uključenim u izradu programskih dokumenata; pruža stručnu podršku i savjetovanje u području izrade detaljnih procedura i pravila vezanih uz pripremu i odabir operacija koje će se financirati u sklopu ključnih područja intervencija u operativnom programu; priprema prijedloge proračuna pojedinih projekata na razini prioriteta/mjera; izrađuje prijedloge financijskih preraspodjela tijekom provedbe programa; obavlja kontrolu kvalitete projektne dokumentacije te utvrđuje planirane krajnje korisnike programa u sklopu sektorske nadležnosti; sudjeluje u uspostavi evaluacijskih odbora za odabir operacija te obavlja periodičko prikupljanje podataka i priprema izvještaje o provedbi programa u sklopu sektorske nadležnosti; sudjeluje u izradi i provedbi komunikacijskog plana u suradnji s drugim tijelima Operativne strukture; provodi i ostale mjere vidljivosti i informiranja ciljnih javnosti; obavlja poslove uspostave i provedbe sustava unutarnje kontrole (analiza rizika, radnih opterećenja zaposlenika, upravljanje nepravilnostima). Odjel priprema interne pisane procedure za provedbu svojih funkcija sukladno pravilnicima koje je odobrilo Koordinacijsko tijelo; čuva dokumente i evidencije o provedbi funkcija radi osiguravanja odgovarajućeg revizijskog traga, te obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

9.2.2.2. Odjel za praćenje provedbe programa Europske unije

Članak 74.i

Odjel za praćenje provedbe programa Europske unije u skladu s propisanim procedurama pripreme i u suradnji s Upravljačkim i Posredničkim tijelom razine 2 obavlja kontrolu potrošnje sredstava u skladu s procedurama koje reguliraju dinamiku potrošnje sredstava na razini Operativnog programa, zaprima zahtjeve za sredstvima od Posredničkog tijela razine 2 i nakon izvršene kontrole dostavlja ih na plaćanje Nacionalnom fondu. Odjel, u suradnji s drugim tijelima operativne strukture, priprema dokumentaciju i koordinira aktivnosti u sklopu prioriteta tehničke pomoći. Odjel obavlja poslove praćenja provedbe programa u dijelu sektorske nadležnosti, obavlja kontrolu na licu mjesta krajnjih korisnika programa, provodi savjetodavne mjere osiguravajući razumijevanje korisnika o njihovim pravima i odgovornostima u vezi s financiranjem, prikuplja i analizira podatke vezane uz provedbu projekata na razini prioriteta/mjere, a u svrhu praćenja uspješnosti provedbe projekata u sklopu ugovornih obveza, sudjeluje u procesu uspostave, održavanja i nadogradnje sustava za praćenje provedbe projekata prema indikatorima/pokazateljima uspješnosti provedbe, obavlja unos podataka u informacijski sustav praćenja provedbe programa, obavlja kvalitativnu kontrolu izvršenih odobrenja prema nastalim troškovima u pojedinim projektima u sektorskoj nadležnosti, a prema zaprimljenoj dokumentaciji od Posredničkog tijela razine 2, priprema izvještaje o uspješnosti provedbe projekata u sklopu sektorske nadležnosti i dostavlja ih upravljačkom tijelu te obavlja poslove provedbe procedura u sustavu unutarnjih kontrola. Odjel priprema interne pisane procedure za provedbu svojih funkcija sukladno pravilnicima koje je odobrilo Koordinacijsko tijelo, čuva dokumente i evidencije o provedbi funkcija radi osiguravanja odgovarajućeg revizijskog traga, te obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.

9.2.2.3. Odjel za procjenu projekata iz programa Europske unije

Članak 74.j

Odjel za procjenu projekata iz programa Europske unije obavlja stručne poslove koji se odnose na procjenu i ugovaranje projekata iz programa i fondova Europske unije; provodi savjetodavne mjere osiguravajući razumijevanje korisnika o njihovim pravima i odgovornostima u svezi s financiranjem; planira i pokreće izbor projekata u obliku otvorenog poziva za dostavu prijedloga projekata ili ograničenog poziva za dostavu prijedloga projekata te provodi postupak odabira projekata; osigurava ocjenjivanje sukladnosti projekata s kriterijima odabira koje je odobrio odbor za praćenje operativnog programa. Odabire projekte za financiranje te iste podnosi Posredničkom tijelu razine 2 na preliminarnu procjenu sukladnosti s pravilima prihvatljivosti, zaključuje ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s korisnicima i Posredničkim tijelom razine 2. U suradnji s relevantnim ustrojstvenim cjelinama unutar Ministarstva provodi koordinaciju i komunikaciju prilikom procjene i ugovaranja projekata. Odjel priprema interne pisane procedure za provedbu svojih funkcija sukladno pravilnicima koje je odobrilo Koordinacijsko tijelo; čuva dokumente i evidencije o provedbi funkcija radi osiguravanja odgovarajućeg revizijskog traga, te obavlja i druge poslove iz svoga djelokruga.«.

Članak 20.

Novi okvirni broj državnih službenika i namještenika potrebnih za obavljanje poslova iz djelokruga rada Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prikazan je u tablici koja je sastavni dio ove Uredbe.

Članak 21.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta uskladit će Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uz prethodnu suglasnost središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose, u roku 30 dana od dana stupanja na snagu ove Uredbe.

Članak 22.

Ova Uredba stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 022-03/13-03/34

Urbroj: 50301-04/04-13-2

Zagreb, 28. ožujka 2013.

Predsjednik

Zoran Milanović, v. r.

 

OKVIRNI BROJ DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA MINISTARSTVA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA

Redni broj

Naziv unutarnje ustrojstvene jedinice

Broj službenika i namještenika

1.

KABINET MINISTRA

13

2.

GLAVNO TAJNIŠTVO MINISTARSTVA

1

 

neposredno u Glavnom tajništvu Ministarstva izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica

1

2.1.

Sektor za opće poslove

1

2.1.1.

Služba za imovinske i tehničke poslove te nabavu

15

2.1.2.

Služba za dokumentacijske i interne poslove

24

2.1.3.

Služba za internu informacijsku infrastrukturu

9

2.2.

Sektor za ljudske potencijale i pravne poslove

1

2.2.1.

Služba za ljudske potencijale

7

2.2.2.

Služba za pravne poslove

1

2.2.2.1.

Odjel za normativne poslove

5

2.2.2.2.

Odjel za upravno-pravne poslove

5

2.2.2.3.

Odjel za upravni nadzor

5

2.3.

Sektor za financijske poslove

1

2.3.1.

Služba za rashode za zaposlene u sustavu znanosti i obrazovanja

1

2.3.1.1.

Odjel za rashode za zaposlene u osnovnim i srednjim školama

8

2.3.1.2.

Odjel za rashode za zaposlene u sustavu znanosti i visokog obrazovanja

4

2.3.2.

Služba za kapitalne investicije, proračun i računovodstvo

1

2.3.2.1.

Odjel za proračun i financijsko upravljanje i kontrolu

7

2.3.2.2.

Odjel za računovodstvo i knjigovodstveno-analitičke poslove

8

2.3.2.3.

Odjel za kapitalne investicije i decentralizirane funkcije

7

 

Glavno tajništvo Ministarstva – UKUPNO

112

3.

UPRAVA ZA ZNANOST I TEHNOLOGIJU

 
 

neposredno u Upravi izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica

1

3.1.

Sektor za razvoj znanosti i tehnologije

1

3.1.1.

Služba znanstvenu djelatnost

11

3.1.2.

Služba za znanstvene i tehnologijske projekte

1

3.1.2.1.

Odjel za znanstvene projekte i programe

5

3.1.2.2.

Odjel za tehnologiju

5

3.2.

Sektor za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije

1

3.2.1.

Služba za programe i projekte Europske unije

1

3.2.1.1.

Odjel za pripremu i provedbu projekata Europske unije

5

3.2.1.2.

Odjel za praćenje projekata Europske unije

5

3.2.1.3.

Odjel za ugovaranje

5

3.2.1.4.

Odjel za analize i statistiku

5

3.2.2.

Služba za međunarodnu suradnju

11

 

Uprava za znanost i tehnologiju – UKUPNO

57

4.

UPRAVA ZA VISOKO OBRAZOVANJE

 
 

neposredno u Upravi izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica

1

4.1.

Sektor za poslovanje visokih učilišta i studentski standard

1

4.1.1.

Služba za poslovanje visokih učilišta

11

4.1.2.

Služba za studentski standard

11

4.2.

Sektor za razvoj visokog obrazovanja

1

4.2.1.

Služba za razvoj i informacijsku infrastrukturu sustava visokog obrazovanja

1

4.2.1.1.

Odjel za razvoj sustava visokog obrazovanja

5

4.2.1.2.

Odjel za informacijsku infrastrukturu sustava visokog obrazovanja

5

4.2.2.

Služba za međunarodnu suradnju, europske poslove i cjeloživotno učenje

1

4.2.2.1.

Odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove

5

4.2.2.2.

Odjel za Hrvatski kvalifikacijski okvir

5

 

Uprava za visoko obrazovanje – UKUPNO

47

5.

UPRAVA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

 
 

neposredno u Upravi izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica

1

5.1.

Sektor za predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje

1

5.1.1.

Služba za predškolski odgoj i obrazovanje

8

5.1.2.

Služba za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje

8

5.2.

Sektor za srednjoškolski odgoj i obrazovanje

1

5.2.1.

Služba za srednje škole i učeničke domove

1

5.2.1.1.

Odjel za gimnazije, umjetničke škole i učeničke domove

5

5.2.1.2.

Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

6

5.2.2.

Služba za razvoj i informacijsku infrastrukturu sustava odgoja i obrazovanja

8

 

Uprava za odgoj i obrazovanje – UKUPNO

39

6.

UPRAVA ZA SPORT

 
 

neposredno u Upravi izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica

1

6.1.

Sektor za vrhunski i rekreativni sport te sport u sustavu obrazovanja

1

6.1.1.

Služba za natjecateljski sport, sportsku infrastrukturu i stručne kadrove u sportu

9

6.1.2.

Služba za sport u sustavu obrazovanja i sportsku rekreaciju

7

6.2.

Sektor za razvoj sporta

1

6.2.1.

Služba sportske inspekcije

8

6.2.2.

Služba za sportska udruženja i međunarodne poslove

7

 

Uprava za sport – UKUPNO

34

7.

SAMOSTALNI SEKTOR ZA INSPEKCIJSKI NADZOR

1

7.1.

Služba prosvjetne inspekcije – Zagreb

11

7.2.

Služba prosvjetne inspekcije – Područna jedinica u Splitu

9

7.3.

Služba prosvjetne inspekcije – Područna jedinica u Rijeci

6

7.4.

Služba prosvjetne inspekcije – Područna jedinica u Osijeku

7

 

Samostalni sektor za inspekcijski nadzor – UKUPNO

34

8.

SAMOSTALNA SLUŽBA ZA UNUTARNJU REVIZIJU

1

8.1.

Odjel za unutarnju reviziju poslovnih sustava

3

8.2.

Odjel za unutarnju reviziju programa i projekata Europske unije

4

 

Samostalna služba za unutarnju reviziju – UKUPNO

8

9.

UPRAVA ZA STANDARD, STRATEGIJE I POSEBNE PROGRAME

 
 

neposredno u Upravi izvan sustava nižih ustrojstvenih jedinica

1

9.1.

Sektor za zajedničke poslove i programe

1

9.1.1.

Služba za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju

8

9.1.2.

Služba za manjine i učenike s posebnim potrebama

8

9.2.

Sektor za potporu sustavu i programe Europske unije

1

9.2.1.

Služba za kurikulum, udžbenike i standard

8

9.2.2.

Služba za programe i projekte Europske unije

1

9.2.2.1.

Odjel za pripremu programa Europske unije

5

9.2.2.2.

Odjel za praćenje provedbe programa Europske unije

5

9.2.2.3.

Odjel za procjenu projekata iz programa Europske unije

5

 

Uprava za standard, strategije i posebne programe – UKUPNO

43

 

MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA – UKUPNO

387

 

 

 

 

 

Copyright © Ante Borić