Baza je ažurirana 17.04.2024. 

zaključno sa NN 43/24

 

UVJETI KORIŠTENJA

 

Sva autroska prava su zadržana.

Tekstovi zakona odnosno autorski doprinos u pročišćavanju, redakcijskom uređivanju i prijelomu teksta čini intelektualno vlasništvo društva Val Savjetovanje d.o.o. koje se putem internet stranice www.zakon.hr daje neograničenom broju osoba ali samo za

privatno korištenje.

Svaki drugi oblik korištenja sadržaja ponuđenih na internet stranici www.zakon.hr (distribucija, objavljivanje, reprodukcija) su dopušteni uz naknadu od 100,00 kn po reproduciranom (tiskom, elektronskom kopijom,..) primjerku zakona, a ukoliko nije moguće bez teškoća odrediti broj tih kopija, za naknadu će se uzeti paušalni iznos od 1.000,00 kn po zakonu za svaki mjesec (ukoliko se ne dokaže drugačije uzet će se razdoblje od 6 mjeseci) korištenja (nuđenje trećim osobama u bilo kojem obliku, objavljivanje na drugim internet stranicama ili drugim medijima) bez obzira da li je osoba koja se na taj način koristila intelektualnim vlasništvom Val Savjetovanja d.o.o. tražila ili polučila ikakvu vrijednost iz tog korištenja. Nije dopuštena nikakva daljnja prerada tektova zakona objavljenih na www.zakon.hr te će i korištenje prerađenih sadržaja s internet stranice www.zakon.hr podlijegati obvezi ovdje propisane naknade. Svako upućivanje na ovdje objavljene zakone na internet stranicu različitu od www.zakon.hr uzet će se kao objavljivanje u smislu ovih Uvjeta korištenja. Pored odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima i Zakona o obveznim odnosima, osobe koje posjete www.zakon.hr, samim posjetom internet stranice www.zakon.hr te surfanjem po istoj odnosno ikakvim povezivanjem s ovdje objavljenim sadržajem,  pristaju na ove uvjete korištenja te sadržaju internet stranice www.zakon.hr i njenom programskom kodu priznaju status autorskog djela.

 

zakon.hr je registrirani verbalni žig te nije dopuštena upotreba istog.

 

Pristupom www.zakon.hr i plaćanjem Bona za preuzimanje zakona korisnik pristaje na ispostavljanje i dostavu računa elektroničkim putem.

 

Pročišćene tekstove zakona izdaje u službenom obliku samo nadležno tijelo Sabora. Iako smo se potrudili, molimO Vas da naše zakone shvatite samo kao pomoćno, orijentacijsko sredstvo te da sve još jednom provjerite u Narodnim novinama obzirom da mi ne odgovaramo za nikakvu štetu.

 

 

 

Copyright © Ante Borić